Τι είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Τουίτερ; Υπερασπιστής του ελεύθερου λόγου, ή λύκος με ρούχα προβάτου;

Του Ryan Matters

Πρόσφατα, μάθαμε όλοι ότι ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, απέκτησε το Twitter. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι «υπέρμαχος του ελεύθερου λόγου, σε απόλυτο βαθμό» και ότι η εξαγορά της πλατφόρμας οφείλεται στο πάθος του για ανοιχτό διάλογο.

Ο Musk χαρακτήρισε το Twitter ως «την ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας». Αισθάνεται ότι η ελευθερία του λόγου είναι «το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας» και γι’ αυτό δεν άντεχε να βλέπει την τεχνολογική πλατφόρμα να εμπλέκεται σε τέτοια χυδαία λογοκρισία.

Καλό ακούγεται. Σωστά;

Σε τελική ανάλυση, πολλοί από εμάς έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για την οργουελική άνοδο της λογοκρισίας τα τελευταία χρόνια, και να που, για πρώτη φορά, ένας δισεκατομμυριούχος συμπαρατάσσεται μαζί μας.

Είναι αλήθεια ότι, λίγες μέρες μετά την αποδοχή της προσφοράς του Musk από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, άρχισαν να επιστρέφουν στην πλατφόρμα οι λογαριασμοί που είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν.

Φαίνεται σχεδόν πολύ καλό για να είναι αληθινό… και ίσως είναι.

Ποιος είναι ο Elon Musk;

Πριν επιβιβαστούμε στο «Musk express», καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος και τι αντιπροσωπεύει.

Ο Patrick Wood (του Technocracy.news) έγραψε πρόσφατα ένα εξαιρετικό άρθρο γι’ αυτό ακριβώς το θέμα, στο οποίο προσδιορίζει τον Musk ως έναν άνθρωπο με τέσσερις διακριτές ταυτότητες – «Μετανθρωπιστής», «Τεχνοκράτης», «Πρωτοπόρος του Διαστήματος», και «Εκκεντρικός Μπαμπάς».

  1. Μετανθρωπιστής

Μην αμφιβάλλετε, ο Elon Musk είναι ένας ξεκάθαρος μετανθρωπιστής. Η εταιρεία του, Neuralink, αναπτύσσει επί του παρόντος το μέλλον των διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή. Ο Musk ισχυρίζεται ότι ο βραχυπρόθεσμος στόχος της Neuralink είναι να βοηθήσει όσους έχουν κλινικά προβλήματα, και ο μακροπρόθεσμος στόχος της να εκπληρώσει το μετανθρωπιστικό όνειρο της συμβίωσης ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πράγματι, οι μετανθρωπιστές εκθειάζουν τα «πλεονεκτήματα» των διεπαφών ανθρώπου-μηχανής για να «ενισχυθεί» η ανθρώπινη ζωή.

Ένα τέτοιο όραμα μπορεί να ανιχνευτεί και στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Zbigniew Brzeziński, και συγκεκριμένα στο βιβλίο του «Between Two Ages» (1970), στο οποίο περιγράφει την φιλοσοφία του σχετικά με τον τεχνοκρατικό έλεγχο της κοινωνίας:

Η ανθρώπινη συμπεριφορά, υποστηρίζουν ορισμένοι, μπορεί να προκαθοριστεί και να υποβληθεί σε εσκεμμένο έλεγχο. Ο άνθρωπος αποκτά ολοένα και περισσότερο την ικανότητα να καθορίζει το φύλο των παιδιών του, να επηρεάζει με φάρμακα το εύρος της νοημοσύνης τους, και να τροποποιεί και να ελέγχει την προσωπικότητά τους. Μιλώντας για ένα μέλλον που απέχει μόλις λίγες δεκαετίες, ένας ερευνητής, στον τομέα του ελέγχου της νοημοσύνης, υποστήριξε: «Οραματίζομαι την ώρα που θα έχουμε τα μέσα (και επομένως, αναπόφευκτα, τον πειρασμό) να χειριστούμε την συμπεριφορά και την διανοητική λειτουργία όλων των ανθρώπων, μέσω περιβαλλοντικής και βιοχημικής χειραγώγησης του εγκεφάλου».

Μην αυταπατάστε, ο Musk δεν αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών διεπαφών επειδή θέλει να θεραπεύσει τον αυτισμό. Απλώς υλοποιεί το μετανθρωπιστικό όνειρο.

