Δήλωση από το Βερολίνο που “ΤΡΟΜΑΖΕΙ”: «Ο Γ’Π.Π. έχει ήδη αρχίσει! Στείλτε βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία»

Είναι όμως έτσι;

«Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει» προειδοποιεί, μιλώντας στην Bild, ο Ουκρανός Πρέσβης στο Βερολίνο, Αντρί Μέλνικ.

Κατά τον ίδιο, «η επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία επηρεάζει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών, έστω και αν δεν είναι ακόμη στρατιωτική. Πρέπει να είναι σαφές σε όλους: ο Πούτιν επιθυμεί μια νέα ιμπεριαλιστική παγκόσμια τάξη με ένα μειωμένο ΝΑΤΟ, στο οποίο η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία ή η Σλοβενία δεν ανήκουν πλέον.

Ο Πούτιν διεξάγει αυτόν τον πόλεμο εξόντωσης εναντίον ολόκληρης της Δύσης, εναντίον του συστήματος αξιών μας».

Σε ερώτηση τoυ γερμανικού μέσου αν η Γερμανία συμμετέχει στον πόλεμο ή όχι, ο Ουκρανός Πρέβσης στο Βερολίνο απαντά πως:

«ο φόβος ότι θα γίνουμε μέρος του πολέμου με την προμήθεια όπλων είναι πλήρης ανοησία. Για τον Πούτιν, η Γερμανία είναι εδώ και καιρό μέρος του πολέμου. Όποιος θέλει να αποτρέψει την επέκταση του πολέμου του πρέπει να μας βοηθήσει τώρα να βάλουμε τον Πούτιν στη θέση του. Μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία θα ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στη Γερμανία».

Σχολίασε πως κανένα μέλος της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει επισκεφθεί το Κίεβο από την έναρξη του πολέμου, «αυτό δείχνει την αδράνεια της γερμανικής πολιτικής.

Στο κομμάτι των εξοπλισμών δήλωσε τα εξής:

«θα θέλαμε να δούμε την ταχεία εξαγωγή 88 αρμάτων μάχης Leopard, 100 αρμάτων μάχης Marder, αυτοκινούμενων οβιδοβόλων και πολλά άλλα. Αυτό όμως που είναι ζωτικής σημασίας είναι η αλλαγή νοοτροπίας.

Βιώνουμε τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη εδώ και 80 χρόνια. Δεν μπορείτε να το κερδίσετε με 30 ή 100 ακόμη άρματα μάχης.

Αυτό που θα ήταν σημαντικό είναι ένας γερμανικός νόμος δανεισμού όπως αυτός των ΗΠΑ και μια μακροπρόθεσμη συμμαχία κατά της Ρωσίας. (Με μια νέα εκδοχή του νόμου περί δανεισμού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ουκρανία μπορεί να λαμβάνει στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ χωρίς προβλήματα και χωρίς γραφειοκρατία)»

(φωτο:pixabay)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση