«ΦΩΤΙΑ» στο Αιγαίο με την ΑΡΜΑΔΑ ΣΙΤΗΡΩΝ από την Ουκρανία – Οι Έλληνες θα κουνάνε ΜΑΝΤΗΛΙ στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ συνοδευτικά
Οι συνέπειες της ρήξης που επεδίωξε ο Μητσοτάκης με την Ρωσία…

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες, Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται στο κατώφλι μιας συμφωνίας που θα επιτρέψει σε εμπορικά πλοία να μεταφέρουν σιτηρά από τα λιμάνια της Ουκρανίας μέσω Μαύρης Θάλασσας, Βοσπόρου, Στενών, Αιγαίου και Μεσογείου σε ασφαλείς προορισμούς!

Κατά αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται να αποτραπεί η παγκόσμια επισιτιστική κρίση, για την οποία ο ΟΗΕ έχει ανάψει το κόκκινο φως, όπως υπογραμμίζεται, η τελική συμφωνία πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνώμη του ΟΗΕ- πρωτίστως των ΗΠΑ.

Κατά τα φαινόμενα, η Άγκυρα εκμεταλλεύεται σε υπερμέγιστο βαθμό τις καλές σχέσεις της με την Μόσχα και το γεγονός πως η Αθήνα ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την Ρωσία σε βαθμό που ξεπέρασε τα όρια της ρωσοφοβίας!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;;;

Η Τουρκία πλασάρεται ως η μόνη εγγυήτρια δύναμη διεθνώς που μπορεί να διασφαλίσει τον μηχανισμό «ασφαλείας μεταφοράς» των φορτίων σιτηρών ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ)  στον υπόλοιπο κόσμο προκειμένου να αποφευχθεί παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Αρχικά, οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα αναλάβουν την εξουδετέρωση των ναρκών στα χωρικά τους ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα. Πέραν τούτου, η γείτονα είναι η μόνη «εγγυήτρια δύναμη» στον έλεγχο των Στενών, σε συνθήκες ειρήνης και πολέμου, δικαιώματα που προκύπτουν από την Σύμβαση του Μοντρέ 1936 για τα Δαρδανέλια.

Αφότου η Ρωσία επιτρέψει τον απόπλου εμπορικών πλοίων με σιτηρά από το λιμάνι της Οδησσού (άπαξ και οι Δυτικοί άρουν κάποιες κυρώσεις), με συνοδεία ρωσικών πολεμικών πλοίων προς και από τον Βόσπορο, τουρκικά πολεμικά θα προσφέρουν «ασφάλεια μεταφοράς» των εμπορικών πλοίων  μέχρι τα «ουδέτερα ύδατα».

ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! Η πορεία «της ασφαλούς μεταφοράς» των εμπορικών πλοίων με σιτηρά και των συνοδών τους τουρκικών πολεμικών πλοίων θα γίνει ΚΑΙ μέσα στο Αιγαίο και πιθανότατα στην Αν. Μεσόγειο. Η πορεία των πλοίων θα γίνεται μέσω των διεθνών υδάτων του Αιγαίου, εκτός εάν η Ελλάδα επιτρέπει την διευκόλυνση της πλεύσης της «αρμάδας των σιτηρών» και μέσω των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

Προς ώρας, ούτε το Κίεβο ούτε η Μόσχα ούτε η Άγκυρα αλλά ούτε και ο ΟΗΕ έχει ζητήσει την όποια συνδρομή της Ελλάδας για την ασφαλή διέλευση της αρμάδας των σιτηρών από το Αιγαίο… ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ οι Έλληνες δεν αποκλείεται να κουνάνε ΑΠΛΑ το μαντήλι στα συνοδά τουρκικά πολεμικά πλοία, τα οποία θα πλέουν στο Αιγαίο, κάνοντας παγκοσμίως γνωστό πως η Τουρκία χρησιμοποιεί το αρχιπέλαγος για να βοηθήσει τον πλανήτη! Η ΕΛΛΑΔΑ;;;

el.gr

Αφήστε μια απάντηση