Το Ισραήλ χτίζει νέες δυνατότητες για χτύπημα στο Ιράν.

Το Ισραήλ έχει εισέλθει σε υψηλότερη φάση ετοιμότητας για ένα χτύπημα στο πυρηνικό σχέδιο του Ιράν, αναφέρει το Walla News. Αυτό ακολουθεί την ανάπτυξη αναβαθμισμένων δυνατοτήτων και την εντατική εκπαίδευση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε τέσσερις ασκήσεις κρούσης στο Ιράν τον περασμένο μήνα για να δοκιμάσει διάφορα στοιχεία των σχεδίων κρούσης, αναφέρει το Walla. Αυτό περιελάμβανε την αντιμετώπιση των ιρανικών συστημάτων έγκαιρης ανίχνευσης, την αποφυγή εμποδίων στον κυβερνοχώρο και τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τις πτήσεις μεγάλου βεληνεκούς προς την Ευρώπη.

Σε μια ξεχωριστή άσκηση, μαχητικά αεροσκάφη F-35 και F-15 εξασκήθηκαν σε επιχειρήσεις κρούσης σε πολλαπλούς στόχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι IDF προσομοίωσαν μια ευρεία επίθεση στο Ιράν την περασμένη εβδομάδα, κινητοποιώντας σχεδόν 100 πολεμικά αεροσκάφη από βάσεις στο Ισραήλ.

Παράλληλα, οι ισραηλινοί μηχανικοί πέτυχαν μια σημαντική τεχνολογική ανακάλυψη, επιτρέποντας στα αεροσκάφη F-35 να πετούν στο Ιράν και να επιστρέφουν χωρίς ανεφοδιασμό. Τα αεροσκάφη stealth αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε ένα χτύπημα κατά του ιρανικού πυρηνικού σχεδίου, εξουδετερώνοντας την αεράμυνα και εκτελώντας άλλα ζωτικά καθήκοντα.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε επίσης μια βαριά βόμβα που μπορεί να μεταφερθεί στην κοιλιά του F-35 χωρίς να βλάψει τη λειτουργία stealth, αναφέρει το δημοσίευμα της Walla.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος αξιωματικός αποκάλυψε ότι το Ισραήλ αύξησε σημαντικά τον κατάλογο των πιθανών στόχων για επίθεση στο εσωτερικό του Ιράν.

israelradar.com

Αφήστε μια απάντηση