Θρίλερ με Non-Paper: Αναφορά Μυστικών Υπηρεσιών ΝΑΤΟ για επικείμενη ρωσική επίθεση σε χώρα μέλος της Συμμαχίας!  Ποια χώρα είναι στο ρωσικό στόχαστρο

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε ΝΑΤΟϊκούς και Ευρωπαϊκούς κύκλους από το non-paper που έχει διαρρεύσει ισπανικό ΜΜΕ το οποίο κάνει λόγο για “επικείμενη μεγάλη κρίση με επίθεση της Ρωσίας εναντίον χώρας μέλους του ΝΑΤΟ”.

Το ισπανικό ΜΜΕ επικαλείται Ισπανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους Υπηρεσιών πληροφοριών οι οποίοι ενημερώθηκαν από βρετανικές και αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες.

Σημειώνουν επίσης πως η ισπανική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί σχετικά.

Οι ίδιοι Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για “100% επικείμενη ρωσική απόπειρα με την κλιμάκωση να είναι εγγυημένη».

Ας δούμε τι αναφέρει.

“Η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ”

“Οι εκθέσεις πληροφοριών που ήρθαν εις γνώση της ισπανικής κυβέρνησης προειδοποιούν ότι ο Πούτιν θα επιτεθεί σε “μια χώρα του ΝΑΤΟ”.

«Έχει μπει σε μια καταστροφική φάση», εξηγεί πηγή από το περιβάλλον του Ισπανού προέδρου, μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

«Η κλιμάκωση είναι εγγυημένη».

Οι αναφορές πληροφοριών που έχουν σταλεί στην Προεδρία της Κυβέρνησης και στο Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιούν ότι «όλα δείχνουν ότι ο Πούτιν θα επιτεθεί σύντομα σε μια χώρα του ΝΑΤΟ».

Οι Ισπανοί Αξιωματούχοι αποδίδουν την προειδοποίηση στις ίδιες εμπιστευτικές αναφορές που στέλνουν οι αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες.

«Οι συνομιλίες με 15 σημεία συζήτησης δεν ισχύουν, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», προσθέτει.

«Η Μόσχα θέλει απλώς να κερδίσει χρόνο με αυτές τις διαπραγματεύσεις για να ξαναχτίσει τις γραμμές ανεφοδιασμού της και να ανασυγκροτήσει το πεζικό της».

Έως 40.000 θανάτους

Η τελευταία έκθεση του Αμερικανικού Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου σημειώνει ότι «οι ρωσικές προσπάθειες κινητοποίησης γίνονται επείγουσες λόγω των απωλειών στον πόλεμο».

Και, από την πλευρά της, η Wall Street Journal αναφέρει έναν ανώνυμο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ που ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν έχει χάσει έως και 40.000 στρατιώτες -νεκροί, τραυματίες ή αγνοούμενοι- από τους περίπου 190.000 που αναπτύχθηκαν στην εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτή η εκτίμηση – η οποία είναι εύλογη δεδομένων των προηγούμενων εκτιμήσεων για τις ρωσικές απώλειες – και την παρατεταμένη παύση των επιθετικών χερσαίων επιχειρήσεων στην Ουκρανία, εξηγούν μια ακόμη από τις αποκαλύψεις που έγιναν από πηγές αυτής της ισπανικής εφημερίδας:

«Ο Πούτιν όχι μόνο έχει εισέλθει σε μια τρελή καταστροφική φάση, αλλά νιώθει ότι του επιτίθενται και ταυτόχρονα έχει προδοθεί».

  • Δέχτηκε επίθεση από τις δυτικές αποφάσεις εξοπλισμού του Κιέβου – αυτή ακριβώς την Πέμπτη, ο Pedro Sánchez ανακοίνωσε μια νέα αποστολή “πολεμικού υλικού”
  • Δέχτηκε επίθεση από τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
  • Και δέχτηκε επίθεση από τη στρατιωτική ανάπτυξη της Ατλαντικής Συμμαχίας στην ανατολική πλευρά της.

Μάλιστα, η σύνοδος του ΝΑΤΟ, αυτή την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, πιστοποίησε ότι η στρατιωτική ανάπτυξή στα ρωσικά σύνορα θα διπλασιαστεί, με τέσσερα νέα πολυεθνικά τάγματα που θα μεταβούν στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Ορισμένες δυνάμεις προστίθενται σε αυτές που ήδη ενεργούν στην Πολωνία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Συνολικά, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 40.000 στρατιώτες υπό άμεση διοίκηση του ΝΑΤΟ στις ανατολικές χώρες, καθώς και 100.000 στρατιώτες των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο απώτερος στόχος αυτής της διευρυμένης ανάπτυξης είναι να αποτρέψει το Κρεμλίνο από κάθε πειρασμό να επιτεθεί σε μια συμμαχική χώρα. Το άρθρο 5 της Συνθήκης υποχρεώνει το ΝΑΤΟ να παρέμβει σε περίπτωση επίθεσης σε ένα από τα μέλη του.

