Συμβουλές κηπουρικής : Πώς να ξεκινήσετε έναν κήπο με φαρμακευτικά βότανα

Natural News ) Οι οικιακές θεραπείες που παρασκευάζονται με φαρμακευτικά βότανα είναι συνήθως μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση σε πολλά φάρμακα χωρίς συνταγή (OTC) επειδή δεν συνδέονται με αρνητικές παρενέργειες.

Εάν θέλετε εύκολη πρόσβαση σε θεραπευτικά φαρμακευτικά βότανα, φυτέψτε βότανα όπως η καλέντουλα και η λεβάντα στον κήπο του σπιτιού σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε έναν κήπο με βότανα στο σπίτι σας ή σε έναν κήπο με κοντέινερ αν ζείτε σε διαμέρισμα στην πόλη. (h/t στο TheEpochTimes.com )

Οφέλη από την ύπαρξη κήπου με φαρμακευτικά βότανα

Ενώ μπορείτε απλά να αγοράσετε φαρμακευτικά βότανα σε ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής, είναι καλύτερο να καλλιεργήσετε τα δικά σας βότανα λόγω αυτών των εκπληκτικών πλεονεκτημάτων:

Οι αρχάριοι μπορούν εύκολα να καλλιεργήσουν βότανα

Η κηπουρική είναι συχνά μια δύσκολη εργασία, αλλά ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να ξεκινήσουν με έναν κήπο με βότανα. Εάν υπάρχει πρόβλημα χώρου, μπορείτε να καλλιεργήσετε βότανα και λαχανικά σε δοχεία .

Ανάλογα με την ποιότητα του εδάφους, μπορείτε να φυτέψετε καλλιέργειες σε εσωτερικούς χώρους, σε γλάστρες και άλλα δοχεία ή απευθείας στο έδαφος.

Τα βότανα δεν χρειάζονται πολλή συντήρηση και μπορείτε να αφήσετε μερικά βότανα σε περιοχές όπου κάνουν πρωινό ήλιο, όπως η μπροστινή βεράντα σας. Τα βότανα επίσης δεν χρειάζονται πολύ λίπανση και μπορούν να διαχειριστούν ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών.

Η οικιακή κηπουρική είναι θεραπευτική

Είτε καλλιεργείτε μόνο φαρμακευτικά βότανα σε δοχεία είτε πηγαίνετε με έναν κήπο στο σπίτι για διαφορετικά φρούτα και λαχανικά, η κηπουρική μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα καλλιεργώντας τα δικά σας βότανα

Τα φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα είναι συχνά ακριβά, ειδικά αν αγοράζετε συχνά βιολογικά βότανα.

Από την άλλη πλευρά, η καλλιέργεια βοτάνων μπορεί να είναι αρκετά φθηνή. Ενώ η καλλιέργεια λαχανικών μπορεί επίσης να είναι οικονομικά αποδοτική, μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο κόστος εκκίνησης μαζί με μια πιο απότομη καμπύλη εκμάθησης.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα πακέτο με σπόρους μόνο για πολλά δολάρια και να καλλιεργήσετε τα βότανά σας για αρκετά χρόνια, ή ακόμα και επ’ αόριστον, εάν μάθετε πώς να αποθηκεύετε σπόρους από τα φυτά σας.

Συμβουλές για να ξεκινήσετε τον κήπο σας με βότανα

Εάν ζείτε στα προάστια και έχετε αυλή, αξιολογήστε το οικόπεδό σας και ελέγξτε ποιες περιοχές λαμβάνουν το μεγαλύτερο ηλιακό φως.

Στη συνέχεια, κάντε μια λίστα με τα βότανα που είναι εγγενή στην περιοχή σας, ειδικά αυτά που μπορεί να έχετε ήδη να καλλιεργείτε στην ιδιοκτησία σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε ποια φυτά και βότανα μπορούν να φυτευτούν μαζί, καθώς ορισμένα φυτά μπορεί να μην θέλουν να είναι το ένα δίπλα στο άλλο.

Πριν φυτέψετε οτιδήποτε, ξεκινήστε με μια λίστα με βότανα που θέλετε να καλλιεργήσετε. Σκεφτείτε τα βότανα που χρησιμοποιείτε συχνά στην κουζίνα ή για την παρασκευή σπιτικών θεραπειών και ποια βότανα θα αναπτυχθούν στο τοπικό σας κλίμα. Στη συνέχεια, ομαδοποιήστε αυτά τα φυτά με βάση τις αναπτυξιακές τους ανάγκες. (Σχετικά: Οικιακή κηπουρική για παρασκευαστές: 7 φαρμακευτικά βότανα που μπορείτε να πολλαπλασιάσετε από μοσχεύματα .)

Πολλά βότανα είναι μονοετή, επομένως πρέπει να τα φυτέψετε μόλις περάσει η απειλή του παγετού. Φαρμακευτικά μέρη όπως τα φύλλα μπορούν να συλλεχθούν μόλις το φυτό φτάσει σε πλήρη ωριμότητα.

Για τα περισσότερα βότανα, αυτό είναι από τα μέσα του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο. Εάν θέλετε να ξαναφυτέψετε την επόμενη χρονιά, μαζέψτε τους σπόρους στο τέλος της σεζόν.

Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν έναν κήπο την επόμενη άνοιξη, αφήστε τα πεσμένα φύλλα που συσσωρεύονται αυτή την εποχή του χρόνου στην περιοχή που θα είναι ο κήπος σας την επόμενη χρονιά. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσει το έδαφος υγιές.

Μόλις κυλήσει η άνοιξη, αναποδογυρίστε το χώμα και προσθέστε λίγο λίπασμα πριν ξεκινήσετε ξανά τη φύτευση.

Συμβουλές για αστικούς κήπους με βότανα

Ακόμη και οι κηπουροί της πόλης μπορούν να ξεκινήσουν έναν κήπο με φαρμακευτικά βότανα σε μικρότερους χώρους της πόλης.

Μπορείτε είτε να εγγραφείτε σε έναν κοινοτικό κήπο, που μερικές φορές μπορεί να βρεθεί σε οικόπεδο ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες. Ένας κοινοτικός κήπος επιτρέπει στους κατοίκους να καλλιεργούν τα δικά τους φυτά.

Εάν το κτήριο σας δεν έχει, μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά σε περβάζι ή μπαλκόνι. Προμηθευτείτε δοχεία για να κρατήσετε το χώμα και τους σπόρους, όπως χαρτοκιβώτια γάλακτος κομμένα στη μέση, δοχεία αποθήκευσης ή δίσκους δενδρυλλίων που αγοράσατε από φυτώριο.

Για να φτιάξετε ένα μικροσκοπικό θερμοκήπιο, βρείτε ένα διαφανές δοχείο αποθήκευσης που θα αφήνει τον ήλιο να μπει και θα κόβει μερικές τρύπες στην κορυφή.

Σημειώστε ότι ορισμένα βότανα είναι καλύτερα να καλλιεργούνται αρχικά σε εσωτερικούς χώρους. Μόλις φυτρώσουν, μπορείτε να τα ξαναφυτέψετε στον κήπο σας.

Εργαλεία που θα χρειαστείτε για τον κήπο σας

Εάν έχετε έναν προϋπολογισμό, δεν χρειάζεται να αγοράσετε πολλά ακριβά αντικείμενα για τον κήπο με τα βότανα σας. Χρειάζεστε μόνο σπόρους, οργανικό φυτικό χώμα και λίπασμα και δοχεία καλλιέργειας για να ξεκινήσετε.

Χρειάζεστε επίσης μια χούφτα εργαλεία, όπως ένα βασικό φτυάρι και ένα ιαπωνικό hori hori ή «χώμα μαχαίρι». Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι hori hori για να σκάψετε και να κόψετε .

