Προς ανάφλεξη: Ο Μ.Άσαντ στέλνει ιρανικές & συριακές δυνάμεις εναντίον των Τούρκων- Για “ραγδαία επιδείνωση” μιλά η Μόσχα (vid).

Η Ρωσία προειδοποιεί για “ραγδαία επιδείνωση” στην Συρία λόγω της επικείμενης τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης. Ο συριακός Στρατός μετακινεί δυνάμεις όπως και οι ιρανικές πολιτοφυλακές με κατεύθυνση το θέατρο επιχειρήσεων της Β. Συρίας.

Πριν λίγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είπε ότι “Είμαστε αποφασισμένοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η Βόρεια Συρία θα καθαριστεί από την τρομοκρατία”. Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του Ερντογάν όπως αποκάλυψε το WarNews247.

Με ανακοίνωση τους οι τουρκόφιλες δυνάμεις του SNA (Syrian National Army) ανέφεραν πως η επιχείρηση εναντίον του PKK/YPG μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

“Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το PKK/YPG, οι προετοιμασίες τελείωσαν και περιμένουμε τις διαταγές”. Πρόσθεσαν επίσης ότι:

“Στόχοι μας είναι οι περιοχές Ταλ Ριφάατ, Μανμπίτζ, Άιν αλ-Άραμπ, Άιν Ίσα”.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

To Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας με ανακοίνωση του ανέφερε ότι “Οι τουρκικές απειλές συνιστούν σοβαρή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια και υπονομεύουν όλες τις προηγούμενες συμφωνίες που έγιναν στις γραμμές των ζωνών αποκλιμάκωσης.

Οι τουρκικές απειλές συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και έρχονται σε αντίθεση με τις κατανοήσεις και τα αποτελέσματα της διαδικασίας της Αστάνα.

Παράλληλα, στρατιωτική φάλαγγα από άρματα μάχης, πυροβολικό, βαρέα όπλα και στρατιώτες του Συριακού Στρατού εισήλθε στην περιοχή Al Sajour στην ύπαιθρο της Μάνμμπιτζ βορειοανατολικά του Χαλεπίου ενώ μια άλλη εντοπίστηκε στην ύπαιθρο της Ράκα, στο δρόμο προς την Άιν Ίσσα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Al-Watan, τρεις ηγέτες των «Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης» έφτασαν στη δυτική ύπαιθρο του Manbij, προερχόμενοι από το Deir Ezzor.

Οι φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές αυξάνουν την ετοιμότητά τους και προετοιμάζονται να εισέλθουν στη Manbij και στο Tel-Rifaat τις επόμενες ημέρες.

ΡΩΣΙΑ: ΟΧΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του τονίζει ότι ανησυχεί για τις αναφορές για νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

“Λάβαμε με ανησυχία αναφορές για μια τέτοια στρατιωτική επιχείρηση. Ένα τέτοιο βήμα, ελλείψει της συναίνεσης της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, θα συνιστούσε άμεση παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, προκαλώντας πρόσθετη κλιμάκωση των εντάσεων στην χώρα.

Ελπίζουμε ότι η Άγκυρα θα απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνη επιδείνωση της ήδη δύσκολης κατάστασης στη Συρία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

Ταυτόχρονα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συμμερίζεται τις ανησυχίες της Τουρκίας σε σχέση με τις απειλές για την εθνική ασφάλεια που προέρχονται από τις παραμεθόριες περιοχές της Συρίας.

«Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να διασφαλιστεί αξιόπιστη ασφάλεια στα συρο-τουρκικά σύνορα μόνο με την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στη γειτονική ζώνη.

Αυτό θα ήταν μια πρακτική αντανάκλαση των επίσημων ηχηρών δηλώσεων της Άγκυρας που έχουν γίνει πάνω από μία φορά για τον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας», αναφέρεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ρωσικά ελικόπτερα στην Ζώνη της τουρκικής επιχείρησης

Στη ζώνη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία εντοπίστηκαν για τέταρτη συνεχή ημέρα 6 ελικόπτερα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Πριν από λίγες ώρες, σε μια ζώνη 30 χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία, που έχει χαρακτηριστεί ως ζώνη στρατιωτικής επιχείρησης από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, εντοπίστηκαν ταυτόχρονα έξι ρωσικά ελικόπτερα, ανάμεσά τους ελικόπτερα Mi-8, Mi-17 και Ka- 52.

Μεταστάθμευση ρωσικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο στο Καμισλί

Ταυτόχρονα, η Ρωσία μεταστάθμευσε στο αεροδρόμιο Qamishli της ΒΑ Συρίας επιθετικά ελικόπτερα Κa-52, αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir S1 καθώς και μαχητικά Su-34.

Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, καθώς και φωτογραφίες Ρώσων στρατιωτικών ανταποκριτών, δύο συστήματα αεράμυνας Pantsir-S1 αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση στο Qamishli.

Παράλληλα, εντοπίστηκε και το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-4. Η εμφάνιση αυτού του μέσου ηλεκτρονικού πολέμου συνδέεται με την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

Δείτε εικόνες από τις τουρκικές δυνάμεις και την μεταστάθμευση των ρωσικών δυνάμεων

Image

Image

Image

 

Image

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση