ΕΓΩ, ΕΓΩ, ΕΓΩ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΣΟΥ………

Το «Εγώ, ο Εωσφόρος» είναι ένα κείμενο αλαζονικό, μία διακήρυξη στα πιο απόκρυφα και σκοτεινά μονοπάτια της ίδιας της Ψυχής του Εωσφόρου. Είναι το magnum opus του Εωσφόρου. Είναι ένας μονόλογος επιθετικός και ένα μίσους κήρυγμα. Είναι ο λόγος ενός Όντος που κάποτε ήταν φωτεινό, αλλά ξέπεσε και τώρα ζει σε έρημους άνυδρες χωρίς να μπορεί παρηγοριά να βρει. Είναι ο λόγος ενός Όντος που μισεί τον ίδιο τον Θεό μα και εσένα ακόμα πιο πολύ και να σε καταστρέψει θέλει.

Είναι η ύστατη προσπάθεια του, η έσχατη ελπίδα του, να υπερισχύσει ενάντια στον Θεό με την βοήθεια του Υιού του, με την βοήθεια του δικού του Λυτρωτή, του Αντίχριστου, που έρχεται στον κόσμο μαζί με τον Ψευδή προφήτη του για να ολοκληρώσει το άνομο του έργο που κάποτε άρχισε αυτός και οι άγγελοι που έπεσαν όταν τον ακολούθησαν. Είναι ο λόγος ενός Όντος που το γνωρίζει ότι ο καιρός του τέλους του δικού του πλησιάζει κι έχει θυμό μεγάλο για αυτό.

Είναι ο Εωσφόρος το πρόσωπο της αιώνιας οργής σε ανθρώπους μα και στον ίδιο τον Θεό και τον Υιό Του. Ίσως όσα ακούσετε να τα θεωρήσετε προϊόν μυθοπλασίας και βλάσφημα μαζί. Ίσως να τα θεωρήσετε σοκαριστικά, αλλά και αφυπνιστικά.

Κείμενο διχαστικό θα πούνε κάποιοι άλλοι. Ότι διαστρέφει την αλήθεια και το ψεύδος αγκαλιάζει. Ότι όμως κι αν σκεφτείτε για το κείμενο αυτό οφείλεται να το σκεφτείτε σοβαρά. Οφείλεται να προβληματιστείτε γιατί όλα όσα ακούγονται μέσα στο κείμενο αυτό δεν είναι κάτι άλλο παρά μονάχα η αλήθεια.

Μία αλήθεια φοβερή που εάν δεν δώσεις σημασία στα αλαζονικά λόγια του Εωσφόρου που σε εσένα απευθύνει, τότε στα επερχόμενα δεινά που θα έρθουν στη ζωή σου, σε όλα τα δεινά που εσύ τώρα ζεις, στις δύσκολες ημέρες που απλώνονται μπροστά σου, τότε δίχως ελπίδα και σκοπό εσύ θα μείνεις. Ψεύδος, Πλάνη, Αυταπάτη, Φόβος, Ανασφάλεια, Απελπισία, Οδύνη, Πείνα, Ασθένειες, Πόλεμος.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα τεχνάσματα και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Εωσφόρος και τα όργανα του για να οδηγήσουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Τα ψέματα του Εωσφόρου που δεν περιορίζονται απλά σε φιλοσοφικές και θεολογικές συζητήσεις. Τα ψέματα του Εωσφόρου που έχουν ολέθριες, πραγματικές συνέπειες για του ανθρώπου τη ζωή.

Ολάκερος ο κόσμος όπου ζούμε έχει κατακλυστεί από τα δικά του τεχνάσματα. Οι μέθοδοι του έχουν σαρώσει από άκρο σε άκρο τον πλανήτη. Κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα της εποχής μας. Κι είναι τα ψέματα αυτά που προωθούν τα όργανα του, με τρόπους τόσο άμεσους. Οι άνθρωποι έχουν συνειδητά ή ασυναίσθητα γίνει δικοί του αιχμάλωτοι, ακόμα και οι Χριστιανοί, στο παγκόσμιο σχέδιο του, που λαβαίνει χώρα ιδιαίτερα στις ημέρες μας.

Κανόνας βασικός σε αυτή την εποχή της εξαπάτησης που ζούμε, είναι ο εξής: «Αμφισβητήστε τα πάντα. Σχεδόν τίποτα δεν είναι πραγματικά όπως φαίνεται. Ακόμα και ο θάνατος και η Ανάσταση του Χριστού είναι ψευδής είδηση». Ο κόσμος μας χρειάζεται ένα άλλο αφήγημα που ο Θεός να μην υπάρχει πουθενά για να μπορέσει να κατακυριεύσει τον άνθρωπο ολοκληρωτικά.

Ο απώτερος στόχος του Εωσφόρου όπως διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη, είναι να κλέψει, να σφάξει και να εξολοθρεύσει (Ιωάννης 10:10). Αγαπά τον θάνατο και προωθεί τον θάνατο. Προσπάθησε να σκοτώσει τον Αδάμ και την Εύα- προσπάθησε να σκοτώσει τον Ιησού- και θέλει να σκοτώσει κι εσάς. Σκοτώνει, καταστρέφει και καταβροχθίζει από τότε που εξορίστηκε από τον ουρανό.

Ο Σατανάς «ήταν από την αρχή ανθρωποκτόνος και δεν μπόρεσε να σταθεί μέσα στην αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει μέσα του τίποτα το αληθινό. Όταν λέει ψέματα, εκφράζει τον εαυτό του, γιατί είναι ψεύτης, κι είναι ο πατέρας του ψεύδους» (Ιωάννης 8:44).

Νομίζει ότι οι πιθανότητες να κερδίσει την κοσμική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού θα είναι πολύ καλύτερες αν μπορέσει να εξοντώσει όσους του αντιστέκονται. Έτσι κάνει αυτό που απαιτεί η φύση του: «κλέβει, σφάζει, εξολοθρεύει, ψεύδεται». Αυτό είναι το «Εγώ, ο Εωσφόρος».

Είναι η ύστατη προσπάθεια του, η έσχατη ελπίδα του, να υπερισχύσει ενάντια στον Θεό με την βοήθεια του Υιού του, με την βοήθεια του δικού του Λυτρωτή, του Αντίχριστου, που έρχεται στον κόσμο μαζί με τον Ψευδή προφήτη του. Είναι ο λόγος ενός Όντος που το γνωρίζει ότι ο καιρός του τέλους του δικού του πλησιάζει κι έχει θυμό μεγάλο για αυτό. Είναι ο Εωσφόρος το πρόσωπο της αιώνιας οργής σε ανθρώπους μα και στον ίδιο τον Θεό και τον Υιό Του.

Σε αφήνω τώρα να ακούσεις. Μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις τι θα πράξεις. Κι όποια αν είναι η απόφαση σου να ξέρεις ότι θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή σου. Σε ρωτώ, μήπως είναι η ώρα να αφυπνίσεις την συνείδηση σου; Μήπως είναι ύστατη σου ώρα να σώσεις την Ψυχή σου; Τώρα που του Εωσφόρου η Αιώνια Οργή στο πρόσωπο της γης έτοιμη είναι να ξεχυθεί;

Τώρα που τα βήματα του Αντίχριστου και του Ψευδή προφήτη του ακούγονται ολοένα πιο ηχηρά; Ίσως σε όλη την ζωή σου να μην έχεις άλλη ευκαιρία. Άκου, λοιπόν, με προσοχή και προσευχή και πάρε την ορθή απόφαση που την Ψυχή σου αιώνια θα σώσει.

 

Αφήστε μια απάντηση