Κοινή στρατιωτική επιχείρηση Ρωσίας-Κίνας: Στόλος 20 πολεμικών πλοίων περικύκλωσε την Ιαπωνία – Συνθήκες ναυτικού αποκλεισμού!

Ενεργοποίηση στρατιωτικής Συμμαχίας – Δείτε χάρτες

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Σε μια πρωτοφανή πολεμική ενέργεια εναντίον της Ιαπωνίας προχώρησαν Ρωσία και Κίνα. Με διαδοχικές κινήσεις ένας κοινός ρωσο-σινικός Στόλος είκοσι περίπου πολεμικών πλοίων περικύκλωσε την Ιαπωνία δημιουργώντας συνθήκες επιβολής ναυτικού αποκλεισμού.

Ρωσία και Κίνα προχώρησαν σε πρόβα πολέμου εναντίον της Ιαπωνίας. Οι χάρτες είναι αποκαλυπτικοί των κινήσεων του ρωσο-σινικού Στόλου.

Πρόκειται για την πρώτη κοινή επιχείρηση Ρωσίας και Κίνας η οποία επιβεβαιώνει την στρατιωτική συμμαχία που έχουν συνάψει οι δύο χώρες εναντίον Ιαπωνίας και AUKUS όπως την είχε αποκαλύψει και περιγράψει το WarNews247 από τις 4/2/2022.

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες εξελίξεις: Μανιφέστο στρατιωτικής συμμαχίας Ρωσίας-Κίνας εναντίον ΝΑΤΟ & AUKUS – Κόβουν και την παροχή ενέργειας στην ΕΕ!

Συνολικά Ρωσία και Κίνα κινητοποίησαν 20 πολεμικά πλοία μεταξύ των οποίων δύο πλοία υποκλοπών και συλλογής πληροφοριών που σκάναραν ολόκληρη την Ιαπωνία, νοσοκομειακό πλοίο, αντιτορπιλικά, κορβέτες και πιθανότατα αν και δεν αναφέρεται, υποβρύχια.

Όλες οι ναυτικές δυνάμεις κινήθηκαν σε τροχιά γύρω από την Ιαπωνία.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε σε διαδοχικά κύματα με τις δύο χώρες να συντονίζουν τις κινήσεις τους χωρίς να έχουν αναγγείλει κοινή στρατιωτική άσκηση.

Οι δύο χώρες δημιούργησαν πανίσχυρη ναυτική δύναμη κρούσης δείχνοντας πως αν κάτι πάει στραβά “θα πολεμήσουν μαζί”. Και αυτό δεν αφορά μονάχα την Ιαπωνία αλλά και την Ταϊβάν.

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση Ρωσίας-Κίνας με εικονικές προσβολές Tu-95 – H-6K κατά “QUAD” – Στρατηγός ΗΠΑ: “Προετοιμαστείτε για παγκόσμια σύγκρουση”

Δείτε βίντεο

ΥΠΑΜ Ιαπωνίας: 10 πλοία Κίνας και Ρωσίας στις ακτές της χώρας!

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Nobuo Kishi επιβεβαίωσε τις κινήσεις των ρωσικών και κινεζικών πολεμικών πλοίων.

«Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε ότι πέντε πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού πλέουν νότια ανοιχτά του Χοκάιντο στον Ειρηνικό Ωκεανό και στη συνέχεια διέρχονται από τα στενά Tsushima στη νοτιοδυτική Ιαπωνία προτού μεταβούν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας από τα μέσα Ιουνίου», είπε ο Kishi.

Ο Kishi περιέγραψε τις ενέργειες σα “να κάνουν τον κύκλο της Ιαπωνίας” και είπε ότι τρία πλοία του κινεζικού πολεμικού ναυτικού ακολουθούσαν επίσης παρόμοια πορεία.

“Η Ιαπωνία εκφράζει την ανησυχία της για σχεδόν 10 ρωσικά και κινεζικά πλοία που κινούνται γύρω από το έθνος μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σε παρόμοιες διαδρομές”, δήλωσε ο Kishi.

