Απειλές Γιαϊτζί: Με μια απόβαση και τους μετανάστες τελειώνει η ιστορία με την Ελλάδα! Θα ανοίξουμε την πόρτα σε 5 εκ. πρόσφυγες

Η δωρεάν παραχώρηση από τις ΗΠΑ αμυντικού υλικού στην Ελλάδα είναι η αφορμή για την εκτόξευση νέων απειλών από τον πρώην αρχηγό του Επιτελείου των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, Τζιχάτ Γιαϊτζί, και πνευματικού πατέρα του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Κάτι το απίστευτο»

Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο τούρκος απόστρατος μιλάει για τη δωρεάν στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ελλάδα, περιγράφοντάς την με υπερβολικό, αν όχι εξωπραγματικό, τρόπο:

«Εκατοντάδες ελικόπτερα, άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού δωρήθηκαν, κάτι το απίστευτο».

Στη συνέχεια παραθέτει, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, ανύπαρκτες ελληνικές δηλώσεις: «Και ακριβώς πριν από αυτή την απόφαση δωρεάς, ο αρχηγός Στρατού Ξηράς της Ελλάδας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο πρωθυπουργός τι δήλωσαν, ξέρετε;

»Εκαναν δηλώσεις πως “Μετά από αυτήν τη δωρεά, ο στρατός ξηράς της Ελλάδας θα φτάσει σε μία πολύ ανώτερη κατάσταση απέναντι στον τουρκικό στρατό ξηράς”».

«Δεν θα φτάσουν!»

Και προσθέτει: «Δεν θα φτάσουν! Δεν θα φτάσουν! Δεν γίνεται αυτό. Ο μύλος με νερό από μακριά δεν γυρνάει. Χρειάζεται και θάρρος, το θάρρος που έχει το τουρκικό έθνος δεν υπάρχει σε κανέναν».

Για να καταλήξει: «Αν η Τουρκία κάνει απόβαση στην Ελλάδα με αυτούς που πάνε με τις μηχανές στα ματς, η ιστορία με την Ελλάδα τελειώνει. Μόλις ανοίξουμε την πόρτα σε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες και τους ξαμολήσουμε στα νησιά, η ιστορία τελειώνει».

«Επεκτατικό» κράτος η Ελλάδα

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί είχε πρόσφατα χαρακτηρίσει την Ελλάδας «επεκτατικό» κράτος και είχε ζητήσει την πραγματοποίηση γεωτρήσεων από την Τουρκία στην περιοχή του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

«Η Τουρκία πρέπει οπωσδήποτε να στείλει το πλοίο Αμπντουλχαμίτ Χαν κοντά στην περιοχή που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη. Να σηκώσουμε τη σημαία της τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) σε εκείνα τα ερευνητικά πλοία», είχε δηλώσει ο τούρκος απόστρατος, ώστε «να ετοιμαστεί το έδαφος για την αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Αφήστε μια απάντηση