Αεροπορική επιδρομή Ισραήλ στη Συρία: Μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τοποθεσίες πυραύλων.
Αεροπορική επιδρομή στη Συρία (Αρχείο: Pixabay)

Το Ισραήλ πραγματοποίησε ένα ασυνήθιστο χτύπημα νωρίς το απόγευμα σε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία το Σάββατο, σύμφωνα με τοπικές πηγές. Οι βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν στην περιοχή Masyaf, γνωστή για τη στρατιωτική έρευνα και τις εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων.

Η επίθεση το φως της ημέρας ήταν «ασυνήθιστη και ισχυρή», ανέφερε το Ynet , προσθέτοντας ότι τα μαχητικά αεροσκάφη εκτόξευσαν «πολλά πυρομαχικά» στους στόχους τους. Τα αεροσκάφη εξαπέλυσαν την επίθεση από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, ανέφεραν συριακές αναφορές.

Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το χτύπημα είχε στόχο αποθέματα πυραύλων φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών που απειλούν το εσωτερικό μέτωπο του Ισραήλ, ανέφερε ο δημοσιογράφος Amir Bohbot. Οι αξιωματούχοι της άμυνας ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις ιρανικές στρατιωτικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την περιοχή, είπε.

Άλλες εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα τζετ βομβάρδισαν ρουκέτες υψηλής ακρίβειας , ανέφερε το N12 News.

Συγκεκριμένα, η επίθεση ήταν η πρώτη στη Συρία υπό τον νέο αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Tomer Bar. Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από το IDF ή επίσημη επιβεβαίωση αυτή τη στιγμή ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε την επιχείρηση.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση