Ἀλλαζονικό Κίεβο πρός τήν Δύση : Οἱ διαπραγματεύσεις ἰσοδυναμοῦν μέ παράδοση

Οι απόπειρες της Δύσης να ωθήσει την Ουκρανία να διαπραγματευθεί με τη Μόσχα ….είναι «περίεργες» εκτιμώντας ότι τώρα η διαπραγμάτευση θα ισοδυναμούσε με «παράδοση», δήλωσε στο AFP Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Βέβαια ο σύμβουλος ξεχνάει ότι οι νίκες, για τις οποίες κομπάζει, οφείλονται στον πακτωλό μισθοφόρων και υλικών που πληρώνει η Δύση η οποία είναι ένα βήμα πριν παγώσει , οικονομικά και κυριολεκτικά και ότι ίσως δεν θα μπορεί για πολύ ακόμα να συνεχίζει να τους στηρίζει, αλλά προσπαθεί να εκβιάσει για περισσότερα.

«Όταν έχεις την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης, είναι λίγο περίεργο να λαμβάνεις προτάσεις του είδους: ούτως ή άλλως δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα μέσω της στρατιωτικής οδού, διεξάγετε διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Ποντολιάκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το γραφείο του στην προεδρία.

«Αυτό σημαίνει ότι η χώρα που αντεπιτίθεται, που ανακτά τα εδάφη της πρέπει να υποχωρήσει μπροστά στη χώρα που χάνει», πρόσθεσε.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πρόσφατα ότι κάποιοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να ενθαρρύνουν την Ουκρανία να εξετάσει το ενδεχόμενο συνομιλιών με τη Ρωσία, κάτι που ο Ζελένσκι αρνείται, αν πρώτα οι ρωσικές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν εντελώς από το ουκρανικό έδαφος!

«Η στρατιωτική νίκη πιθανόν δεν είναι, με την αυστηρή έννοια του όρου, εφικτή με στρατιωτικά μέσα», εκτίμησε στις 9 Νοεμβρίου ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, εκτιμώντας ότι υπάρχει «ένα παράθυρο ευκαιρίας για διαπραγματεύσεις».

Σύμφωνα με τον Ποντολιάκ, η Μόσχα «δεν έχει κάνει καμία άμεση πρόταση» στο Κίεβο για συνομιλίες, προτιμώντας να τη μεταφέρει μέσω μεσολαβητών και κάνοντας λόγο ακόμη και για το ενδεχόμενο εκεχειρίας.

Μια ιδέα που δεν έχει κανένα νόημα για το Κίεβο, το οποίο θεωρεί τον πρόταση ελιγμό του Κρεμλίνου προκειμένου να υπάρξει μια ανάπαυλα στις μάχες η οποία θα του επιτρέψει να ανασυνταχθεί και να εξαπολύσει νέα επίθεση.

«Η Ρωσία δεν θέλει διαπραγματεύσεις. Η Ρωσία διεξάγει μια εκστρατεία επικοινωνίας την οποία αποκαλεί ‘διαπραγματεύσεις’», διαβεβαίωσε ο Ποντολιάκ, ο οποίος ξεχνά ότι η ρωσική πλευρά δείχνει πλέον ότι στρέφει τα πάντα γύρω από τις πολεμικές συγκρούσεις ενώ κάθε λάθος διορθώνεται και αυτό είναι ίσως κάτι που βλέπουν οι Αμερικανοί αλλά όχι στο Κίεβο.

Καμία ανάπαυλα

«Θέλει απλώς να κερδίσει χρόνο. Στο μεταξύ θα εκπαιδεύσει τους εφέδρους, θα βρει επιπλέον όπλα» και θα ενισχύσει τις θέσεις της, προειδοποίησε.

Διότι, παρά τις βαριές στρατιωτικές του ήττες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξακολουθεί να πιστεύει ότι «μπορεί να καταστρέψει την Ουκρανία, αυτή είναι η εμμονή του» και οι διαπραγματεύσεις μαζί του «δεν έχουν κανένα νόημα»υποστήριξε ο Ποντολιάκ.

Η Δύση «δεν ασκεί πίεση στην Ουκρανία», τόνισε, όμως εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι «οι εταίροι μας εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι ακόμη εφικτό να επιστρέψουμε στην εποχή πριν τον πόλεμο, όταν η Ρωσία ήταν ένας αξιόπιστος εταίρος».

