Ἡ Ῥωσία σήμερα ὑπερασπίζεται τίς «δυτικές» Χριστιανικές Ἀξίες πού ἡ φιλελεύθερη Δύση καταστρέφει

Σχόλιο ιστολογίου:
Προτιμούμε να μην παίρνουμε θέση και να δημοσιεύουμε και τη μία και την άλλη άποψη. ΄Αλλωστε δεν είμαστε υπέρ της Δύσης ή της Ρωσίας ή της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε. Είμαστε με την Ελλάδα και μόνο!
Από τη μια η κακή Ρωσία που εφαρμόζει τη βιομετρική ταυτότητα και την αναγνώριση προσώπου ακόμα και στα σχολεία και από την άλλη η καλή Ρωσία που υπερασπίζεται τα χρηστά ήθη και την Ορθοδοξία; Πώς συνδυάζονται αυτά;
Αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα νεοταξίτικα σχέδια προχωρούν σε όλες τις χώρες του κόσμου κόντρα στη θέληση των λαών είτε αυτοί είναι ορθόδοξοι είτε όχι και η ελπίδα μας είναι μόνο στο Θεό που μπορεί, αν δει τη μετάνοιά μας, να τα ανακόψει. 
Ακολουθεί το άρθρο:

Κατά περίεργο τρόπο,σήμερα η Δύση και η Ρωσία έχουν αλλάξει ρόλους. Η Ρωσία υποστηρίζει τις αξίες που θεωρούνταν “δυτικές” – τον ρόλο της Χριστιανικής Εκκλησίας, την αυτονομία της παραδοσιακής οικογένειας και την πολιτιστική πολυφωνία. Όλα αυτά έχουν γίνει δευτερεύοντα στη Δύση Εκτιμώνται μόνο εφόσον δεν έρχονται σε αντίθεση με φιλελεύθερα δόγματα».

 

Στο πρόσφατο δοκίμιό του, ο Vakhtang KipshidzeΑναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις Σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εξετάζει τη δραστική αλλαγή στο σύστημα των παραδοσιακών δυτικών αξιών. Δημοσιεύουμε αποσπάσματα από το κομμάτι.

«Στο κήρυγμά του στις 6 Μαρτίου, ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, περιγράφοντας την κατάσταση στην Ουκρανία, χαρακτήρισε τις παρελάσεις της ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας «δοκιμή πίστης» στον δυτικό κόσμο. Πράγματι, το θέμα των ομοφυλοφιλικών σχέσεων έχει γίνει μια αφόρητη πίεση στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ακόμη και συντηρητικές χώρες, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, πιέστηκαν να πραγματοποιήσουν παρελάσεις ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας εκφράζοντας την πίστη στις νέες ευρωπαϊκές αξίες. Λένε ότι η επιβολή αυτής της ομοιόμορφης προσέγγισης έχει σκοπό την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά στην πραγματικότητα, όποιων οι απόψεις του για το ζήτημα του φύλου δεν συμμορφώνονται με την επικρατούσα πολιτική τάση, διώκονται και υφίστανται διακρίσεις».

“Σήμερα ο δυτικός πολιτισμός, που κηρύττει τον πλουραλισμό, έχει στην πραγματικότητα χρησιμοποιήσει μια ολοκληρωτική προσέγγιση για την προώθηση των φιλελεύθερων αξιών του. Καμία χώρα ή κράτος δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ένα και μοναδικό “σωστό” σύνολο αξιών. Διαφορετικά, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως “κακοποιό κράτος“. ”.”

“Επιπλέον, ο Χριστιανισμός έχει εκδιωχθεί από το ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο και η διαδικασία συνεχίζεται. Σε κανένα έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα βρείτε καμία αναφορά στις χριστιανικές αξίες. Άν κάποιος τολμηρός Χριστιανός  αμφιβάλλει ότι υπάρχουν πραγματικά 58 επιλογές φύλου ( όπως ισχυρίζεται ο Marc Zuckerberg) θα διωχθεί — ακόμα κι αν το εν λόγω άτομο δεν είναι άλλο από την Joanne Rowling ( πρὄκειται γιά τήν συγγραφέα τοῦ Χάρυ Πότερ καί τό πῶς παρουσιάζεται τό θέμα τοῦ φύλου στά ἔργα της. Μία ματιά ἐδῶ ») .

“Κατά περίεργο τρόπο σήμερα η Δύση και η Ρωσία έχουν αλλάξει ρόλους. Η Ρωσία υποστηρίζει τις αξίες που θεωρούνταν “δυτικές” – τον ρόλο της Χριστιανικής Εκκλησίας, την αυτονομία της παραδοσιακής οικογένειας και την πολιτιστική πολυμορφία. Όλα αυτά έχουν γίνει δευτερεύοντα στη Δύση Εκτιμώνται μόνο εφόσον δεν έρχονται σε αντίθεση με φιλελεύθερα δόγματα».

Ἀπό ἐδῶ.

sxolianews.blogspot.com

 

Αφήστε μια απάντηση