Θεϊκό! Δεν προστατεύει μόνο η μάνα το παιδί αλλά και το παιδί τη μάνα…
Σχόλιο ιστολογίου:
Νομίζαμε, ότι μόνο η έγκυος γυναίκα προστατεύει το μωρό που φιλοξενεί στην κοιλιά της;
Λάθος! Και το μωρό προστατεύει τη μητέρα. Γι’ αυτό τα παλιά χρόνια συνιστούσαν στις γυναίκες με ανίατες ασθένειες να μείνουν έγκυες…
================================================
“«Όταν είσαι έγκυος, τα κύτταρα του μωρού μεταναστεύουν στο αίμα της μητέρας και στη συνέχεια επιστρέφουν στο μωρό, ονομάζεται «εμβρυο-μητρικός μικροχιμαιρισμός». ⁠
Για 40 εβδομάδες, τα κύτταρα κυκλοφορούν και συγχωνεύονται προς τα πίσω και προς τα εμπρός, και μετά τη γέννηση του μωρού, πολλά από αυτά τα κύτταρα μένουν στο σώμα της μητέρας, αφήνοντας ένα μόνιμο αποτύπωμα στους ιστούς, τα οστά, τον εγκέφαλο και το δέρμα της μητέρας, και συχνά μένουν εκεί για δεκαετία Σ. Κάθε παιδί που έχει μια μητέρα μετά θα αφήσει ένα παρόμοιο αποτύπωμα και στο σώμα της.
Ακόμα και αν μια εγκυμοσύνη δεν πάει σε πλήρη διάρκεια ή αν κάνετε έκτρωση, αυτά τα κύτταρα εξακολουθούν να μεταναστεύουν στο αίμα σας.
Έρευνα έδειξε ότι εάν τραυματιστεί η καρδιά μιας μητέρας, τα εμβρυϊκά κύτταρα θα σπεύσουν στο σημείο του τραυματισμού και θα μεταβληθούν σε διαφορετικούς τύπους κυττάρων που ειδικεύονται στην επιδιόρθωση της καρδιάς.
Το μωρό βοηθά στην επισκευή της μητέρας, ενώ η μητέρα χτίζει το μωρό.
Πόσο ωραίο είναι αυτό;
Αυτός είναι συχνά ο λόγος που ορισμένες ασθένειες εξαφανίζονται ενώ είσαι έγκυος.
Είναι απίστευτο πώς τα σώματα της μητέρας προστατεύουν το μωρό με κάθε κόστος, και το μωρό προστατεύει & ξαναχτίζει τη μητέρα – έτσι ώστε το μωρό να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να επιβιώσει.
Σκέψου τις τρελές λιγούρες για μια στιγμή. Τι έλλειψη είχε η μητέρα που το μωρό τους έκανε να λαχταρούν;
Έρευνες έχουν επίσης δείξει κύτταρα από ένα έμβρυο στον εγκέφαλο μιας μητέρας 18 χρόνια μετά τη γέννα. Πόσο εκπληκτικό είναι αυτό; ”
Αν είσαι μαμά ξέρεις πώς μπορείς να νιώσεις διαισθητικά το παιδί σου ακόμα και όταν δεν είναι εκεί…. Λοιπόν, τώρα υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι οι μαμάδες τα κουβαλάνε χρόνια και χρόνια ακόμα και αφού τα έχουν γεννήσει.
Το βρίσκω τόσο όμορφο.”
(Via: Φίλοι της Σελίδας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Αφήστε μια απάντηση