  1. Τεχνοκράτης

Ο παππούς του Musk , Joshua Haldeman, ήταν Διευθυντής Έρευνας της Technocracy Inc στον Καναδά, κατά την διάρκεια των δεκαετιών 1930 και 1940. Ο εγγονός συνεχίζει το έργο του παππού του, χτίζοντας το τεχνοκρατικό πλέγμα ελέγχου με το δίκτυο Starlink, την τεχνολογία αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, και, φυσικά, την πρωτοποριακή του δουλειά στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το 2014, ο Musk συμμετείχε στο DARPA Robotic Challenge και έχει μιλήσει πολλές φορές για το πώς τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους στις θέσεις εργασίας -κάτι που θα οδηγήσει στην θέσπιση ενός Καθολικού Βασικού Εισοδήματος.

  1. Πρωτοπόρος του Διαστήματος

Ο Musk είναι ο ιδρυτής της διαστημικής εταιρείας «SpaceX», και ένας από τους απώτερους στόχους του είναι να αποικίσει τον Άρη.

Το 2020, η SpaceX υπέγραψε σύμβαση 102 εκατομμυρίων δολαρίων με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την «σημείο-προς-σημείο διαμετακόμιση φορτίου μέσω του διαστήματος» [δηλαδή, για την παράδοση στρατιωτικών προμηθειών και ανθρωπιστικής βοήθειας οπουδήποτε στην Γη, μέσω πυραύλων SpaceX].

Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, η ατζέντα της «Μεγάλης επαναφοράς» συμβαδίζει με μια προσπάθεια μεταφοράς στο διάστημα όλης της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την οικονομική εκκαθάριση και τον κοινωνικό έλεγχο. Και φαίνεται ότι οι Παγκοσμιοποιητές επέλεξαν τον Musk γι’ αυτήν την δουλειά.

Η SpaceX έχει υποβάλει αίτηση για την εκτόξευση περίπου 40.000 δορυφόρων (12.000 από τους οποίους έχουν ήδη εγκριθεί) σε χαμηλή τροχιά γύρω από την Γη, σε ένα σχέδιο παροχής 5G πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Αλλά η χρησιμότητα ενός τέτοιου δορυφορικού δικτύου υπερβαίνει κατά πολύ το γρήγορο ίντερνετ για τους καταναλωτές. Οι επιπλέον πιθανές χρήσεις του περιλαμβάνουν την παρακολούθηση, τον εντοπισμό, την οικονομική εκκαθάριση, και την άμυνα.

Με άλλα λόγια, ο Musk όχι μόνο συνεργάζεται με τον αμερικανικό στρατό, αλλά οι δορυφόροι του μπορεί κάλλιστα ν’ αποτελέσουν την βάση για το νέο παγκοσμιοποιητικό τεχνοκρατικό πλέγμα ελέγχου.

  1. Εκκεντρικός Μπαμπάς

Το να περιγράφεις τον Musk ως «εκκεντρικό», μπορεί να είναι λίγο… υποτιμητικό. Ο Musk είναι πατέρας 8 παιδιών. Τα δύο τελευταία τα απέκτησε με την τωρινή σύντροφό του, την Grimes, μια αυτοαποκαλούμενη παγανίστρια μάγισσα που ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει αστρικά ταξίδια σε άλλες διαστάσεις.

Το πρώτο παιδί του ζευγαριού είχε αρχικά το όνομα «X Æ A-12», το οποίο έγινε αργότερα «X Æ A-Xii», για να συντομευτεί τελικά σε «X».

Σύμφωνα με την Grimes, το «X» αντιπροσωπεύει «την άγνωστη μεταβλητή», το «Æ» είναι η γραφή του «AI» («Τεχνητή Νοημοσύνη») στην γλώσσα των «ξωτικών», και το αρχικό «A-12» ήταν ένας υπαινιγμός στο Lockheed A-12, το (σταθμευμένο στην περιοχή 51) αναγνωριστικό αεροσκάφος της CIA. Η Grimes είπε επίσης, σε έναν χρήστη στο Instagram, ότι το όνομα προφέρεται «Χ» (όπως το γράμμα) και μετά «AI».

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι το ζεύγος απέκτησε και δεύτερο παιδί, με το όνομα «Exa Dark Sideræl».

