Η αποκλειστική λύση όλων των ζητημάτων είναι η Πίστη

Το να γνωρίζουμε δηλαδή ότι όλα τα επιτελεί ο Θεός με τρόπος δίκαιο, φιλάνθρωπο και για το συμφέρον μας και ότι ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να καταλάβουμε τη λογική εξήγηση όλων των πραγμάτων.  

“Ο Απόστολος Πέτρος με την Πίστη βάδισε πάνω στα κύματα. Μόλις όμως μπήκε η λογική, άρχισε να βουλιάζη … Με την προσευχή δυναμώνει η πίστη. Το εμπόδιο σ’ εμάς τους ανθρώπους είναι η ολιγοπιστία, με την οποία εμποδίζουμε τις μεγάλες θείες δυνάμεις να μας πλησιάσουν”, έλεγε ο Άγιος Παΐσιος.Έτσι κι εμείς, όταν αντί να περπατήσουμε με Πίστη πάνω στη θάλασσα των Προφητειών μπαίνουμε στη λογική τους, “βουλιάζουμε” στην απελπισία πριν ακόμα κάνουν απόβαση στη χώρα που λες και τον περιμένει έχει πετάξει τις ασπίδες της και στημένη στα τέσσερα, αρνείται να τους πετάξει στον Καιάδα όπως ο Λεωνίδας.Ε, λοιπόν αυτό δεν είναι Πίστη!!! Πίστη είναι να μη δίνουμε καθόλου σημασία στο τι κάνουν οι βρωμιάρηδες και να θεωρούμε τις Προφητείες των Αγίων ως ήδη τετελεσμένα γεγονότα και η μόνη μας έννοια να είναι πώς θα εκτελέσουμε ακριβέστερα το θέλημα του Κυρίου μας.Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει, ότι “η Πίστη είναι ασπίδα που προστατεύει εκείνους που πιστεύουν ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ. Αν όμως υπάρχουν σοφίσματα και λογισμοί και ευθύνες, δεν είναι πια ασπίδα, αλλά μας οδηγεί σε αδυναμίες. Το ιδιαίτερο γνώρισμα της Πίστεως είναι το να δέχεται κάποιος το λόγο περί της Προνοίας του Θεού, χωρίς να ξέρει τον τρόπο της προνοίας”.

Επειδή του Γενικού Πολέμου θα προηγηθεί ένας πολύ μεγάλος σεισμός και σε πίστωση όσων προαναφέραμε, καλό είναι να παραθέσουμε μια πρόσφατη διήγηση του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου:

Αφήστε μια απάντηση