Ο αλαζόνας Ταγίπ ανοίγει το δρόμο για την ίδρυση του Κουρδικού κράτους;

Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ετοιμάζεται να ρισκάρει ακόμη και το ενιαίο κράτος της Τουρκίας προχωρώντας σε μια τεράστια επιχείρηση αγνοώντας εντελώς τις αμερικανικές προειδοποιήσεις. Τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του WarNews247:

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιχειρήσουν κατά μήκος όλων των συρο-τουρκικών συνόρων ενώ θα εισέλθουν σε βάθος ακόμη και 45 χλμ, πολύ μεγαλύτερο από τα 30 χλμ που είπαν αρχικά οι Τούρκοι! Μιλούν για διάφορες φάσεις και για μια επιχείρηση η οποία θα είναι “τελική” με σκοπό την πλήρη διάλυση των Κούρδων SDF/PKK/YPG.

Αυτό σημαίνει ότι “αν κάτι πάει στραβά” ο Ερντογάν ανοίγει ένα τεράστιο μέτωπο στην ΝΑ Τουρκία και ειδικά στον Νότο της. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ρισκάρει τα πάντα σε αυτή την επιχείρηση.

Μιλάμε πλέον για πολύ σοβαρές εξελίξεις οι οποίες φέρνουν τις ΗΠΑ με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να απαντήσουν άμεσα. Θα θυσιάσουν τους Κούρδους; Aν όχι, θα τους εξοπλίσουν για να μεταφερθεί ο πόλεμος στην ΝΑ Τουρκία;

Μετακίνηση τουρκόφιλων δυνάμεων – Προετοιμασίες…

Oι τουρκόφιλες δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου Εθνικού Στρατού της Συρίας (SMO ή FSA) πραγματοποίησαν προετοιμασίες στο βόρειο τμήμα της πόλης του Χαλεπίου.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση των δυνάμεων αυτών στέλνει τεθωρακισμένα, βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά προς τις δυνάμεις που θα επιχειρήσουν στις πόλεις Manbij, Tel Rifat και στη βόρεια επαρχία Ράκκα.

Ταυτόχρονα δυνάμεις τους μετακινούνται από το Ιντλίμπ προς την Αφρίν βόρεια του Χαλεπίου.

Τουρκία: Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ για την επιχείρηση

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως “η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω” και μιλούν “για ξεκάθαρο μήνυμα προς τις ΗΠΑ, που ταράζονται από την επιμονή στην επιχείρηση”.

Πιο αναλυτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Sedat Önal είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Μόνιμη Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Linda Thomas-Greenfield.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι αποφασισμένη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στη Συρία.

Αφού η Μόνιμη Αντιπρόσωπος Thomas-Greenfield εξέφρασε τις ανησυχίες της για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης από την Τουρκία στη βόρεια Συρία, ο Önal είπε ότι η τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG/PYD αποτελεί υπαρξιακή απειλή όχι μόνο για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας αλλά και για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Οι διατάξεις των συμφωνιών που επιτεύχθηκε με τις ΗΠΑ και τη Ρωσική Ομοσπονδία τον Οκτώβριο του 2019 δεν έχουν εκπληρωθεί μέχρι σήμερα.

Ο Önal είπε επίσης στην Thomas-Greenfield ότι η τρομοκρατική απειλή για την Τουρκία από αυτήν την περιοχή έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο τον τελευταίο καιρό και ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αναμένουν από την Τουρκία να παραμείνει αδιάφορη σε αυτές τις επιθέσεις που στοχεύουν δυνάμεις ασφαλείας, πολίτες.

Χτυπούν εντός των συνόρων της Τουρκίας προκειμένου να προωθήσουν την αυτονομιστική ατζέντα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν ζωτικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας” κατέληξε.

Πάντως σήμερα αμερικανικά τεθωρακισμένα αναγκάστηκαν να εμφανιστούν σε περιοχές της Βόρειας Συρίας στις οποίες οι Τούρκοι βομβάρδιζαν κουρδικές θέσεις.

45 χιλιόμετρα βάθος η τουρκική επιχείρηση!

“Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εκκαθαρίσουν 470 χωριά και πόλεις στη Συρία. Θα τεθούν υπό έλεγχο 600 χιλιόμετρα των συνόρων και θα κατέβουν σε βάθος 45 χιλιομέτρων” αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα διπλωματικές πηγές της χώρας.

Μιλώντας σε τουρκικό ΜΜΕ διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι «Η τελευταία επιχείρηση που θα γίνει θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής στη Συρία. Έχουμε δημιουργήσει σχέδιο για έναν μεγάλο διάδρομο ασφαλείας».

Από την πρώτη περίοδο του εμφυλίου πολέμου, η Τουρκία είχε προσφερθεί να δημιουργήσει ασφαλείς ζώνες στη Συρία, βασισμένες τόσο στην ασφάλεια των αμάχων όσο και στην ασφάλεια των συνόρων. Λόγω της αδιαφορίας της διεθνούς κοινότητας, ιδιαίτερα του ΟΗΕ, η Τουρκία εξάλειψε πρώτα τις τρομοκρατικές απειλές στον συνοριακό άξονα με μια σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια παρείχε ασφάλεια σε περισσότερα από 6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στις γραμμές Χαλέπι, Ιντλίμπ, Χάμα, Ράκα και Λατάκια.

Με την εκκαθάριση της Μανμπίτζ και του Τελ Ριφάτ από την τρομοκρατία, ο στόχος της τουρκικής ζώνης ασφαλείας μήκους 35 χιλιομέτρων θα έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Στον άξονα Ras al-Ayn – Tel Abyad λωρίδας μήκους 600 χιλιομέτρων παράλληλα με τα σύνορα, το βάθος των περιοχών που ελέγχονται από τις μονάδες τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τον FSA (τουρκόφιλες δυνάμεις) φτάνει κατά τόπους τα 35-40 χιλιόμετρα.

Στόχος των επιχειρήσεων, τις οποίες ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι θα συνεχιστούν σταδιακά, είναι η απελευθέρωση του άξονα μήκους 300 χιλιομέτρων μεταξύ Ras al- Ayn (Xασάκα) και Malikiye (Derik).

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών μοιράστηκαν την πληροφορία ότι χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι διπλωματικοί δίαυλοι για να μην δημιουργηθούν νέες τρομοκρατικές ζώνες μετά την εκκαθάριση των συνόρων και ότι όλοι οι συνομιλητές ενημερώθηκαν ότι δεν θα επιτραπεί η παραχώρηση νέων σημείων αντίστασης στο PKK και παρόμοιες τρομοκρατικές οργανώσεις” αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

warnews247.gr

 

Αφήστε μια απάντηση