Όπως διευκρίνισε η Grimes, το «Exa» προέρχεται από τον όρο «exaFLOPS» (αφορά υπερυπολογιστές και, έτσι, αποτελεί έναν υπαινιγμό στην Τεχνητή Νοημοσύνη), το «Dark» αναφέρεται στην «σκοτεινή ύλη», και το «Sideræl» είναι το «Sidereal» στην γλώσσα των «ξωτικών» -αστρολογικός όρος που περιγράφει τον «αληθινό χρόνο του σύμπαντος».

Τα ονόματα των δύο τελευταίων παιδιών του Musk αντικατοπτρίζουν τέλεια την σχέση του με την Grimes, καθώς αντιπροσωπεύουν την συνάντηση ενός τεχνοκράτη και μιας αποκρυφίστριας – δηλαδή, την ένωση της τεχνολογίας με τον εσωτερισμό.

Αυτή η μείξη του παλιού με το νέο, της Μαγείας με την Ύλη, θα πρέπει να είναι μια οικεία ιδέα σε όποιον έχει μελετήσει τον μετανθρωπισμό.

Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από την εξαγορά του Twitter από τον Musk;

Φτάνουμε, λοιπόν, στο πολύ σημαντικό ερώτημα: Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος αυτής της επιχειρηματικής κίνησης;

Όταν ο Musk κοινοποίησε τα σχέδιά του για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε μια δήλωση που είναι αρκετά περίεργη:

Θέλω, επίσης, να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, επαυξάνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, μετατρέποντας σε ανοιχτό κώδικα τους αλγόριθμους για να κερδίσω την εμπιστοσύνη των χρηστών, νικώντας τα spam bots, και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων.

Παρότι έχω αμφιβολίες για το αν ο Musk θα τηρήσει οποιανδήποτε από τις υποσχέσεις του (ειδικά την σχετική με την μετατροπή των αλγορίθμων του Twitter σε ανοιχτό κώδικα), αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το σχόλιό του για την επαλήθευση της ταυτότητας.

Για μένα, ο μόνος τρόπος για να «επαληθεύσω» την ταυτότητα των χρηστών της πλατφόρμας είναι να τους συνδέσω με κάποιο είδος ψηφιακής ταυτότητας ή βιομετρικού αναγνωριστικού.

Και αυτό ακούγεται τρομερά παρόμοιο με το όραμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να μας υποχρεώσει ν’ αποκτήσουμε μια «ψηφιακή ταυτότητα» προκειμένου να έχουμε πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες. Διάολε, ίσως ο Musk έχει αναλάβει να το εισαγάγει και αυτό. Ποιος ξέρει.

Καλός μπάτσος, κακός μπάτσος

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Musk ασπάζεται ολόκληρη την τεχνοκρατική/μετανθρωπιστική ατζέντα, οπότε γιατί ξαφνικά θεωρείται «υπέρμαχος της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου»;

Είναι απλό! Οι Παγκοσμιοποιητές χρησιμοποιούν την γνωστή μέθοδο «καλός μπάτσος, κακός μπάτσος».

Ο Klaus Schwab, ο Bill Gates, οι Rockefellers, κ.λπ. είναι οι «κακοί» και ο Musk είναι ο «καλός», που ήρθε για να προσφέρει στην ανθρωπότητα έναν καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα.

Το όραμα του Schwab για το μέλλον και το όραμα του Musk για το μέλλον είναι ακριβώς το ίδιο. Οι διαδρομές για να φτάσετε εκεί μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά ο προορισμός δεν έχει αλλάξει.

Γιατί επελέγη ο Musk για να παίξει τον ρόλο του «καλού μπάτσου»;

Πρώτα απ’ όλα, έχει την σωστή προσωπικότητα, είναι εκκεντρικός, και ήδη λατρεύεται ως ιδιοφυΐα της εποχής μας. Δεύτερον, πολιτικά δεν συνδέεται ούτε με την δεξιά ούτε με την αριστερά, και έτσι απευθύνεται εξίσου και στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος.

Αν και είναι καλό το γεγονός ότι οι αποκλεισμένοι λογαριασμοί επέστρεψαν στο Twitter και ότι η ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα έχει (υποτίθεται) αποκατασταθεί, εντούτοις είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί πριν υποκύψετε στον Musk ως κάποιου είδους σωτήρα.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ δεν θα εμπιστευόμουν τον Elon Musk να μου πει την ώρα, σε ένα δωμάτιο γεμάτο ρολόγια…

hellasmag.com

Αφήστε μια απάντηση