Και όμως τα είπε ένας Πομάκος

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ    

(Με  πυρήνα Στρατιωτικούς εα  &  Τεχνοκράτες)

              (Γνωστό ως κόμμα αποστράτων)

                  Site: www.syndesmosee.org

                                                                                                       Αθήνα, 23  Ιουν. 2022

Αγαπητοί  φίλες, φίλοι

Σας διαβιβάζω παρακάτω το γράμμα του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων προς τον πρόεδρο της Τουρκίας

Αυτά που οι ηγέτες μας διακατεχόμενοι πιθανόν από φοβικά σύνδρομα  δεν τολμούν να πουν ή τα λένε κεκαλυμμένα στον τούρκο πρόεδρο και στην Τουρκία τα είπε με απόλυτη σαφήνεια – διαφάνεια ένας λεβέντης Πομάκος. Αυτός δεν φοβάται και ας περιστοιχίζεται από μουσουλμάνους.

Αν μη τι άλλο αξιότιμοι ηγέτες μας αγκαλιάστε, όχι με λόγια αλλά με έργα ουσίας, τους Πομάκους, κάντε τους να αισθανθούν ασφαλείς Έλληνες στην αγκαλιά της Ελλάδας μας. Αναλογισθείτε  τις τεράστιες ευθύνες, η Δυτική Θράκη είναι σε κίνδυνο. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά  στον δείκτη γονιμότητας των Ελλήνων  που  είναι μόνο  1,35 ,  των μουσουλμάνων πόσο άραγε;  Εμείς όμως κάναμε Hot spot στο Φυλάκιο Ορεστιάδας του Έβρου ! ! ! Αυτό πως θα το χαρακτήριζε ένας  νοήμων άνθρωπος οποιασδήποτε εθνικότητας;  Όμως  δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτός ο κίνδυνος ! ! !

Μήπως μετά από ενδελεχή μελέτη θα ήταν λογικό να υπάρχει ένα κείμενο, το ίδιο κείμενο, συνοδευόμενο από χάρτες  στις αποσκευές του Πρωθυπουργού και των Υπουργών μας, που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και σε κάθε ευκαιρία να αναλύεται τι ισχύει στην περιοχή μας, τι προβλέπουν οι  διεθνείς  Συνθήκες, το δίκαιο  της θάλασσας  αλλά και η ιστορία της περιοχής μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα;  Αλλιώς κινδυνεύουμε με παραχάραξη της ιστορίας  και  το ασύστολο ψεύδος να επικρατήσει έναντι της  αλήθειας και του δικαίου. Υπόψη πως το ψεύδος που επαναλαμβάνεται συχνά δημιουργεί στο θυμικό μας συναισθηματικό δίκαιο. Οι ξένοι ηγέτες ίσως δεν γνωρίζουν επακριβώς τι ισχύει στην περιοχή μας και δεν οφείλουν να γνωρίζουν. Μήπως αυτό το κείμενο θα πρέπει να βρίσκεται στα χέρια του  ΟΗΕ  και όλων των αρμόδιων  Διεθνών Οργανισμών σαν επίσημο ενημερωτικό έγγραφο; Μήπως θα ήταν πολύ λογικό αυτό το έγγραφο να διανεμηθεί από τον πρωθυπουργό μας σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην πρώτη σύγκλησή του;

Με εκτίμηση

Γιώργος Τσακίρης

Αξιωματικός ε.α.

Β΄ αντιπρόεδρος(αναπληρωτής προέδρου) του Συνδέσμου Εθν. Ενότητας

ΒΑ στο Χρηματοασφαλιστικό Marketing(Connecticut USA)

MA στη Διάρθρωση  &  Διαχείριση Χαρτοφυλακίων(London UK)

Στέλεχος σε διεθνή όμιλο

Ο Πομάκος Ιμάμ Αχμέτ βάζει τον Ερντογάν

«στη θέση του»

Ο Ιμάμ Αχμέτ, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και Διευθυντής της πομακικής εφημερίδας “ΖΑΓΑΛΙΣΑ”, έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

ανήκω στην αυτόχθονα φυλή των Πομάκων, την ύπαρξη της οποίας και εσύ αναγνώρισες στη διάρκεια της επίσκεψής σου στην Κομοτηνή στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017.

Παρακολουθούμε με ανησυχία τον ολισθηρό δρόμο του επεκτατισμού στον οποίο βαδίζεις. Με πρόσχημα ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης περικυκλώνουν την χώρα σου στα Βαλκάνια, στον Καύκασο και στη Μέση Ανατολή, ζητάς αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και του Καστελόριζου, όταν η χώρα σου έχει παρατάξει χιλιάδες άνδρες αποβατικού στρατού και επιθετικά όπλα σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά απειλώντας να εισβάλεις σε αυτά.

