ΕΠΙΒΙΩΣΗ : ΟΔΗΓΟΣ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

Αγαπητέ Κωσταντίνε σου στέλνω μια σειρά φωτογραφιών που περιγράφει τον τρόπο που συντηρώ το κρέας εκτός ψυγείου για δέκα χρόνια .Πιστεύω ότι θα το βρεις ενδιαφέρον.

Κοβουμε το κρεας σε μεγεθος λιγο μεγαλυτερο απο μεγαλο σουβλακι ή λιγο  μικρότερο για κεμπαπ για λεπτη σουβλα

Συμπιέζουμε στα γυαλινα βαζα ωστε να υπαρχουν οσο το λιγότερο θυλακες αερα αναμεσα απο τα κομματια
Δυο με τρια δαχτυλα κενο
Μια κουταλια χονδρο τυροκομικο αλατι .αν θελουμε παραπανω ζουμι στο βαζο προσθετουμε μια κουταλια της σουπας νερό μόνο.
ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Πριν βάλουμε τα καπάκια σκουπίζουμε τα επιστόμια των βαζων με βρεγμένο πανί ώστε να ξεκολλήσουν τυχόν υπολείμματα κρέατος ή αλατιού τα οποία δεν θα αφήσουν να σφραγίσει αεροστεγώς το καπάκι .
Σφίγγουμε τα καπακια με τη δυναμη του χεριου μας .οχι ιδιαίτερα πολλη δύναμη.δεν χρειάζεται.καλο ειναι να εχουμε βαλει τα καπακια σε ζεστο νερο πριν για να μαλακώσει το λαστιχο που εχει εσωτερικα και να κλεισει ετσι λιγο καλύτερα
Το νερο μεχρι τη μεση της χυτρας .Μόνο σε χυτρα κανουμε κρεας ποτέ μα ποτέ  σε κατσαρόλα.
Κλεινουμε και σταυρώνουμε τρεις φορες.Περιμενουμε να αρχισει να σφυριζει βγαζοντας ατμό η βαλβιδα της χύτρας για πεντε λεπτα .αφου στο πεμπτο λεπτο εχουμε μια σταθερή ροή ατμού χαμηλωνουμε  τη φωτια απο το εννια που ηταν στο οχτω ή επτα ωστε να εχουμε μια ηρεμη σταθερη ροη ατμου απο την βαλβιδα.απο τοτε μετραμε μιάμιση ώρα για τον χρόνο βρασιματος.για μικροτερα βαζα των 720ml ο χρονος είναι μια ωρα .οταν τελειωσει ο χρονος τραβαμε απο το ματι και αφηνουμε να κρυωσει η χυτρα.
Σε καμια ωρα την ανοίγουμε και βγαζουμε τα βαζα στον παγκο ώστε να κρυωσουν καλα για μια μερα .
Ετσι έχουμε κρεας εκτος ψυγειου σε σκιερο περιβάλλον το οποιο  κραταει για πεντε χρονια.
Καλο ειναι πριν το φαμε το κρεας να το θερμάνουμε για 15 λεπτα στους ενενηντα βαθμους ωστε να μην κινδυνεύουμε από τυχόν μόλυνση αλλαντιασης.
Το κανω πάνω από δέκα χρόνια με κανενα προβλημα

Αφήστε μια απάντηση