Τουρκοκύπριοι εναντίον Τουρκίας

Σχόλιο:

Πού ‘σαι, Ταγιπάκο; Εδώ δεν μπορείς να κουμαντάρεις τους ομοίους σου, δόγμα δυόμισυ πολέμων (με Ελλάδα, Συρία και μη κατεχόμενη Κύπρο) μου θέλεις… Βρε ουστ…

================================================

Στους δρόμους εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι στα Κατεχόμενα της Κύπρου, διαμαρτυρόμενοι για την ακρίβεια και το νέο πρωτόκολλο συνεργασίας και δημοσιονομικής πειθαρχίας Τουρκίας – Ψευδοκράτους.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, έφθασε το Σάββατο (11/6), στα Κατεχόμενα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Θα παραμείνει έως και τη Δευτέρα για διαβουλεύσεις με την τουρκοκυπριακή ηγεσία και με εκπροσώπους του Ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ήταν μία ογκώδης διαδήλωση, την οποία διοργάνωσε η πλατφόρμα «Κοινωνικής Ύπαρξης», όπως ονομάζεται.

Το νέο πρωτόκολλο συνεργασίας έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα πολιτών, καθώς προβλέπει οικονομική τροφοδοσία από πλευράς Τουρκίας στο Ψευδοκράτος, παρεμβάσεις σε εσωτερικής φύσης ζητήματα.

Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι πως οποιοσδήποτε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οποιοδήποτε σχόλιο εναντίον του ηγέτη του Ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έρχεται αντιμέτωπος ακόμη και με ποινή φυλάκισης.

Αφήστε μια απάντηση