Όμως, ο Ρώσος πρόεδρος, εξηγούν οι πηγές που είναι εξοικειωμένες με τις αναφορές των μυστικών υπηρεσιών που συζητήθηκαν στη σύνοδο κορυφής, αισθάνεται περικυκλωμένος και προδομένος από μερικούς από τους πιο κοντινούς συνεργάτες του.

Αυτή την Τετάρτη ανακοινώθηκε η παραίτηση του Ανατόλι Τσουμπάις από τη θέση του ειδικού συμβούλου του Κρεμλίνου «και αρκετοί ολιγάρχες έχουν ήδη δείξει την απόρριψή τους στον πόλεμο, γιατί τους προκαλεί πολύ σοβαρές οικονομικές απώλειες».

Στόχος η Πολωνία;

Ο πληροφορίες που ελήφθησαν στην ισπανική κυβέρνηση θεωρούν πολύ πιθανό ότι η Ρωσία θέλει να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο:

«Θα γίνει μια προσπάθεια, η κλιμάκωση είναι εγγυημένη».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πούτιν είχε ήδη προειδοποιήσει, την πρώτη εβδομάδα του πολέμου, ότι «η ασέβεια προς τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας» -δηλαδή η προέλαση της Συμμαχίας προς τα σύνορά της Μόσχας- «πρέπει να αντιστραφεί», ενώ μίλησε ρητά για «προδοσία».

Ο πρώτος πιθανός στόχος είναι οι δημοκρατίες της Βαλτικής, η Λετονία, η Εσθονία και η Λιθουανία, οι πρώτες που εγκατέλειψαν την ΕΣΣΔ και ρίχτηκαν στην αγκαλιά της Δύσης τη δεκαετία του 1990. Ο δεύτερος στόχος είναι η Πολωνία.

Γιατί; Τι τακτικό νόημα θα είχε μια ρωσική επίθεση;

«Μια επίθεση στην Πολωνία θα ήταν μια στρατηγική ανοησία όταν πρόκειται για πόλεμο», εξηγεί ο Alberto Priego, «αλλά θα δημιουργούσε μεγάλη δυσκολία για την Ουκρανία, η οποία θα έχανε την κύρια γραμμή ανεφοδιασμού της».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι και ο στρατηγός Wesley Clark, όπως ανέφερε προηγουμένως το WarNews247,  αποκάλυψε δημοσίως πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα πυρηνικό όπλο χαμηλής απόδοσης, όχι στην Ουκρανία, αλλά σε κάποια κατοικημένη περιοχή στην Πολωνία.

«Η πρωτεύουσα της Πολωνίας θα εξαφανιστεί σε 30 δευτερόλεπτα»

Μάλιστα, η ρωσική κρατική τηλεόραση μεταδίδει ήδη talk show για τον πόλεμο και απειλεί ευθέως την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής με «έναν πυρηνικό πόλεμο που θα εξαφανίσει τη Βαρσοβία σε 30 δευτερόλεπτα».

Στις ίδιες εκπομπές στις οποίες, μια εβδομάδα πριν, ανακοινώθηκε η εισβολή στην Ουκρανία, ειπώθηκε την περασμένη Δευτέρα:

«Είναι απαραίτητο να ανοίξει ένας διάδρομος για το Καλίνινγκραντ», τον ρωσικό θύλακα, που περιβάλλεται από την Πολωνία και τη Λιθουανία, όπου ο Πούτιν φιλοξενεί τον Στόλο της Βαλτικής.

Τα σύνορα του 1997

Και για τις τέσσερις, όπως και για την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, ο Πούτιν θέλει κάτι παρόμοιο με αυτό που προσπαθεί να επιβάλει στην Ουκρανία: να επιστρέψουν στην κατάσταση του 1997.

Η Ουκρανία είναι ιδιαίτερη για το Κρεμλίνο γιατί, πράγματι, η μυθική προέλευση της «Μητέρας Ρωσίας» βρίσκεται στο Rus kyiv (s IX-s XIII).

Αρκετές χώρες από την παλιά σοβιετική περιοχή επιρροής εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ το 1999: η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία και η Πολωνία. Και μετά, το 2004, το έκαναν η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

«Μια ρωσική επίθεση στην Πολωνία θα σήμαινε ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να αντιδράσει», καταλήγει ο Πριέγκο.

«Γιατί αν δεν αντιδράσει, είναι το τέλος της Ευρώπης, αφού η Ρωσία θα αισθανόταν ελεύθερη να επιτεθεί σε οποιαδήποτε χώρα και μόνο όσοι διαθέτουν πυρηνικά όπλα θα ήταν ασφαλείς».

WarNews247

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση