ΔΙΔΑΧΕΣ 5 Ιούλ 2022 - 18:45

Στην καρδιά .

Στην καρδιά .
Χαίρεται.
Άλλο  το μυαλό άλλο η “καρδιά ” .
 
Όταν  το μυαλό μου γνωρίζει και δέχεται ότι για παράδειγμα το ποτό ,ο  τζόγος ,τα ναρκωτικά  δεν μου κάνουν καλό ,αλλά  δεν μπορώ να τα κόψω .
Αυτό δείχνει ότι  κάποιος που θέλει το κακό μου ,κάποιος  αόρατος 
“ανθρωποκτόνος ”  με έχει δέσμιο  .
Αυτό δείχνει ότι δεν είναι το μυαλό ,η διάνοια  που έχει  χάσει τον έλεγχο ,αλλά η ψυχή ,το κέντρο της η “καρδιά ” .
 
Η “διάνοια ” είναι η είσοδος .
 
Η διάνοια είναι η είσοδος  που δέχεται  τους λογισμούς ,όταν τους αποδεχτεί τότε κατεβαίνουν στην “καρδιά ”   στο πιλοτήριο και  μένουν εκεί  ως “πνεύμα “ .
 
Αν βρουν την “καρδιά ”  αφύλαχτη  και εγκαταλειμμένη από την “χάρη” και φύλαξη του ΘΕΟΥ   
Ξεκινούν να την διαλύουν ,να κατευθυνθούν τον άνθρωπο  σε συνεχείς καταστροφικές , επιθετικές ,ανεξέλεγκτες  πράξεις  και λόγια  ,ενάντια στους άλλους ,μέχρι κσι αυτοκτονία .
Αν γίνει η πρώτη  συγκατάβαση από τον άνθρωπο .
 
Εγώ του έδωσα τα “κλειδιά ” μου ,όταν μου πρότεινε  την πρώτη φορά  να πιω και συνέχισα να τον ακούω  ,όταν με έβαλε να παίξω και συνέχισα ,έγινα δούλος του ,με βρήκε μακριά από τον ΘΕΟ , μου
Έπιασε κουβέντα   , βρήκε τα κουμπιά μου ,με κοίμισε   ,με υποδούλωσε  ,με έριξε στα σκοτάδια του , στην άβυσσο να βασανίζομαι 
 
Αλλά  όχι στο μυαλό .στην “καρδιά “
Από το μυαλό ,του επέτρεψα να κατέβει στην “καρδιά ”  και να με τρώει όπως το σαράκι …
 Τι είναι η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ; 
 
Όταν πληροφορηθώ  δεχθώ και κατανοήσω , ότι δεν  έχω πλέον τον έλεγχο,
όταν   θέλω να  ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΩ ,Θέλω  να αντισταθώ ,να απορρίψω , και να διώξω   από την “καρδιά “  τον εισβολέα  , όχι από το μυαλό  ,αλλά από την “καρδιά ”  .
Αυτόν  τον άλλον   τον “πονηρό “ που με ελέγχει και θέλει την καταστροφή μου .
Αυτή την κατανόηση , αυτή η πληροφορία ότι  έχω κακόβουλο  εισβολέα μέσα μου  , μου την έδωσε ο ΘΕΟΣ  την ‘δέχτηκα  και  θέλω την βοήθεια του για να  τον διώξω  ,αυτό λέγεται  ΜΕΤΑΝΟΙΑ .
Αλλαγή της  πορείας της “καρδιάς  ” ,στροφή πρός την βοήθεια του ΘΕΟΥ .
 
Κακόβουλο λογισμικό στον μικροεπεξεργαστή μου .
 
Κατανοώ ,πληροφορούμαι με  την βοήθεια  του φωτισμού  του ΘΕΟΥ ,ότι  έχω  μέσα στην “καρδιά ” μου κακόβουλο λογισμικό  , εισβολέα από  δική μου  λάθος επιλογή .
 
Με συνέπεια να   χρειάζομαι  τον κατάλληλο μηχανικό ,Θέλω  μάστορα  να με καθαρίσει από αυτό το κακόβουλο λογισμικό  και να  εγκαταστήσει νέο  καθαρό λογισμικό “νου ”  στην καρδιά μου ,στον μικροεπεξεργαστή μου  ..
 
Αυτός ο μηχανικός   φωνάζει στην Αποκάλυψη  ,να τον   ακούσω και να του ανοίξω ..
 
 
Αποκ. 3,20         ἰδοὺ ἕστηκα ἐπὶ τὴν θύραν καὶ κρούω· ἐάν τις ἀκούσῃ τῆς φωνῆς μου καὶ ἀνοίξῃ τὴν θύραν, καὶ εἰσελεύσομαι πρὸς αὐτὸν καὶ δειπνήσω μετ᾿ αὐτοῦ καὶ αὐτὸς μετ᾿ ἐμοῦ.
 
 
Να κατανοήσω ότι στο κέντρο της ψυχής μου  ,στην “καρδιά ” μου  θρονιάστηκε  και  κατοικεί το πονηρό  και θέλω πλέον  “πνευματική βοήθεια και καθοδήγηση για να τον εκβάλλω 
Να επανακτήσω την ελευθερία μου   , την χαρά μου ,αυτή που μου δίνει  η μετάνοια ,αυτή που μου δίνει  ο ΘΕΟΣ  ,όταν είμαι με εκείνον .
 
 
Ιω. 5,6     τοῦτον ἰδὼν ὁ Ἰησοῦς κατακείμενον, καὶ γνοὺς ὅτι πολὺν ἤδη χρόνον ἔχει, λέγει αὐτῷ· θέλεις ὑγιὴς γενέσθαι;
 
Μας κτυπά την πόρτα ,μας ρωτά  “θέλεις ὑγιὴς γενέσθαι;”  σε όλους μας ανεξαιρέτως .
Μας καλεί στην εκκλησία ,στο ειδικά διαμορφωμένο  θεραπευτήριο του ,με τους  γιατρούς του  ,μισθωτούς και  μή  ,που έχουν την “άδεια ” του  να θεραπεύουν επ ονόματι του  
Μας καλεί  στην “κιβωτό ” ,να τον συναντήσουμε μυστικά μέσω των Μυστηρίων της εκκλησίας ,για να μας θεραπεύσει  .
Μας μιλά στην “καρδιά ” ,χτυπά την πόρτα της  .
 
Όλοι οι άλλοι  τρόποι που προτείνει ο “κόσμος ” είναι γιατί νομίζει  ότι μπορεί  να κρύψει  ,να αποτρέψει , να  κρατήσει  τον ασθενή άρρωστο ,τυφλό ,δεμένο    μακριά από την θεραπεία ,μακριά από τον μόνο γιατρό   που μπορεί να θεραπεύσει τον άνθρωπο ,μακριά από τον Χριστό .
 
Αυτός που πραγματικά Θέλει   “ὑγιὴς γενέσθαι”  ο Χριστός τον γνωρίζει πριν ακόμα γεννηθεί   και κανείς δεν του τον παίρνει από την αγκαλιά του …
 
Ιω. 6,39             τοῦτο δέ ἐστι τὸ θέλημα τοῦ πέμψαντός με πατρός, ἵνα πᾶν ὃ δέδωκέ μοι μὴ ἀπολέσω ἐξ αὐτοῦ, ἀλλὰ ἀναστήσω αὐτὸ ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ.
Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας
Γ.Μ

Αφήστε μια απάντηση