“…αν δεν περισσέψει η δικαιοσύνη σας περισσότερο εκείνης των Γραμματέων και των Φαρισαίων, δε θα εισέλθετε στη βασιλεία των ουρανών”.

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός επέκρινε την επιπολαιότητα και την υποκρισία των Γραμματέων του Νόμου και των Φαρισαίων, συστήνοντας την αποφυγή της με την φράση:

“”Προσέχετε τους εαυτούς σας από το προζύμι των Φαρισαίων, που είναι υποκρισία.” (Βλ. Λουκά ιβ’ 1).

Παρά ταύτα αναγνώριζε την τυπική θρησκευτικότητα τους και μάλιστα την έθετε ως βάση για την δική μας πνευματική προκοπή. Δυστυχώς όμως μας διαφεύγει μια αυστηρή προειδοποίηση του Χριστού προς όλους εμάς:

“…αν δεν περισσέψει η δικαιοσύνη σας περισσότερο εκείνης των Γραμματέων και των Φαρισαίων, δε θα εισέλθετε στη βασιλεία των ουρανών”.(Ματθ. ε’ 20).

Οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι νήστευαν δύο φορές την εβδομάδα, πήγαιναν κάθε Σάββατο στη Συναγωγή και έδιναν το 1/10 από ό,τι αποκτούσαν ως ελεημοσύνη.
Δηλαδή ακόμη κι αν νηστεύουμε Τετάρτη και Παρασκευή, πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία και δίνουμε ελεημοσύνη το 1/10 των υπαρχόντων μας, χρειάζεται περισσότερος αγώνας για την αγάπη και την δόξα του Χριστού!

Αφήστε μια απάντηση