ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΉΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ: Μιλάμε στο Θεό όπως ένα μωρό στον πατέρα του
ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΉΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ+
Έλεγε :Του ομιλούμε με ψελλίσματα, όπως λέει το μωράκι στον μπαμπά του
«Έτσι, λοιπόν, είναι ο Θεός για εμάς. Είναι Πατέρας μας, μόνον Πατέρας μας. Τίποτε άλλο δεν είναι. Και, επομένως, μέσα στην πατρική Του αγκάλη συνεχώς χοροπηδούμε και για τα λάθη που κάνουμε, συνεχώς Του ομιλούμε με ψελλίσματα, όπως λέει το μωράκι στον μπαμπά του: «Μπαμπάκα μου, το έχυσα, αλλά μη φοβάσαι, και πάλι θα το μαζέψω!». Και πάλι το μαζεύει».
Μόνον, κοιτάξτε, γιατί μόνον έναν πράγμα δεν είναι επαινετόν
«Να μη χάνετε το θάρρος σας και να αγωνίζεστε. Αλάνθαστη ζωή δεν υπάρχει.
Μόνον, κοιτάξτε, γιατί μόνον έναν πράγμα δεν είναι επαινετόν:
να αμαρτάνουμε από αδιαφορία.
Δεν είναι επαινετόν αυτό, είναι καταρράκωσις της προσωπικότητος.
Τότε, η απογοήτευσις μπαίνει με δύναμη και δεν μπορούμε να τη βγάλουμε.
Όχι εκουσίως, όχι!
Αλλά είναι γεγονός ότι από αδυναμία θα γίνεται αυτό.
Έτσι είναι η παγκόσμιος ιστορία, αυτή είναι. Κανείς άνθρωπος που εγεννήθη στον κόσμο τούτον από γυναίκα, δεν έμεινε αναμάρτητος. Μόνον ένας ήταν Εκείνος: ο σεσαρκωμένος Θεός Λόγος».
Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός έκανε την αποταγή του στην ηλικία των 16 ετών το καλοκαίρι του 1937 στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου στην Κόπρο. Αφορμή της αποταγής του ήταν το εξής γεγονός. Μετά την παρακολούθηση μίας κωμικής ταινίας, αισθάνθηκε ένα μεγάλο υπαρξιακό κενό και μία βαθιά νέκρωση για τα πρόσκαιρα. Στεκόταν μόνος σ’ ένα ύψωμα στην πόλη της Πάφου, την βραδινή εκείνη ώρα, όταν ξαφνικά μέσα σε ένα υπερκόσμιο, ιλαρό φως πρόβαλε η παρακλητική, γεμάτη αγάπη και ειρήνη μορφή του Κυρίου. Εμφανίστηκε σε αυτόν ο ίδιος ο Χριστός και του είπε: «Γι’ αυτό δημιούργησα τον άνθρωπο; Ο άνθρωπος είναι αθάνατος». Μετά από αυτήν την όραση πήρε την απόφαση να αρνηθεί τα εγκόσμια και να γίνει μοναχός.
ΤΗΝ ΕΥΧΉ ΣΑΣ ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΉΦ!
ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΝΆΤΕ..!!

Αφήστε μια απάντηση