Επίκειται ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΜΟΣ! Ρωσία: «ΑΜΕΣΗ στρατιωτική σύγκρουση με τις ΗΠΑ, αν συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία»
Δεν τίθεται καμία αμφιβολία πως οι Ρώσοι πολεμούν το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Να στερεύει δείχνει η ρωσική υπομονή σε ό,τι αφορά την αποστολή βαρέων δυτικών όπλων στην Ουκρανία.

Η Ρωσία δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν προηγμένα πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά στην Ουκρανία ήταν εξαιρετικά αρνητική και θα αύξανε κατακόρυφα τον κίνδυνο άμεσης σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι η Μόσχα βλέπει τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία “εξαιρετικά αρνητικά”.

Ο Ριαμπκόφ ξεχώρισε «τα σχέδια των ΗΠΑ να προμηθεύσουν το Κίεβο με το σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (Himars) – ένα σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων – που η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι θα προμηθεύσει στην Ουκρανία ως μέρος του τελευταίου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας.

Οι προσπάθειες να παρουσιαστεί η απόφαση ως περιέχουσα ένα στοιχείο “αυτοσυγκράτησης” είναι άχρηστες. Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, επικεφαλής μιας ομάδας κρατών, επιδίδονται σε μια σκόπιμη άντληση όπλων στο καθεστώς του Κιέβου είναι κάτι προφανές και φέρνει πιο κοντά την άμεση στρατιωτική σύγκρουση».

Παρέμβαση επί του θέματος έκανε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας πως «οι ΗΠΑ ρίχνουν σκόπιμα λάδι στη φωτιά προμηθεύοντας συνεχώς με όπλα το Κίεβο».

(ΦΩΤΟ:vid screenshot)

el.gr

 

Αφήστε μια απάντηση