“Ή τώρα ή ποτέ” για τον Β.Πούτιν: Γενική Κινητοποίηση και Κήρυξη Πολέμου στις 9 Μαΐου – H τελευταία ευκαιρία της Ρωσίας

WSJ: 240 άρματα μάχης έδωσε μόνο η Πολωνία!

Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει για τον Β.Πούτιν ο οποίος είτε θα ανακοινώσει Γενική Κινητοποίηση και κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία στις 9 Μαίου είτε θα τον προλάβουν οι εξελίξεις και θα εμπλακεί σε ένα μακροχρόνιο πόλεμο φθοράς.

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό, πως πλέον η Ρωσία πολεμά εναντίον του ΝΑΤΟ, συνεπώς η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” έχει πάψει να υφίσταται.

Ήδη η WSJ επιβεβαίωσε σήμερα το χτεσινό δημοσίευμα του WarNews247: Η Πολωνία παρέδωσε 240 εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης Τ-72Μ1 στην Ουκρανία. Πόσο θα αντέξει να πολεμά η Ρωσία μόνο με τόσες λίγες μονάδες στο ουκρανικό έδαφος;

Αν τα σύνορα δεν κλείσουν και η ροή οπλισμού δεν σταματήσει, θα υπάρχει κίνδυνος επιθέσεων ακόμη και σε εδάφη που έχει καταλάβει ήδη η Μόσχα. Για να μην πούμε ότι θα κινδυνέψει η ίδια η Κριμαία και η Μόσχα καθώς η Ουκρανία παραλαμβάνει στρατηγικής φύσεως όπλα, HIMARS, ATACMS κτλ.

Αν ανοίξει και το μέτωπο της Υπερδνειστερίας, τότε η Μόσχα έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς τα ρωσικά στρατεύματα δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσουν στην ώρα τους στην Τιρασπόλ…

Υπάρχει και άλλος κίνδυνος για την Ρωσία, το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για είσοδο στην Ουκρανία πιθανότατα το καλοκαίρι. Αν ο ουκρανικός πόλεμος φθοράς συνεχίσει να αποδίδει και ο ρωσικός Στρατός να εξασθενεί, τότε είναι πολύ πιθανό από τέλη Μαίου- αρχές Ιουνίου να εισέλθουν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Η ανάπτυξη μόνο από την Βρετανία 8.000 στρατιωτών στην Αν. Ευρώπη, προϊδεάζει για “ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση”. Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ, σχεδιάζει ασκήσεις σε Γεωργία, Λετονία, Λιθουανία και Βόρεια Θάλασσα. Συνεπώς θα υπάρξει μεγάλη στρατιωτική ανάπτυξη.

Γενική κινητοποίηση και κήρυξη πολέμου στις 9 Μαίου

“Ο Πούτιν θα μπορούσε να «κινητοποιήσει μαζικά» τον ρωσικό πληθυσμό εντός ημερών” προειδοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο αναλυτικά, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας φέρεται να έχει δει ενδείξεις ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ετοιμάζει Δήλωση για την 9η Μαΐου κατά τη διάρκεια της Παρέλασης Νίκης στη Μόσχα, όπου αναμένεται να κηρυχτεί Γενική Κινητοποίηση και Κήρυξη Πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης της Ρωσίας τον επόμενο μήνα για να κηρύξει πόλεμο στους «Ναζί του κόσμου» και να κινητοποιήσει μαζικά τον ρωσικό πληθυσμό, ανέφερε η Βρετανία.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας προειδοποίησε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης για να αυξήσει την απειλή του ναζισμού.

«Δεν θα εκπλαγώ… που πιθανότατα πρόκειται να δηλώσει ότι «είμαστε τώρα σε πόλεμο με τους Ναζί του κόσμου και πρέπει να κινητοποιήσουμε μαζικά τον ρωσικό λαό.

Ο Πούτιν, έχοντας αποτύχει σε όλους σχεδόν τους στόχους, μπορεί να επιδιώξει να εδραιώσει ό,τι έχει… και απλώς να είναι ένα είδος καρκινικής ανάπτυξης εντός της χώρας.

Πρέπει να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να ξεφύγουν αποτελεσματικά από τον βράχο και να διατηρήσουμε την ορμή της αντεπίθεσης».

Αν και ο Γουάλας είπε ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο Πούτιν σχεδίαζε αυτή την ανακοίνωση, είπε ότι οι προηγούμενες ομιλίες του έδειχναν ότι ήταν πιθανό.

«Έχουμε δει πολλές δηλώσεις από τον Πούτιν ότι “αυτός είναι ένας proxy war» – και «Οι Ναζί είναι παντού», βασικά, «δεν είναι μόνο στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ είναι γεμάτο. των Ναζί».

«Νομίζω ότι θα προσπαθήσει να απομακρυνθεί από την «ειδική του επιχείρηση»», είπε ο Wallace στο LBC Radio.

