ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Χτίζουμε σπίτι με υλικά της φύσης (Συμπιεσμένο χώμα σε καλούπια)

Σχόλιο ιστολογίου:

Δε γνωρίζουμε τι καταστάσεις θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε όσο τα σχέδια της ΝΤΠ προχωρούν, οι κλιματικοί φόροι είναι προ των πυλών αλλά και η οργή του Θεού αναμένεται αργά ή γρήγορα να ξεσπάσει με φυσικές καταστροφές, σεισμούς κλπ.

Οι προφητείες κάνουν λόγο για πόλεις που θα ισοπεδωθούν από τους σεισμούς:

Γέρων Βασιλείος Καυσοκαλυβίτης: “Θά δεῖτε τίς πολυκατοικίες στήν Ἀθήνα νά συγκρούονται σάν τά κριάρια καί στίς τρεῖς ἡ μία νά μένει ὄρθια…”

Θεωρήσαμε λοιπόν χρήσιμο, να σας ενημερώσουμε για τις υπάρχουσες τεχνικές φυσικής δόμησης, δηλ. κατασκευής σπιτιών με υλικά, που μπορούμε, να βρούμε στη φύση. Τα σπίτια αυτά εκτός των άλλων είναι και οικολογικά.

======================================

Η μέθοδος με το χώμα σε καλούπια είναι τουλάχιστον τόσο παλιά όσο και το σινικό τείχος. Σε αυτή την τεχνική αργιλώδες χώμα ελαφρά υγρό συμπιέζεται πάρα πολύ σε καλούπια μέχρι να γίνει απόλυτα συμπαγές παράγοντας πολύ επίπεδες και κάθετες επιφάνειες.
Συνήθως χρησιμοποιούνται βάριά μηχανήματα για να μετακινήσουν και να συμπιέσουν το υλικό.

Οι τοίχοι έχουν τουλάχιστον 35 εκατοστά φάρδος για να είναι σταθεροί και να έχουν ικανοποιητική θερμική μάζα.Τα σπίτια που φτιάχνονται με συμπιεσμένη γη έχουν μια πολύ στιβαρή αίσθηση. Επίσης δημιουργούνε μια όμορφη οπτικά αίσθηση αν χρησιμοποιηθούν δύο ή περισσότερα είδη χρώματος Μειονεκτούνε σε σχέση με τις περισσότερες άλλες φυσικές μεθόδους στο ότι απαιτούν επεξεργασία με μηχανικό εξοπλισμό ο οποίος ανεβάζει το κόστος. Εκτός και αν έχεις στη διάθεσή σου πολούς κινέζους…

 

Αφήστε μια απάντηση