Ένα μαχαίρι hori hori είναι επίσης ένα ευέλικτο εργαλείο βοτάνων. Χρησιμοποιήστε τη λεπίδα για να χαλαρώσετε το χώμα γύρω από τη ρίζα του ζιζανίου και στη συνέχεια τραβήξτε το έξω.

Τέλος, θα χρειαστείτε μια πηγή νερού όπως έναν καταιονιστή για έναν κήπο ή ένα φυτό για έναν κήπο δοχείων στο διαμέρισμά σας.

Φαρμακευτικά βότανα για να φυτέψετε στον κήπο του σπιτιού σας

Εδώ είναι μερικά χρήσιμα φαρμακευτικά βότανα για να φυτέψετε στον κήπο του σπιτιού σας:

Αλόη

Η αλόη βέρα απαιτεί καλά στραγγιζόμενο έδαφος και περιστασιακό πότισμα. Τοποθετήστε αλόη βέρα σε γλάστρα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο.

Η αλόη βέρα καλλιεργείται ως πολυετή φυτό σε θερμότερα κλίματα και είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου.

Τα φυτά αλόης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία τόσο επιφανειακών όσο και σοβαρών εγκαυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών εγκαυμάτων. Το τζελ αλόης από το εσωτερικό του φύλλου μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα για να απαλύνει τα προβλήματα του δέρματος.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα για τη θεραπεία εξανθημάτων από δηλητηριώδη κισσό και δηλητηριώδη βελανιδιά.

Καλέντουλα

Η καλέντουλα αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστες περιοχές με καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Όσο περισσότερο μαζεύετε τα πέταλα από ένα φυτό καλέντουλας, τόσο περισσότερο ανθίζει. Συγκομίστε τα λουλούδια όταν είναι λίγο κολλώδη στην αφή.

Τα άνθη καλέντουλας μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο τοπικά όσο και εσωτερικά. Χρησιμοποιήστε τα λουλούδια για να φτιάξετε κρέμες και αλοιφές για τη θεραπεία μώλωπες, εγκαύματα, πληγές και δερματικά εξανθήματα.

Τα άνθη καλέντουλας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του εξανθήματος της πάνας και του καπακιού από την κούνια.

Χρησιμοποιήστε το τσάι καλέντουλας για να μετριάστε τον πυρετό ή χρησιμοποιήστε το με άλλα βότανα για τη θεραπεία μικροεντερικών παθήσεων.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι ευδοκιμεί σε πιο δροσερό καιρό και καλλιεργείται καλύτερα στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου.

Ξεκινήστε τους σπόρους χαμομηλιού σε εσωτερικούς χώρους έξι εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού. Φυτέψτε τα νεαρά φυτά σε απόσταση οκτώ ιντσών το ένα από το άλλο σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία μόλις περάσει η απειλή του παγετού. Ποτίζετε τακτικά χαμομήλι μέχρι να καθιερωθεί.

Το χαμομήλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε ένα τσάι που θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το νευρικό και το πεπτικό σας σύστημα. Το βότανο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προώθηση πιο ξεκούραστο ύπνο και να ανακουφίσει το άγχος.

Μπορεί επίσης να προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος και να ανακουφίσει τα συμπτώματα της διάρροιας.

Πικραλίδα

Οι πικραλίδες αναπτύσσονται καλύτερα σε ηλιόλουστες και υγρές, αλλά όχι υγρές, εδάφους.

Συχνά θεωρείται ενοχλητικό ζιζάνιο, η πικραλίδα είναι στην πραγματικότητα ένα ευέλικτο βότανο.

Χρησιμοποιήστε ρίζες πικραλίδας για να τονώσετε και να αποσυμφορήσετε το συκώτι και να ενθαρρύνετε την υγιή πέψη. Οι ρίζες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διάσπαση της χοληστερόλης και του λίπους διεγείροντας την παραγωγή χολής.