Μετά τη μαζική υποχώρηση των Ρώσων από την επαρχία του Κιέβου τον Μάρτιο και στη συνέχεια από την επαρχία του Χαρκόβου τον Σεπτέμβριο, η απελευθέρωση τον Νοέμβριο της Χερσώνας (βέβαια ακόμα δεν εχουν ολοκληρωθεί οι   ρωσικές κινήσεις και κανείς δεν γνωρίζει τι ακολουθεί της ρωσικής εκκένωσης), της μοναδικής πρωτεύουσας επαρχίας που είχε καταλάβει ο ρωσικός στρατός από την αρχή της επέμβασης, σηματοδοτεί μια «θεμελιώδη» στροφή, σύμφωνα με τον Ποντολιάκ.

Η Ουκρανία δεν μπορεί «να επιτρέψει καμία ανάπαυλα» στην αντεπίθεσή της, παρά την έλευση του κρύου και του χιονιού που επιδεινώνουν την κατάσταση στο πεδίο.

«Σήμερα κάθε μικρή ανάπαυλα απλώς μεγαλώνει τις απώλειες που υφίσταται η Ουκρανία», κατήγγειλε ο σύμβουλος του Ζελένσκι, την ώρα που η Μόσχα βομβαρδίζει εδώ και εβδομάδες τις ενεργειακές υποδομές της χώρας, βυθίζοντας εκατομμύρια νοικοκυριά στο σκοτάδι.

«Να φοβάται την Ουκρανία»

ἐδῶ

Οι επαρχίες Ζαπορίζια (νότια) και Λουχάνσκ (ανατολικά) είναι πλέον «οι κατευθύνσεις κλειδί» για τον στρατό, εκτίμησε ο Ποντόλιακ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επιχείρησης για την ανακατάληψη της χερσονήσου της Κριμαίας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν σε μια αύξηση των παραδόσεων δυτικών όπλων. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό, κυρίως τον χειμώνα», εκτίμησε.

Σύμφωνα με τον Ποντιλιάκ, η Ουκρανία έχει ανάγκη «ακόμη 150 με 200 άρματα μάχης, περίπου 300 τεθωρακισμένα», περίπου 100 συστήματα πυροβολικού, 50 με 70 συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών, κυρίως τα αμερικανικά HIMARS από τα οποία το Κίεβο ήδη διαθέτει αρκετά, καθώς και «δέκα με 15 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να κλείσουμε τον ουρανό».

Επίσης αναφέρθηκε στους αμερικανικούς πυραύλους ATACMS, που έχουν βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, ενώ αυτό των πυραύλων που διαθέτει τώρα η Ουκρανία δεν ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα.

Κατά τον Ποντολιάκ, αυτοί οι πύραυλοι «θα φέρουν κοντά το τέλος του πολέμου», επιτρέποντας στην Ουκρανία να «καταστρέψει μεγάλες αποθήκες» του ρωσικού στρατού που βρίσκονται βαθιά στις περιοχές και τις οποίες προς το παρόν δεν μπορεί να φτάσει με τα όπλα που διαθέτει.

Το Κίεβο «δεν έχει ανάγκη» να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας, διαβεβαίωσε ο Ποντολιάκ. «Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας και όταν η Ρωσία θα φοβάται την Ουκρανία».

Ἀπό : iskra.gr

Καλά αὐτοί ἐκεῖ τοῦ ψηλοτακουνάκια πρέπει νά ἔχουν σαλτάρει ἐν τελῶς ! Ἐκτός καί ὅλο αύτό τό χρῆμα πού λαμβάνουν,σύν τόν ξεπλυμένο πακτωλό,τούς ἔχει θολώσει τό μυαλό καί πᾶνε ντουγρού γιά νά τελειώσουν μία καί καλή ! Διότι ἐκεῖ πάει τό πρᾶγμα οὔτως ἤ ἄλλως. Λίγο πιό ἀργά ἀπ᾿ὅτι περιμέναμε ἴσως,ἀλλά ἐκεῖ παει στά σίγουρα.

Καί πρίν φθάσουν ἐκεῖ καί ἐξευτελιστοῦν μαζύ μέ τόν ντιγκιντάνγκα,ὁ κοιμήσης καί τό «κλουβί μέ τίς τρελές» ( ΝΑΤΟ), σοῦ λέει τρᾶβα νά τά βρεῖτε μέ τούς Ῥώσσους πρίν πᾶνε ὅλα στράφι.

Ἀλλά ὁ «μεγάλος πιανίστας» δέν καταλαβαίνει ἀπό αὐτά. Προφανῶς τοῦ λείπουν ἀκόμη μερικές δεκάδες ἑκατομμύρια τοῦ ψυχασθενῆ ψηλοτακουνάκια…

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση