ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ : Ανοικτή Επιστολή προς τις 19 Μονές για την αρπαγή του ελαιοκάρπου της μονής μας

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Προχθές Κυριακή Ημέρα Κυρίου, η νέα ψευδοαδελφότητα, προχώρησε σε νέα προκλητική πράξη βίας και ανοσιότητος. Υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δυνάμεως και την συνδρομή δεκάδων ημεδαπών και αλλοδαπών λαϊκών εργατών, εισέβαλαν προκλητικά στον ελαιώνα της μονής μας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Ιερού Κελίου του Αγίου Μεθοδίου, λίγες εκατοντάδες μέτρα ανατολικά της μονής Εσφιγμένου και κατέκλεψαν χωρίς ίχνος ντροπής και έλεγχο συνειδήσεως όλη την φετινή σοδειά των ελαιοκάρπων μας!

Την στιγμή κατά την οποία η μονή μας βρίσκεται σε ισχνή οικονομική κατάσταση, καθένας αναλογίζεται τί σημαίνει η κλοπή τόσου μεγάλου φορτίου ελαιοκάρπων σε βάρος της διατροφής των πατέρων της μονής μας για όλο το νέο έτος. Το παράδοξο μάλιστα είναι ότι όλα τα προηγούμενα διαπράχθηκαν υπό την προστασία της ελληνικής αστυνομίας. Ήταν πράγματι συγκλονιστικό να βλέπουμε έλληνες αστυνόμους να προστατεύουν με την παρουσία τους αγνώστου ταυτότητος έλληνες και αλβανούς εργάτες, να κλέβουν εν ψυχρώ το λάδι μας, την στιγμή που ουδείς γνωρίζει εάν όλοι εκείνοι οι εργάτες είχαν νόμιμα εισέλθει στο Άγιον Όρος, εάν είχαν νόμιμη άδεια εξάσκησης εργασίας εντός της Αθωνικής Πολιτείας και επιπροσθέτως για τους αλβανούς, εάν είχαν νόμιμη άδεια παραμονής στην χώρα μας. Όλα τα προηγούμενα τα είχε ελέγξει η ελληνική αστυνομία; Ή μήπως ο νόμος ισχύει μονομερώς για εμάς τους νόμιμους εσφιγμενίτες, για δε τους ψευδοεσφιγμενίτες ισχύουν έτεροι νόμοι; Μάλιστα υπέπεσε στην αντίληψή μας, ότι μετά την πρώτη επίσημη καταγγελία την οποία κάναμε προχθές Κυριακή, ω! του παραδόξου θαύματος, την επομένη είχαν αντικασταθεί όλοι οι αλβανοί εργάτες από έλληνες…! Τυχαίο;

Ή μήπως μετά την επίσημη καταγγελία μας οι ψευδοεσφιγμενίτες έσπευσαν να μπαλώσουν τις παρανομίες τους; Γιατί η αστυνομία δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους των λαϊκών εργατών; Έστω και τώρα απαιτούμε να ενημερωθούμε επισήμως για το ποιοι λαϊκοί ήταν αρχικά στην κλοπή των ελαιοκάρπων μας και στην συνέχεια ποιοι αντικατέστησαν ποιους.

Παρόλα, τα ανωτέρω γεγονότα, οι πατέρες της μονής μας συνεπείς στις μοναχικές τους υποσχέσεις και τις νουθεσίες των αγίων μας, ούτε ανταπόδωσαν κακό αντί κακού, ούτε εξετράπησαν της μοναχικής τους ιδιότητος σε ανάρμοστες πράξεις και συμπεριφορές.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι μείζων των αρετών η διάκριση. Την αδικία οφείλουμε ως χριστιανοί να την υπομένουμε για την αγάπη του Κυρίου και ήδη κατά το παρελθόν το έχουμε αποδείξει, κατά τις αναρίθμητες αρπαγές κινητής και ακίνητης περιουσίας μας από τους ψευδοεσφιγμενίτες. Όμως όλα έχουν και τα όριά τους.

Με την παρούσα επιστολή μας και την κοινοποίησή της σε όλα τα αρμόδια διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους, δηλώνουμε ότι παρόμοιες πράξεις δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε να συνεχίζονται και θα αντιδράσουμε με τρόπο δυναμικό. Όχι διότι νοιαζόμαστε για τα υλικά αγαθά, αλλά διότι ο σκοπός πίσω από την συγκεκριμένη αρπαγή είναι τα θέματα της πίστεως και η προσπάθεια αποδυνάμωσης των πατέρων από τον αγώνα τον οποίο έχουμε χαράξει από το 1974. Από την ώρα λοιπόν κατά την οποία διαπιστώνουμε ότι η αρπαγή δεν έχει να κάνει με την πλεονεξία, ή την απληστία του αντιδίκου μας, αλλά στοχεύει στην υποδαύλιση του αγώνα μας και την καταρράκωση του φρονήματος των πατέρων της μονής μας, δηλώνουμε υπεύθυνα προς πάσαν κατεύθυνσιν ότι θα υπερασπιστούμε έως θανάτου το δικαίωμα να ζούμε ορθόδοξα και ανθρώπινα, χωρίς να ανεχτούμε την παραμικρή παρέμβαση στις επιλογές μας, να μην μνημονεύουμε παναιρετικούς οικουμενιστές, ούτε και να συγκαλύπτουμε προδοσίες πίστεως.

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας, λοιπόν, θέτουμε προ των ευθυνών τους, τόσο τις 19 Μονές του Αγίου Όρους, όσο και την Πολιτική Διοίκηση, διότι με την δική τους ανοχή και συγκατάθεση γίνονται τα όσα γίνονται, και απαιτούμε να επέμβουν άμεσα προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και αποσοβηθούν τα χειρότερα. Σε περίπτωση αδιαφορίας και ολιγωρίας, αυτό θα ερμηνευτεί ότι μας δίδεται το δικαίωμα να ενεργήσουμε τα δέοντα προκειμένου να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη τροφοδοσία των πατέρων στην μονή μας και την με κάθε τρόπο αντιοικουμενιστή και αντιαιρετική στάση μας, μη φειδόμενοι ακόμα και της ζωής μας.

Ευχόμαστε το ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ να μην χρειαστεί να αποδειχθεί ότι για μας δεν είναι ένα απλό σύνθημα, αλλά τρόπος ζωής. Ο νοών νοείτω.

Ευχέτης προς Κύριον.

Ο Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

₊ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΕΝ ΕΜΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ

Αφήστε μια απάντηση