Η απίστευτη ιστορία του 12χρονου Μιχάλη που έγινε μοναχός στο Άγιο Όρος

Όταν δημοσιογράφος ρώτησε τον ανήλικο αν του λείπει η μητέρα του, εκείνος απάντησε: «Με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία για τη μητέρα μου»

Ο Μιχάλης είναι 12 ετών, γεννήθηκε στην Κρήτη και ζούσε με την οικογένεια του στη Ρώμη. Ο μικρός είχε γίνει το θέμα των ημερών, καθώς σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως παράτησε τα εγκόσμια και έγινε, σε αυτή την τρυφερή ηλικία, μοναχός στο Άγιο Όρος.
Η ιστορία του Μιχάλη έγινε γνωστή μέσα από άρθρο του George Crasnean για το περιοδικό Lumea Credintei και προκαλεί πολλά ερωτήματα όπως αν είναι νόμιμο και ηθικό ένα 12χρονο παιδί να γίνεται μοναχός.
Όταν ο δημοσιογράφος, μάλιστα, ρώτησε τον ανήλικο αν του λείπει η μητέρα του, εκείνος απάντησε: «Με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία για τη μητέρα μου».

«Ποιανού ιδέα ήταν να πας σχολείο στο Άγιον Όρος; Των γονιών σου;» τον ρώτησε στη συνέχεια. «Όχι, δική μου. Μόνος μου το αποφάσισα» απάντησε ο Μιχάλης.

Ο Μιχάλης (Πέρλεα) είναι 12 ετών. Γεννήθηκε στην Κρήτη και έζησε στην Ρώμη μέχρι φέτος. Η μητέρα του Κορίνα κατάγεται από το Πασκάνι της Ρουμανίας και ο πατέρας του Δημήτριος από την Βραίλα. Στην Ρώμη έχει μία αδελφή, την Ραφαέλα και δύο ακόμη αδελφούς,τον Εφραίμ-Νικόλαο και τον Γαβριήλ. Όλοι είναι μικρότεροί του.

Ο Μιχάλης βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Ιταλίας Σιλουανό απ’όταν ήταν 5 ετών.Μόλις πρωτοείδε τους αθωνίτες μοναχούς(από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου)-Δανιήλ και Γεράσιμο-άναψε μέσα του ο πόθος για τον Θεό και αποφασίσει να »μετακομίσει»στο Άγιον Όρος.

Το πιο δύσκολο ήταν να αποχωριστεί τα αδέλφια του, κατά τα λεγόμενά του.

-Την μαμά την επιθύμησες, τον ρώτησα εγώ.

-Με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία γι αυτήν,μου απάντησε καθώς περπατούσαμε γύρω από την Προδρόμου.

-Με το σχολείο πώς τα πας;

-Προς στιγμήν μαθαίνω ελληνικά. Επτά ώρες την ημέρα. Μετά θα παρακολουθήσω τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου.

-Δεν είναι πολύ;

-Πρέπει να μάθω ελληνικά οπωσδήποτε

-Τα ρούχα ποιός σου τα έφτιαξε;

-Ο πατέρας Αθανάσιος(Ο π.Αθανάσιος Προδρομίτης).

Αυτό σημαίνει ότι οι Προδρομίτες πατέρες είναι οι γονείς σου εδώ. Δηλαδή αυτοί σε φροντίζουν.

-Ποιανού ιδέα ήταν να πας σχολείο στο Άγιον Όρος;Των γονιών σου;

-Όχι, δική μου.

-Μόνος σου το αποφάσισες;

-Ναι. Μου διηγήθηκε ο π.Γεράσιμος(Μάρις από την Προδρόμου)για την Αθωνιάδα και αποφάσισα να έλθω στο Άγιον Όρος.

(12χρονος ήταν ο Μιχάλης το 2016)

Αφήστε μια απάντηση