Βοτανικές αλχημείες~Μια μαγική διαδρομή

Γράφει ο φυσιοδίφης – ερευνητής βοτανολογίας: Άρης Πέτρου Παπαδάκης,

ΒΟΤΑΝΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ
ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΉ ΔΙΑΔΡΟΜΉ

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι την ώρα που ετοιμάζετε ένα βοτανικό ρόφημα ουσιαστικά κάνετε μια “αλχημεία”;; Κατά βάση προσπαθείτε να εξάγετε τα πολύτιμα φυτοχημικά συστατικά του βοτάνου χρησιμοποιώντας ως διαλύτη το απλό νεράκι.

Το νερό, κάθε άλλο παρά απλό είναι!! Νερό: Το Πλέον Απαραίτητο & Ανεξήγητο Στοιχείο πάνω στον Πλανήτη

Αλχημεία κάνουμε κάθε φορά που φτιάχνουμε βαλσαμόλαδο, όταν φτιάχνουμε μια κεραλοιφή, όταν φτιάχνουμε ένα βάμμα, μια κρέμα για το σώμα ή το πρόσωπο, ένα σαπουνάκι κ.λπ.

Ο δρόμος της αλχημικής διαδικασίας είναι μακρύς και μόνο για μυημένους.

Κυριολεκτικά μπαίνουμε σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο σύνδεσης με τις δυνάμεις της φύσης, με τις δυνάμεις της ζωής, με τις δυνάμεις της δημιουργίας, με τα στοιχεία που υπάρχουν εδώ στη γη, τους πλανήτες και το ηλιακό μας σύστημα.

Υπάρχει νοημοσύνη
Υπάρχει αίσθηση.

Αυτοί είναι οι μεγάλοι πνευματικοί επιτηρητές της ζωής και της φύσης.

Με την πάροδο του χρόνου, καθώς εμείς ως άνθρωποι γινόμαστε πιο επιστημονικοί,
πιο μηχανικοί, πιο λογικοί, χάσαμε πραγματικά την κατανόηση ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε με αυτές τις έξυπνες αισθανόμενες δυνάμεις της δημιουργίας και ότι μπορούν να μας θεραπεύσουν, να μας διδάξουν να μας ανυψώσουν σωματικά,
Ψυχικά και πνευματικά.

Οι δυνάμεις αυτές κατέχουν τα κλειδιά για την υγεία και την ευημερία μας και την ολότητά μας και την πνευματική μας ανάπτυξη.

Αυτό είναι το θέμα της αλχημείας.

Πρόκειται για το εξελικτικό ταξίδι της ψυχής μας που έρχεται στη γη για να δοκιμαστεί. Καθώς επίσης και το θεραπευτικό έργο που πρέπει να κάνουμε βλέποντας την ασθένεια ως ευκαιρία για την μύηση μας και την εξέλιξη μας σε αυτό το πνευματικό μονοπάτι.

Το μονοπάτι της αλχημείας είναι η “εσωτερική” και η “εξωτερική εργασία” που πρέπει να γίνουν. Η “εσωτερική εργασία” ξεκινάει από την στιγμή που θα βρεθούμε σε ένα δάσος, μια εξοχή ή ένα βουνό.

Εκεί θα συναντήσω γνωστούς “φίλους” ή άγνωστους που θέλω να γνωρίσω.
Θα επικοινωνήσω μαζί τους σε ένα μυστικό κώδικα. Σε μια μυστική γλώσσα.
Θα τους αγγίξω, θα τους μυρίσω θα ζητήσω την άδεια τους να κόψω λίγο από το σώμα τους και θα τους ευχαριστήσω για αυτό.

Στη συνέχεια στο σπίτι θα ξεκινήσει η “εξωτερική εργασία”.

Αποξήρανση, έλαιο, βάμμα.
Ανάλογα τι θέλω.

Τότε τα φυτά δουλεύουν πάνω μας.

Τα φυτά μας θεραπεύουν, τα φυτά μας διδάσκουν, τα φυτά γίνονται γέφυρα για να μας συνδέσουν με αυτήν την αρχέτυπη γνώση και στη συνέχεια μας μετατρέπουν σε ζωντανό φάρμακο.

Τα φυτά έχουν ψυχή, αισθάνονται, διαισθάνονται, «βλέπουν», «ακούνε», έχουν μνήμη.

Αυτό είναι τελικά το μονοπάτι του αλχημικού βοτανολόγου.

Έτσι επηρεάζουμε το φάρμακο που δημιουργούμε και η σημασία του να διατηρούμε την καρδιά και το μυαλό μας πραγματικά καθαρό όταν θα ξεκινήσουμε τις διάφορες παρασκευές και ελιξίρια είναι καθοριστική.

Αυτό το βαθύτερο επίπεδο της εσωτερικής και εξωτερικής μας εργασίας με τα βότανα είναι μια μορφή διαλογισμού και μάθησης πώς να ενσωματώσουμε και να μετακινήσουμε την ενέργεια αυτών των αρχέτυπων “φίλων” με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

.https://www.proionta-tis-fisis.com/votanikes-alhimeies-mia-magiki-diadromi/

Αφήστε μια απάντηση