Κύριε Ερντογάν εάν εσύ ήσουν στη θέση της Ελλάδας τι θα έκανες;

Ξεχνάς βέβαια ότι τα νησιά αυτά είναι ελληνικά για χιλιάδες χρόνια, πολλούς αιώνες πριν οι πρόγονοί σου συναντήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το…γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου.

Ελληνικά ήταν και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος. Γιατί εσύ δεν εφαρμόζεις αντιστοίχως ό,τι προβλέπει το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης;

Για τα δύο νησιά, προβλέπεται η θέσπιση καθεστώτος τοπικής αυτονομίας και αυτοδιοίκησης «…θα έχουν ειδική διοικητική οργάνωση αποτελούμενη από τοπικά στοιχεία…Η διατήρηση της τάξης, θα διασφαλίζεται από μια αστυνομική δύναμη τα μέλη της οποίας θα προσλαμβάνονται μεταξύ του τοπικού πληθυσμού από την προαναφερθείσα τοπική διοίκηση και θα τοποθετούνται κάτω από τις διαταγές της».

Γιατί καταπατάς το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης και ζητάς μονομερώς από την Ελλάδα την εφαρμογή άλλων διεθνών συνθηκών;

Στο διεθνές δίκαιο, ισχύει η αρχή «rebus sic stantibus» που σημαίνει ότι οι αντικειμενικές συνθήκες υπό τις οποίες υπογράφηκαν οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί θεμελιωδώς διότι η Ελλάδα απειλείται με πόλεμο, άρα και οι τυχόν όροι (όπως της αποστρατικοποίησης) αλλάζουν και παύουν να ισχύουν. Αλλά, τι δουλειά έχεις εσύ με μια Συνθήκη στην οποία η Τουρκία δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος;

Σταμάτα να αναμοχλεύεις το παρελθόν και τα ιστορικά πάθη. Στην…Γαλάζια πατρίδα, θα μπορούσαν και οι Έλληνες να αντιτάξουν όλη την Μικρά Ασία και την ίδια την Κωνσταντινούπολη. Είναι όμως δυνατόν να σκέφτονται τη σημερινή εποχή οι ηγέτες και οι λαοί έτσι;

Οι απειλές σου δείχνουν ότι είσαι έτοιμος να βυθίσεις στο πένθος χιλιάδες μητέρες και πατεράδες και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου και να προστεθούν και άλλοι πρόσφυγες στους ήδη υπάρχοντες Σύριους, Ιρακινούς, Κούρδους, Κύπριους, Ουκρανούς κ.λπ.

Θα έστελνες να θυσιασθούν τα δικά σου παιδιά, τον γιό σου, την κόρη σου, τον γαμπρό σου στην πρώτη γραμμή του πολέμου; Θα δεχόσουν σφαγές αμάχων, βιασμούς γυναικών, δολοφονίες παιδιών, την εξαθλίωση λαών, καταστροφή πόλεων, υποδομών και υφαρπαγή ξένου πλούτου;

Εμείς οι Πομάκοι δεν θέλουμε να γίνουμε πρόσφυγες του 21ου αιώνα. Η πολιτική σου είναι επικίνδυνη, δυναμιτίζει τις καλές και ειρηνικές σχέσεις που πρέπει να έχουν ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός. Καμιά μειονότητα δεν θέλει πόλεμο, πολύ περισσότερο εμείς οι Πομάκοι, αφού πριν από ένα αιώνα εκατοντάδες χιλιάδες σφαγιάστηκαν, εκατομμύρια εκπατρίστηκαν και πολλοί εξ αυτών ζουν στην πατρίδα σου.

Εάν οραματίζεσαι να φθάσεις το πρότυπο και το ανάστημα του Μουσταφά Κεμάλ, μάλλον χρησιμοποιείς λάθος…μεζούρα! Άλλωστε ο Μουσταφά Κεμάλ είχε πει ξεκάθαρα: «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο». Εσύ, κάνεις το ακριβώς αντίθετο.

Εάν, όμως, όλα αυτά τα κάνεις για να επιβιώσεις πολιτικά, να στρέψεις την προσοχή του φίλου τουρκικού λαού από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και να εξασφαλίσεις την επανεκλογή σου, τότε έχεις ξεπέσει στο επίπεδο ενός πολύ χαμηλού επιπέδου πολιτευτή.

Σου θυμίζω ότι και ο Μουσολίνι πριν εισβάλει στην Ελλάδα έλεγε μεγάλα λόγια και καυχιόταν για το μέγεθος της πολεμικής του μηχανής. Είδες όμως τι έπαθε…

 

Με εκτίμηση

Ιμάμ Αχμέτ

Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων

Διευθυντής πομακικής εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ

Αφήστε μια απάντηση