Τρελό ΚΑΖΟ! «Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πληρώσουν 400δισ. δολάρια παραπάνω για την ενέργεια»
Η Ρωσία υποσχέθηκε την Πέμπτη να επιταχύνει τις συνομιλίες για αυξημένες πωλήσεις φυσικού αερίου στην Κίνα και προειδοποίησε ότι η Ευρώπη θα πληρώσει ακριβό τίμημα για το εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ρωσίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ είπε ότι η Ευρώπη θα πληρώσει επιπλέον 400 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω υψηλότερων τιμών ενέργειας και μπορεί να αντιμετωπίσει έλλειψη προϊόντων πετρελαίου.

Περισσότερες από τις μισές εισαγωγές φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέρχονται από τη Ρωσία, αφήνοντας το μπλοκ εκτεθειμένο σε τυχόν διακοπές του εφοδιασμού.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σε εμπάργκο στις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου, το οποίο, όπως λένε, θα μπορούσε να κόψει το 90% των εξαγωγών πετρελαίου της Ρωσίας στην Ευρώπη. Ο Νόβακ προέβλεψε ότι το σχέδιο μείωσης των εισαγωγών πετρελαίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη προϊόντων πετρελαίου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μιλώντας στο διεθνές οικονομικό φόρουμ της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη, κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ για “κακό σχεδιασμό ενεργειακής ασφάλειας” και την Ευρώπη για τις τιμές ρεκόρ των αντλιών και τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Η Ρωσία λέει ότι μπορεί να αλλάξει τις εξαγωγές ενέργειας από την Ευρώπη σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία, προκειμένου να καλύψει την απώλεια κερδοφόρων πωλήσεων. Ωστόσο, ο Νόβακ είπε ότι η ενεργειακή υποδομή της Ρωσίας θα πρέπει να αναπτυχθεί για να διασφαλιστεί ότι οι αγωγοί και οι διαδρομές ανεφοδιασμού θα μπορούσαν να φτάσουν σε νέες αγορές και να μεταφέρουν αυξημένους όγκους.

(Capital – φωτο:intime)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση