Εφιαλτικό 24ωρο στην Ουκρανία: Η Ρωσία κτυπά από παντού – Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη έως τώρα πυραυλική επίθεση – Καταστράφηκαν Harpoon & HIMARS

Τέθηκε σε ισχύ η διαταγή Β.Πούτιν

Εφιαλτικό 24ωρο ζει η Ουκρανία καθώς μετά την διαταγή του Β.Πούτιν για εντατικοποίηση των επιχειρήσεων σε όλα τα μέτωπα, βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική πυραυλική επίθεση, η μεγαλύτερη έως τώρα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μιλούν για τουλάχιστον 48 πυραύλους Kalibr από Μαύρη Θάλασσα και Κασπία χωρίς να υπολογίζονται οι αεροπορικές επιδρομές και οι εκτοξεύσεις Iskander-M.

Υπάρχουν στοιχεία για υπερπτήσεις πυραύλων, ενεργοποίηση της αεράμυνας και εκρήξεις στις περιοχές Πολτάβα, Σούμι, Τσερκάσι, Χάρκοβο, Ντνεπροπετρόβσκ, Ιβάνο-Φρανκίβσκ και άλλες.

Oι Ρώσοι κτυπούν τα πάντα και από παντού.

Διαβάστε επίσης

Διαταγή Β.Πούτιν στον ρωσικό Στρατό: “Συντρίψτε τους Ουκρανούς σε όλα τα μέτωπα” – Βάφτηκε στο αίμα το Seversk – Στη μάχη και BMPT Terminator

Δείτε βίντεο

Κατακόρυφη αύξηση των πυραυλικών επιθέσεων

Μετά την άφιξη του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σ.Σόιγκου, οι αεροπορικές επιδρομές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Εδώ και 24 ώρες οι συναγερμοί αεροπορικής επιδρομής δεν έχουν σταματήσει να ηχούν σχεδόν σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Αυτό συνέβη αφού ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου μετέβη για να επιθεωρήσει τις δυνάμεις των στρατευμάτων «Νότος» και «Κέντρο», που συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Νωρίς το πρωί πύραυλοι κρουζ έπληξαν μια αποθήκη στην πόλη της Οδησσού, όπου βρισκόταν στρατιωτικός εξοπλισμός.

Το απόγευμα, ο Ουκρανός δήμαρχος του Pokrovsk (πρώην Krasnoarmeisk) στην περιοχή του Ντόνετσκ, Ruslan Trebushkin, είπε ότι στις 2:30 μ.μ. χτυπήθηκε το κτίριο του Μεγάρου Πολιτισμού με αποτέλεσμα «δύο φορτηγά να τυλιχτούν στις φλόγες» χωρίς να διευκρινίσει ε το περιεχόμενο των φορτηγών.

Το βράδυ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν «αφίξεις» πυραύλων σε μια αγροτική επιχείρηση στην περιοχή Τσερκάσι.

Στη συνέχεια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενημέρωσαν για την εκτόξευση 48 πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου εκτοξεύσεις Kalibr από την Κασπία Θάλασσα.

“Μαζική πυραυλική επίθεση εκτελείται σε ολόκληρη την Ουκρανία” έγραψε ο δήμαρχος του Ivano-Frankivsk, Ruslan Martsinkiv.

Δείτε βίντεο

Καταστράφηκε αποθήκη Harpoon και ένας εκτοξευτής HIMARS

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon και ένα MLRS HIMARS της Ουκρανίας.

Πιο αναλυτικά, στις 16 Ιουλίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν μέρος των πυραυλικών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που τους έδωσαν οι δυτικές χώρες. Στις 17 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, έδωσε λεπτομέρειες για την ρωσική επιχείρηση.

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκαν πυραυλικά πλήγματα στην πόλη της Οδησσού, στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού και στην πόλη Πόκροβσκ (πρώην Κρασνοαρμέισκ) στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με την ρωσική αναφορά, πύραυλοι κρουζ έπληξαν μια αποθήκη στην Οδησσό, όπου βρίσκονταν αντιπλοϊκοί πύραυλοι Harpoon. Ως αποτέλεσμα, τα συστήματα που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ καταστράφηκαν.

