ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ : ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΣΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ;

Σχόλιο ιστολογίου:

Ο ιερομόναχος Γεράσιμος Αγιορείτης είναι αντι-οικουμενιστής και διαβιεί σε σκήτη του Αγίου ΄Ορους. ΄Εχω επικοινωνία μαζί του και στο παρελθόν είχα δημοσιεύσει στην Τρικλοποδιά κάποια δικά του κείμενα, που βάζουν τα Ορθόδοξα θέματα στη σωστή τους βάση.

Πριν λίγες μέρες μιλήσαμε στο τηλέφωνο και δέχτηκε να συγκεντρώνουμε ερωτήσεις αναγνωστών πάνω σε θέματα πίστεως και να μας απαντά εν ευθέτω χρόνω. Εννοείται ότι θα σεβαστούμε το χρόνο του, αφού τα καθήκοντά του ως μοναχού προηγούνται κάθε άλλης ασχολίας. Περιμένουμε τις ερωτήσεις σας στο μέιλ του ιστολογίου μας:

balsamopsyxis@gmail.com

===================================================================

Αγαπητοί αδερφοί
Χαίρετε πάντοτε εν Χριστώ Ιησού. Τα δύο τελευταία χρόνια με την επιδημία αυτή που ταλανίζει την πατρίδα μας και τον κόσμο παρατηρείται ένα παράξενο γεγονός: αυτοί που είναι στην κορυφή και διοικούν την εκκλησία -Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Επίσκοποι- έχουν συμμαχήσει με την κρατική εξουσία στο θέμα της υποχρεωτικότητας των ενέσιμων σκευασμάτων και είναι απόντες από τα πιστεύω της Ορθοδοξίας.

Αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός. Πρώτη φορά στην ιστορία σε μαζικές αναταραχές πιστών Ελλήνων Χριστιανών να απουσιάζουν οι λειτουργοί της Εκκλησίας του Χριστού. Εγώ το συνδυάζω με αυτό που λέει αποκάλυψη: ο ΄Ανομος, ο Αντίχριστος θά ‘ρθει να καθίσει στο ναό του Θεού. Σε αυτή την παγκόσμια δικτατορία η οποία εσχάτως εμφανίστηκε δυστυχώς η κρατούσα εκκλησία συμπορεύεται και έχει αγαστή συνεργασία με το κράτος της κυβερνήσεως και αυτό είναι μεγάλη έκπτωσις.

Δυστυχώς ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται. Η προδοσία της πίστεως ξεκίνησε με την Εγκύκλιο το 1920:

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ : Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ 1920.

και με αποκορύφωμα την Ληστρική – Αιρετική Σύνοδο του Κολυμπαρίου της Κρήτης. Εκεί αποφασίστηκε η αμνήστευση όλων των Αιρέσεων, με απλά λόγια όλοι οι Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες, οι οποίοι αποδέχτηκαν με τις αποφάσεις αυτές, να περάσουν έργω και λόγω στην αίρεση του Οικουμενισμού.

Ποια είναι η ιδιάζουσα διαφορά της Αιρέσεως και της Ορθοδοξίας? Των Αιρετικών και των Ορθοδόξων?
Οι μεν Αιρετικοί επιφέρουν και επωμίστηκαν τα Αναθέματα των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων, έγιναν εχθροί του Θεού, με αποτέλεσμα ο Θεός να μη δίνει την Αγιαστική του Χάρη.

Οι δε Ορθόδοξοι που ακολουθούν τους ιερούς κανόνες των Θεοφόρων Πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων είναι φίλοι Θεού και έχουν την Αγιαστική Χάρη απλόχερα στα Θεία και Ιερά Μυστήρια που επιτελούν.

Για αυτό όπως είπα στην αρχή ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται. Οι σημερινοί Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Επίσκοποι σκοτίσθηκαν στη διάνοια και πέρασαν στην απέναντι όχθη και ακολουθούν την Νέα τάξη πραγμάτων και κάνουν υπακοή στην Άθεη Κρατική Εξουσία.

Και την ώρα που η επίσημη ορθόδοξη Εκκλησία ΣΙΩΠΑ εκκωφαντικά και στηρίζει αναφανδόν την κυβέρνηση στο θέμα των εμβολιασμών και μάλιστα ιερείς μετατρέπουν ελληνορθόδοξες εκκλησίες σε εμβολιαστικά κέντρα, ιερέας άλλου χριστιανικού δόγματος λέει όσα δεν τολμά να πει η ίδια.

Ο καθολικός ιερέας Ed Meeks αναφέρει μεταξύ άλλων για όλα αυτά που γίνονται:
“Δεν χρειάζεται να το πιστέψετε και εσείς, είναι η δική μου πεποίθηση”, αναφέρει και μιλά για όσα παρατηρεί τώρα με τον κορωνοϊό…

“Ο Διάβολος κάνει λάθη, με αυτό θέλω να πω, ότι με αυτά που κάνει φανερώνεται όλο και περισσότερο:

Με τις δραστηριότητές του στην κυβέρνηση.

Με τις δραστηριότητές του στην τεχνοκρατία.

Με τις δραστηριότητές του στην εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και με τις δραστηριότητές του στον πολιτισμό.

Δεν χρειάζεται να το πιστέψετε και εσείς, είναι η δική μου πεποίθηση, ότι υπάρχει μία δαιμονική διάσταση σε αυτή την πανδημία και ξέρετε γιατί το λέω αυτό;

Διότι κοιτάζω τον “καρπό” αυτής της πανδημίας στις ζωές των ανθρώπων στην χώρα μας αλλά και ανά τον κόσμο.
Και δεν μιλάω για τους ανθρώπους, οι οποίοι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν, μιλάω για κάτι ευρύτερο από αυτό.
Οι άνθρωποι γεμίζουν με φόβο! Και ο φόβος είναι ένα από τα κυριότερα εργαλεία στρατηγικής και τακτικής του κακού.
Το κακό προσπαθεί να κρατήσει τον κόσμο με τον φόβο, το οποίο είναι το αντίθετο της Πίστεως”.

Για να γίνει μία ανακοπή αυτής της κατάστασης δηλαδή η ανακοπή της σύμπλευσης των υψηλά ιστάμενων Αρχιεπισκόπων Μητροπολιτών και λοιπών με την κρατική άθεη εξουσία παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο ο κατώτερος κλήρος, Ιερομόναχοι, απλοί ιερείς, πνευματικοί πατέρες. Αν αυτός ο κατώτερος κλήρος αντιδράσει και δεν κάνει υπακοή στους υψηλά ιστάμενους, αυτό θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα, γιατί αυτοί που έχουν άμεση σχέση και επικοινωνία με τους απλούς πιστούς χριστιανούς είναι ο κατώτερος κλήρος. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να βάλουν φρένο και προβληματισμό στους υψηλά ιστάμενους Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους, Μητροπολίτες.

Αλλά δυστυχώς και στον κατώτερο κλήρο υπάρχει πνευματική κατάπτωση. Λίγοι, θα έλεγα ελάχιστοι, ιερείς, ιερομόναχοι σήμερα διαθέτουν πνευματική κατάρτιση, έτσι ώστε να στηρίξουν τους απλούς πιστούς χριστιανούς. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: ότι ο κατώτερος κλήρος έχει πνευματική άγνοια και πολλοί άνθρωποι εισέρχονται σε αυτόν όχι τόσο για πνευματική ωφέλεια όσο για οικονομικά οφέλη προς επιβίωση.

Για αυτό φτάνουμε στην συμβουλή να πούμε “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”. Οι απλοί χριστιανοί πρέπει να ψάξουν πολύ να βρούνε πνευματικούς πατέρες καταρτισμένους, αγωνιστές, έτσι ώστε με τη συμβουλή και καθοδήγηση αυτών, να έχουν μία καλή πνευματική πορεία. Με πολλή διάκριση να ξεπερνούν κάθε περιστατικό που θα συμβαίνει στην πορεία της ζωής. Και είναι προφητευμένο ότι τα τελευταία χρόνια θα πηγαίνει ο άνθρωπος από την Ανατολή στη Δύση για να βρει πνευματικό πατέρα να συμβουλευτεί.

“Οι Κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων!”

Τότε που έλεγε αυτά ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, κάποιοι Κληρικοί από το ακροατήριο δυσανασχέτησαν και είπαν:
– Άγιε, μεγάλη προσβολή σε μας!

Και ο Άγιος απάντησε:
– Αμ εγώ, τί είμαι; Δεν είμαι από την ιδικήν σας τάξιν; Σας λέγω πως αυτά, μιά μέρα θα γίνουν …

– Και αυτή η μέρα ήρθε-

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα “Φωνή εξ Αγίου Όρους” στο βάιμπερ.

Αφήστε μια απάντηση