“Στρώνει το έδαφος για να μπορεί να πει “κοίτα, αυτός είναι τώρα ένας πόλεμος ενάντια στους Ναζί, και αυτό που χρειάζομαι είναι περισσότερους ανθρώπους. Χρειάζομαι περισσότερη ρωσική τροφή για κανόνια”.


WSJ: Η Πολωνία παρέδωσε 240 άρματα μάχης στην Ουκρανία!

Η Πολωνία έχει στείλει τουλάχιστον 240 άρματα μάχης στην Ουκρανία, αρκετά για δύο ταξιαρχίες αρμάτων μάχης, δήλωσαν Πολωνοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνοντας το χτεσινό δημοσίευμα του WarNews247.

Το ερώτημα είναι πως οι Πολωνοί το κατάφεραν αυτό και τι ακριβώς έκαναν οι Ρώσοι. Δεν μιλάμε για 1-2 άρματα μάχης αλλά για 240!

Τα άρματα μάχης T-72 δωρίστηκαν μαζί με αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, εκτοξευτές πυραύλων ΒΜ-21 Grad και άλλα σοβιετικά όπλα από τα αποθέματα της Πολωνίας, η οποία έχει γίνει ο βασικός ευεργέτης της Ουκρανίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συλλογικά, η μεγάλη δωρεά εξοπλισμού, που περιγράφεται από τέσσερις Πολωνούς αξιωματούχους που ενημέρωσαν για το θέμα, δείχνει τον επιταχυνόμενο ρυθμό με τον οποίο οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, βοηθούν να εξοπλίσουν την Ουκρανία.

Τα άρματα μάχης στάλθηκαν μέσω οδικών αξόνων τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Ρωσία επικέντρωσε εκ νέου την επιχείρηση της μακριά από το Κίεβο προς τα ανατολικά. Η Πολωνία έδωσε επίσης στην Ουκρανία μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης και δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, καθώς και καύσιμα για να διατηρήσει τη λειτουργία των στρατιωτικών οχημάτων της χώρας.

«Η Ουκρανία πήρε από την Πολωνία περισσότερα από όσα ζήτησε», είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ δίνουν 250 άρματα μάχης Abrams στην Πολωνία, για να βοηθήσουν στην αντικατάσταση των αρμάτων μάχης που δώρισε η Bαρσοβία ενώ και το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρθηκε να στείλει τα δικά του άρματα μάχης στην Πολωνία.

8.000 Βρετανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Αν. Ευρώπη

Περίπου 8.000 Bρετανοί στρατιώτες θα συμμετάσχουν το καλοκαίρι σε γυμνάσια στην ανατολική Ευρώπη μαζί με άλλους στρατιώτες του ΝΑΤΟ, σε μια «επίδειξη αλληλεγγύης και ισχύος» ενώ συνεχίζεται η εισβολή στην Ουκρανία.

Δεκάδες άρματα μάχης και 120 τεθωρακισμένα οχήματα θα αναπτυχθούν φέτος το καλοκαίρι από τη Φινλανδία ως τα Σκόπια στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, που έχει οργανωθεί εδώ και καιρό και ενισχύθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το Φεβρουάριο.

«Η ασφάλεια της Ευρώπης ουδέποτε ήταν τόσο σημαντική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Bρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας. «Στο πλαίσιο των ασκήσεων αυτών, τα στρατεύματά μας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με συμμάχους και εταίρους του ΝΑΤΟ και την Κοινή Εκστρατευτική Δύναμη σε μια επίδειξη αλληλεγγύης και ισχύος που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κοινές αναπτύξεις στρατευμάτων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο».

Η Κοινή Εκστρατευτική Δύναμη (JEF) είναι ένας συνασπισμός ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου και οκτώ χωρών εταίρων: της Δανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

Βρετανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν αυτή την εβδομάδα στη Φινλανδία για να συμμετάσχουν σε μια άσκηση που «θα βελτιώσει την ικανότητα των βρετανικών και των φινλανδικών δυνάμεων να εργάζονται δίπλα-δίπλα στο πλαίσιο της JEF, απoθαρρύνοντας τη ρωσική επίθεση στη Σκανδιναβία και στις χώρες της Βαλτικής».

Το Μάιο άλλα βρετανικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στα σύνορα ανάμεσα στην Εσθονία και τη Λετονία στο πλευρό 18.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων Γάλλοι και Δανοί που αποτελούν τμήμα της «Ενισχυμένης Προκεχωρημένης Παρουσίας» του ΝΑΤΟ, επικεφαλής της οποίας είναι οι Βρετανοί.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεισφέρει σημαντικά στην άμυνα της Ευρώπης και στην αποτροπή της ρωσικής επίθεσης. Η σειρά ασκήσεων του βρετανικού στρατού είναι θεμελιώδης και για τα δύο», υπογράμμισε ο αντιστράτηγος Ραλφ Γούντις, διοικητής του εκστρατευτικού σώματος.

Αφήστε μια απάντηση