Όσον αφορά το Pokrovsk, μετά τη χρήση ρωσικών όπλων εδάφους υψηλής ακρίβειας, Iskander-M, καταστράφηκε ένας εκτοξευτής M142 “HIMARS και ένα όχημα μεταφοράς-φόρτωσης. Ως αποδεικτικό στοιχείο, το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα δημοσίευσε ένα αντίστοιχο βίντεο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η τρίτη αναφορά για καταστροφή μονάδας MLRS HIMARS από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι επιδρομές εναντίον χώρων προσωρινής ανάπτυξης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δείτε βίντεο

Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στο Χάρκοβο – Εκατόμβες νεκρών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ:

-Στην περιοχή Ζαπορίζιε στην περιοχή Novodanilovka, σκοτώθηκαν έως και 65 Ουκρανοί από το 97ο Τάγμα της 60ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

-Στην περιοχή Χάρκοβο καταστράφηκαν τέσσερις θέσεις διοίκησης, έξι αποθήκες πυρομαχικών, καθώς και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων ξένων μισθοφόρων.

Επιπλέον, καταστράφηκαν συστήματα πυροβολικού Giatsint-B και πυροβόλα D-30. Η αεροπορία, το πυροβολικό και οι πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν 21 θέσεις διοίκησης, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 189 περιοχές.

Ένα ρωσικό μαχητικό κατέρριψε ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-17 κοντά στο Σλαβιάνσκ και τα αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν ένα αεροσκάφος Su-25 κοντά στο Velikaya Kamyshevakha, στην περιοχή του Χάρκοβο.

-Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στο προσωρινό σημείο ανάπτυξης της 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην πόλη Chuguev, στην περιοχή Χάρκοβο, σκοτώθηκαν έως και 200 ​​άτομα προσωπικό του 2ου και 3ου τάγματος του σχηματισμού, ενώ καταστράφηκαν πάνω από δέκα μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων.

-Λόγω των σημαντικών απωλειών στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο αριθμός των λιποτακτών αυξάνεται. Έτσι, η ομάδα τυφεκίων του 58ου Τάγματος της 104ης χωριστής Ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας, η οποία υπαγόταν επιχειρησιακά στον διοικητή του 108ου Τάγματος της 10ης Ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης, στην περιοχή του οικισμού Verkhnekamenskoye του Ντόνετσκ εγκατέλειψε τις θέσεις της, αναχωρώντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επιπλέον, τα όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν σε μια μέρα:

– τέσσερα σημεία ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου ενός Τάγματος της 59ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας πεζικού στην περιοχή Zeleny Gai, περιφέρεια Mykolaiv, και το 242ο τάγμα της 241ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας στην περιοχή του χωριού Dergachi, στην περιοχή Χάρκοβο.

– έξι αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές των οικισμών Bondarnoye και Vasyukovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Malinovka της περιοχής Ζαπορίζιε, Chervonoe της περιοχής Sumy.

-Επιπλέον καταστράφηκε στρατιωτικός εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ανθρώπινο δυναμικό σε 19 περιοχές, συμπεριλαμβανομένων ξένων μισθοφόρων σε τέσσερα σημεία προσωρινής ανάπτυξης στις περιοχές Konstantinovka της περιοχής Χάρκοβο και Dzerzhinsk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.

-Καταστράφηκε μια διμοιρία συστημάτωνMLRS, εννέα διμοιρίες πυροβολικού Giatsint-B και πυροβόλα D-30 στις περιοχές των οικισμών Verkhnekamenskoye, Serebryanka, Bondarnoye, Dronovka και Zvanovka καθώς και μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής σε 107 περιοχές.

Δείτε βίντεο: Κατεστραμμένα Α/Κ Krab 155 mm και Μ-777

Αφήστε μια απάντηση