Πρόσθεσε ότι άλλα έξι κινεζικά πλοία πέρασαν κοντά στο νότιο νησιωτικό νομό της Οκινάουα όταν κινήθηκαν από την Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας προς τον Ειρηνικό από την Τρίτη έως την Τετάρτη.

Ο γενικός γραμματέας του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου Matsuno Hirokazu δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις σχετικές ενέργειες και θα λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την επιτήρηση.

Οι κινήσεις των ρωσικών και κινεζικών πολεμικών πλοίων

Στα μέσα Ιουνίου, Στολίσκος κινεζικών και ρωσικών πολεμικών πλοίων άρχισε να κάνει κύκλους στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος.

Τέσσερα πλοία του κινεζικού Στόλου προχώρησαν βόρεια μέσω της Θάλασσας της Ιαπωνίας από το Ανατολικό Πέρασμα, χωρίστηκαν στα δύο και μπήκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, μετά τον οποίο ενώθηκαν ξανά και κινήθηκαν νότια.

Ταυτόχρονα, πέντε ρωσικά πολεμικά πλοία εμφανίστηκαν στα ανοιχτά του νησιού Χοκάιντο, κατευθύνθηκαν νότια κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού, πέρασαν από την Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας και εισήλθαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Στις τρεις τα ξημερώματα της 21ης ​​Ιουνίου, η Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε την κίνηση δύο αντιτορπιλικών και ενός πλοίου ανεφοδιασμού του κινεζικού ναυτικού στα νησιά Izu στη δυτική κατεύθυνση.

Αυτά τα τρία πλοία μαζί με ένα πλοίο συλλογής πληροφοριών κινήθηκαν βόρεια μέσω του ανατολικού περάσματος μεταξύ 12 και 13 Ιουνίου. Στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, χωρίστηκαν:

Στις 16-17 Ιουνίου, δύο αντιτορπιλικά πέρασαν από το στενό La Perouse ενώ τα πλοία ανεφοδιασμού και το πλοίο συλλογής πληροφοριών πέρασαν από το στενό Tsugaru στις 16 Ιουνίου.

Μετά από αυτό, περίπου στις 2 το μεσημέρι της 19ης Ιουνίου, τα αντιτορπιλικά και ένα πλοίο ανεφοδιασμού προχώρησαν προς νότια κατεύθυνση, 220 χιλιόμετρα ανατολικά του Κινκασάν.

Με τη σειρά τους, τρεις φρεγάτες του ρωσικού Ναυτικού, ένα αντιτορπιλικό και ένα πλοίο συλλογής πληροφοριών εντοπίστηκαν στις 15 Ιουνίου περίπου 280 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Erimo, στο Hokkaido.

Στις 16 και 17 Ιουνίου κινήθηκαν νοτιοδυτικά σε απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Inubosaki και πέρασαν κοντά στα νησιά Izu. Περνώντας το στενό Miyako μεταξύ Οκινάουα και Miyako, στις 21 Ιουνίου έφυγαν από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας για τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Στα ανοικτά των νησιών Ίζου, ενώθηκαν με δύο ακόμη πλοία.

Ως αποτέλεσμα, σχηματίστηκε μια ομάδα επτά πλοίων.

Συνολικά 20 ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία γύρω από την Ιαπωνία!

Μόνο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, οι ιαπωνικές δυνάμεις εντόπισαν τουλάχιστον τέσσερα κινεζικά και 16 ρωσικά πλοία του πολεμικού ναυτικού να πλέουν γύρω από τα νησιά της χώρας και άλλες απομακρυσμένες περιοχές που ελέγχει.

Στις 20 Ιουνίου, το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε νέο δελτίο τύπου σχετικά με τις κινήσεις τριών κινεζικών πλοίων, ενός αντιτορπιλικού Type 055, του πιο σύγχρονου πλοίου επιφάνειας της Κίνας, ενός αντιτορπιλικού τύπου 052D και ενός πλοίου ανεφοδιασμού τύπου 901. Τα πλοία αυτά κινήθηκαν νότια στον Ειρηνικό στα δυτικά του νησιού Honshu.

Οι Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας (JSDF) εντόπισαν για πρώτη φορά τα πλοία να περνούν από την Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας μέσω του Στενού Tsushima στις 12-13 Ιουνίου, οπότε και συνοδεύονταν από ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών κλάσης 815 .

