ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ και ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Τι απάντησε η Εκκλησία της Ρωσίας

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ρώτησε τον Πατριάρχη Κύριλλο

«Οι πόλεμοι δεν μπορούν ποτέ να είναι ιεροί. Ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν κάποιος πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την ζωή του ή να δώσει την ζωή του για τις ζωές των άλλων».

Αυτό είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος για την θέση του σχετικά με την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία κατά την συνάντηση με εκπροσώπους από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών την περασμένη εβδομάδα, ενώ απάντησε σχετικά με τον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ και τις ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αρχικά, επεσήμανε ότι οι εντάσεις στην Ουκρανία υπάρχουν από το 2014 όταν σημειώθηκαν «ουκρανικοί βομβαρδισμοί του Ντονμπάς». Σύμφωνα με τον Κύριλλο, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες κατέφυγαν στην Ρωσία, αναφέρει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών σε δελτίο τύπου.

Στη συνάντηση του Πατριάρχη με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στη Μόσχα, παρέστη και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, πρόεδρος των εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Οι εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Συμβουλίου είχαν ταξιδέψει εκεί για να συζητήσουν τις απόψεις του Κύριλλου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιπλέον, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ρώτησε τον Κύριλλο για τις δηλώσεις του για έναν «μεταφυσικό πόλεμο» που διεξάγει η Ρωσία. Αυτά τα λόγια έγιναν αντιληπτά από πολλούς ως επίκληση της αντίληψης ότι η Ρωσία προστατεύει τον κόσμο από τον Αντίχριστο. Ο Πατριάρχης εξήγησε ότι δεν αναφερόταν σε φυσικό πόλεμο αλλά στον «αγώνα ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις και τις εγκόσμιες αρχές που αντιβαίνουν στις αξίες του Ευαγγελίου». Τόνισε ότι αυτές οι δυνάμεις δεν βρίσκονται μόνο στην Δύση.

scr

el.gr

Αφήστε μια απάντηση