Τα φύλλα της πικραλίδας είναι γεμάτα διαιτητικές ίνες και βιταμίνες. Προσθέστε βρώσιμα φύλλα πικραλίδας σε δροσιστικές καλοκαιρινές σαλάτες.

Echinacea

Η εχινάκεια ή το κωνοφόρα φυτρώνουν καλύτερα στον πλήρη έως μερικό ήλιο. Είναι ανεκτικό στο ξηρό έδαφος, αλλά δεν αναπτύσσεται καλά σε υγρό ή βρεγμένο έδαφος.

Η εχινάκεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τη διάρκεια ενός κρυολογήματος, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το φυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην ανακούφιση του πόνου.

Για να χρησιμοποιήσετε την εχινάκεια, ρίξτε απότομα κομμάτια αποξηραμένης ρίζας, στελέχους και πέταλα σε ζεστό, αλλά όχι πολύ βραστό νερό για 10 λεπτά. Σούρωσε πριν πιεις.

Λεβάντα

Η λεβάντα αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστες συνθήκες και καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Η λεβάντα είναι ένα δημοφιλές αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του άγχους, την προώθηση της χαλάρωσης και την καταπράυνση των πονοκεφάλων.

Απότομη λεβάντα για να φτιάξετε ένα τσάι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, στην ενίσχυση της υγείας του ανοσοποιητικού και στη μείωση των κράμπες της περιόδου.

Μέντα

Μπορείτε να καλλιεργήσετε μέντα στον ήλιο. Διατηρήστε το χώμα ομοιόμορφα υγρό και ποτίστε το χώμα όταν αισθανθείτε ότι η πάνω ίντσα είναι στεγνή.

Η μέντα είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο βότανο, επομένως είναι καλύτερα να το κρατήσετε σε γλάστρα για να μην κατακτήσει τον κήπο σας.

Η μέντα χρησιμοποιείται συχνά για να ανακουφίσει τις στομαχικές διαταραχές και να ανακουφίσει τη δυσπεψία. Το βότανο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και των ημικρανιών και για την προώθηση της καλύτερης ποιότητας ύπνου.

Απότομα φύλλα μέντας για να φτιάξετε ένα χαλαρωτικό τσάι από βότανα.

Θυμάρι

Το θυμάρι ευδοκιμεί στον ήλιο, αλλά μπορεί να ανεχθεί ζεστές και ξηρές συνθήκες λόγω της μεσογειακής προέλευσής του.

Το θυμάρι έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει κοψίματα και μώλωπες.

Εφαρμόστε το θυμάρι απευθείας στο σώμα μέσω κατάπλασμα ή καταναλώστε το για να μειώσετε τη φλεγμονή. Το θυμάρι μπορεί επίσης να παρασκευαστεί σε τσάι για να καταπραΰνει τον πονόλαιμο και τον βήχα.

Ξεκινήστε έναν κήπο με φαρμακευτικά βότανα στην αυλή σας και χρησιμοποιήστε σπιτικές θεραπείες, όπως αφεψήματα από βότανα και αλοιφές για να βελτιώσετε τη συνολική σας ευεξία.

Επισκεφτείτε το GrowYourMedicine.com  για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με χρήσιμα φαρμακευτικά βότανα για τον κήπο σας.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα για τα τρία οφέλη για την υγεία της εχινάκειας .

Αυτό το βίντεο είναι από το  κανάλι Groovy Bee στο Brighteon.com .

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Home gardening 101: Αξιοποιήστε στο έπακρο την αυλή σας σχεδιάζοντας ένα βρώσιμο τοπίο .

Συμβουλές κηπουρικής: Μάθετε για τα δευτερεύοντα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη θρέψη των φυτών του κήπου σας .

10 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το comfrey, ένα ισχυρό θεραπευτικό βότανο .

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

TheEpochTimes.com

MyLittleGreenGarden.com

Japeto.co.uk

Brighteon.com

Αφήστε μια απάντηση