Τα δύο κινεζικά αντιτορπιλικά έπλευσαν στη συνέχεια βόρεια και στη συνέχεια στον Ειρηνικό Ωκεανό αφού πέρασαν από το Στενό της Σόγιας, το οποίο χωρίζει το ιαπωνικό νησί Hokkaido από το νησί Sakhalin στα βόρεια, και στη συνέχεια τη Θάλασσα του Okhotsk, στις 16-17 Ιουνίου.

Το πλοίο ανεφοδιασμού τύπου 901 και το σκάφος συλλογής πληροφοριών Type 815 πέρασαν επίσης στον Ειρηνικό περίπου την ίδια στιγμή, αλλά μέσω των στενών Tsugaru μεταξύ των νησιών Hokkaido και Honshu.

Εκτός από αυτήν την κινεζική ναυτική δραστηριότητα, οι ιαπωνικές δυνάμεις JSDF εξέδωσαν ξεχωριστό δελτίο τύπου σχετικά με τη διέλευση πέντε ρωσικών πλοίων στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας από τη Θάλασσα των Φιλιππίνων μέσω των υδάτων μεταξύ των ιαπωνικών νησιών Okinawa και Miyakojima.

Αυτός ο στολίσκος περιελάβανε το αντιτορπιλικό κλάσης 1155 Udaloy Admiral Panteleyev, το πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών κλάσης Marshal Nedelin, Marshal Krylov, και τρεις κορβέτες κλάσης 20380 Steregushchiy τις Sovershennyy, Gromkiy και τον “Hero of the Russian Federation Aldar Tsydenzhapov Aldarapzh Tsyden”.

Το Marshal Krylov μετατράπηκε σε πλοίο διοίκησης και ελέγχου για τον Στόλο Ειρηνικού του Ρωσικού Ναυτικού και έχει παρατηρηθεί ως μέρος άλλων παρόμοιων Στολίσκων επιφανείας, συμπεριλαμβανομένου ενός που έπλευσε σχετικά κοντά στα νησιά της Χαβάης των ΗΠΑ πέρυσι.

Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν για πρώτη φορά ότι παρακολουθούσαν αυτά τα πέντε πλοία στον Ειρηνικό στα δυτικά του Χοκάιντο νωρίτερα τον Ιούνιο. Για ένα διάστημα, ενώθηκαν με το αντιτορπιλικό κλάσης 1155 Udaloy, Marshal Shaposhnikov, και την κορβέτα κλάσης 20380 Steregushchiy, Gremyashchiy.

Στις 17 Ιουνίου, οι ιαπωνικές δυνάμεις JSDF παρακολουθούσαν μια κορβέτα του ρωσικού Ναυτικού κλάσης 1124 Grisha, έξι κορβέτες κλάσης 1241 Tarantul, ένα τάνκερ ανεφοδιασμού κλάσης 160 Altay και ένα νοσοκομειακό πλοίο κλάσης 320 Ob, που κατευθυνόταν δυτικά από τη Θάλασσα του Okhot στην Θάλασσα της Ιαπωνίας μέσω του Στενού Soya .

Ο ρωσικός Στόλος Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι τα δύο αντιτορπιλικά κλάσης Udaloy, τουλάχιστον μερικές από τις κορβέτες κλάσης Steregushchiy, και ο Στρατάρχης Κρίλοφ είχαν πρόσφατα ανεφοδιαστεί στη θάλασσα στην περιοχή κατά τη διάρκεια πρόσφατων ασκήσεων στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας και τη Θάλασσα των Φιλιππίνων. .

Η Ιαπωνία κινητοποίησε το ταχύπλοο JS Wakataka (PG-825), ένα P-3C Orion της Air Wing 2 που εδρεύει στην αεροπορική βάση JMSDF Hachinohe, τα αντιτορπιλικά JS Makinami (DD-112), S Kongo (DDG-173) και JS Teruzuki (DD-116) μαζί με το JMSDF P-1s ΑΦΝΣ της Air Wing 4 με βάση τη Naval Air Facility Atsugi.

Δείτε χάρτες

Image

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση