ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ / ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Χριστός Ανέστη
Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί και αδερφές της μικρής μας ομάδας την ευχή του Χριστού και της Παναγίας να έχετε εσείς και οι οικογένειες σας. Ένα πρωταρχικό καθήκον των χριστιανών είναι η προσευχή η επικοινωνία με τον αληθινό Τριαδικό Θεό μας, με την Κυρία Θεοτόκο και Αειπαρθένο Μαρία Την Βασίλισσα του κόσμου. Με τον Τίμιο Πρόδρομο και με όλους τους Αγίους.

Όλα τα άγχη και όλες τις ανασφάλειες και τις παντός είδους αρρώστιες και ταλαιπωρίες που υποφέρει ο κόσμος της αντιμετωπίζουμε και τις υπερνικούμε με την προσευχή. Τα πλέον απαραίτητα καθήκοντα του χριστιανού είναι η πρωινή προσευχή από το προσευχητάριο έστω 10 λεπτά κι αν είναι δυνατόν να διαβάζεται ο εξάψαλμος. και πριν κοιμηθούμε το βράδυ να διαβάζουν οι χριστιανοί το Απόδειπνο μαζί με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας Αυτά είναι τα πλέον απαραίτητα.

Υπάρχει στους χριστιανούς μία τάση να βοηθήσουν και το συνάνθρωπο Αυτό είναι καλό, αλλά πρώτα πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας, να είμαστε απέναντι στα μάτια του Θεού όσο το δυνατόν φίλοι καθαροί, για αυτό ξεκινούμε πρώτα από τον εαυτό μας και μετά εάν μας το ζητήσουν να πούμε και Δυο καλές κουβέντες στο συνάνθρωπό μας και πάντα να έχουμε ως μέλημα να διδάσκουμε τον συνάνθρωπό μας περισσότερο με τα έργα και πολύ λιγότερο με τα λόγια.


Αγαπητοί αδερφοί,

Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω τη μεγάλη πτώση των Αγιορειτών Πατέρων των ΗΓΟΥΜΕΝΩΝ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ των 19 ιερών μονών του Αγίου Όρους, όλοι μετάνοιες, όλοι θυμιάματα, κωδωνοκρουσίες, χαρές, και όλα τα γλοιώδη και εμετικές συμπεριφορές, καμία σχέση με το αγωνιστικό φρόνημα των παλαιών μοναχών,.

Όπως είδατε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα βίντεο που κυκλοφόρησαν. Με αυτό τον τρόπο πολύ γρήγορα θα δούμε και τον ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ να έρχεται στο Άγιον Όρος με τις ίδιες υποδοχές!!!! ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΏΣΗΣ με αυτά τα καμώματα και τις συμπεριφορές θα ερθει και η φυσική καταστροφή του Αγίου Όρους όπως λέει η προφητεία του Αγίου Νείλου, ότι θα καταποντιστεί στο βυθό της θαλάσσης όλη η χερσόνησος του Άθω και θα φαίνεται ένα μικρό σημάδια από βράχο που θα είναι κορυφή του Άθωνα που θα θυμίζει ότι υπήρχε κάποτε εδώ το περιβόλι της Παναγίας.

Απέραντη θλίψη επικρατεί στους λιγοστούς πατέρες οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν την Ορθοδοξία αμόλυντη εν μέσω διωγμών, καθώς έχει δώσει τέτοια εντολή ο Αιρετικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την πρώτη ημέρα που αναρριχήθηκε στο θρόνο του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως το 1990.


Δυστυχώς μεγάλη πνευματική κατάπτωσης των ιθυνόντων και διοικούντων το Άγιον Όρος . Ηγουμένων και Αντιπροσώπων με τέτοια γεγονότα θα φύγει η εικόνα της Παναγίας πορταΐτισσας από το Άγιον Όρος καθώς είναι προφητευόμενο και οι λίγοι πιστοί ορθόδοξοι μοναχοί θα φύγουν και αυτοί από το Άγιον Όρος για να σώσουν την ψυχή τους γιατί το Άγιον Όρος θα πέσει σε μεγάλη ασέβεια δυστυχώς αυτές τις ημέρες διανύουμε αυτά τα τελευταία χρόνια…. είμαστε πολύ κοντά στα γεγονότα.

Ιερομόναχος Γεράσιμος Αγιορείτης

Συνδεθείτε στην ομάδα “Φωνή εξ Αγίου Όρους” στο βάιμπερ.

Αφήστε μια απάντηση