Oυκρανική κατάρρευση: Οι Ρώσοι κατέλαβαν Seversk, Novaya Kamenka, Stryapovka – Έσπασαν την άμυνα της Avdiika – Ποιους οικισμούς ελέγχουν

Χάθηκε η πρώτη γραμμή άμυνας

Του Βασίλη Καπούλα

H Ουκρανία αρχίζει και αποχαιρετά και την περιφέρεια του Ντονέτσκ. Εδώ και 24 ώρες έχει καταρρεύσει η κύρια αμυντική διάταξη των Ουκρανών με τον ρωσικό Στρατό να επιτυγχάνει σημαντική προέλαση σε όλα τα μέτωπα και να καταλαμβάνει σειρά οικισμών.

Το Seversk βρίσκεται σχεδόν υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο ενώ οι Ρώσοι άνοιξαν τον δρόμο για την κατάληψη και της Avdiika.

Παράλληλα, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Novaya Kamenka 2.5 χλμ από την πόλη του Soledar και μάλιστα χωρίς μάχη…

Υπάρχουν πληροφορίες πως οι ουκρανοί οπισθοχωρούν από το Artyomovsk (Bakhmut) προς τη Konstantinovka. Σκοπός είναι να ενισχυθεί ο δεύτερος αμυντικός άξονας Slavyansk – Kramatorsk – Druzhkovka – Konstantinovka – Avdeevka.

Η αρχή του τέλους για την Ουκρανία στο Ντονέτσκ: Ο ρωσικός Στρατός μπήκε Soledar και Seversk μετά από σφυροκόπημα διαρκείας – Άδειασαν τόνους πυρομαχικών (vid)

Δείτε βίντεο

 

Έσπασε η πρώτη γραμμή άμυνας της Avdiivka -Οι Ρώσοι κατέλαβαν οικισμούς

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατάφεραν να “σπάσουν” την πρώτη γραμμή άμυνας των Ουκρανών στην Avdiivka και πλέον έχουμε και το πρώτο βίντεο από το ουκρανικό οχυρό.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, τα στρατεύματα του Ντονέτσκ κατέλαβαν καλά οχυρωμένες ουκρανικές θέσεις.

Παρόμοιες οχυρώσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα για προστασία από οβίδες οβίδων υπάρχουν επίσης στη δεύτερη γραμμή άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Παράλληλα, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν σειρά οικισμών κοντά στην Avdiivka και το Artyomovsk (Bakhmut).

Συγκεκριμένα, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν τους οικισμούς Novodonetskoye, Neskuchnoye, Oktyabr, Mironovka, Red Plwman, Companies, Vidrodzhennya, Copper Ore, Kamenka.

Πλέον, οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις θα επικεντρωθούν στη δημιουργία ενός προγεφυρώματος βόρεια της Avdiivka.

Είναι σημαντικό για τους Ρώσους το γεγονός ότι έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τον οικισμό Kamenka.

Η κατάληψη αυτού του οικισμού, από τον οποίο διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος Donetsk-Konstantinovka, δίνει στις ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις την δυνατότητα να μπλοκάρουν την μοναδική οδό ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων και να πλησιάσουν από τα βορειοανατολικά.

Και αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι οι οχυρωμένες περιοχές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα δεχτούν μπαράζ επιθέσεων από το σύνολο του ρωσικού πυροβολικού και όχι μόνο από πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας.

Δείτε βίντεο από την περιοχή αυτή

Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Novaya Kamenka και τη Stryapovka

Παράλληλα, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Novaya Kamenka κοντά στο Soledar με τον ουκρανικό Στρατό να έχει υποστεί σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Επίσης οι Ρώσοι κατέλαβαν και τη Stryapovka η οποία βρίσκεται κοντά στη Novaya Kamenka.

Ο ρωσικός Στρατός προελαύνει στο Soledar. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί 2,5 χιλιόμετρα εντός των ορίων του Soledar και από εκεί συνεχίζουν να αναπτύσσουν επίθεση εναντίον της πόλης.

Η πλήρη κατάληψη της πόλης είναι και εδώ θέμα χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του WarNews247, οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν κατά μήκος της γραμμής Seversk – Artemovsk (Bakhmut).

Πλέον:

► Το μεγαλύτερο μέρος του Seversk βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Υπάρχουν πληροφορίες και για πλήρη κατάληψη της πόλης.
► Το 6ο σύνταγμα του στρατού του Λουγκάνσκ κατέλαβε τη Stryapovka.
► Στις βορειοανατολικές παρυφές του Soledar γίνονται σκληρές μάχες.
► Ξεκίνησε επίθεση στην περιοχή Yakovlevka.

Οι Ουκρανοί δίνουν μάχη μέχρι τέλους προκειμένου να κρατήσουν όσο μπορούν αυτή τη γραμμή άμυνας και να κερδίσουν χρόνο.

Δείτε βίντεο από τις μάχες

 

Δείτε τους χάρτες της περιοχής

Image

Image

Image

Image

Image

Image

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση