Επί τάπητος πυρηνικά και στρατιωτική συνδρομή: Εκτάκτως στην Κίνα ο Μεντβέντεφ – Μετέφερε «μήνυμα» του Κρεμλίνου – Β.Πούτιν: “Πολεμάμε όλο το ΝΑΤΟ”

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις

Η Ρωσία απαντά στις ΝΑΤΟϊκές διεργασίες και στην μετάβαση Ζελένσκι στις ΗΠΑ, με τον Αντιπρόεδρο του ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας, Ν.Μεντβέντεφ να προσγειώνεται αιφνιδιαστικά στην Κίνα και να μεταφέρει προσωπικό μήνυμα του Β.Πούτιν στον Σι Τζινπίνγκ.

Αυτό αποκαλύπτουν ρωσικά ΜΜΕ τονίζοντας την αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη.

Οι εξελίξεις δεν είναι καλές. Γιατί ο Μεντβέντεφ αναγκάστηκε να μεταβεί εσπευσμένα στο Πεκίνο; Τι έρχεται πλέον στην Ουκρανία;

Δεν είναι τυχαίο ότι ταυτόχρονα ο Ουκρανός ΑΓΕΕΘΑ, Β.Ζαλούζνι, συνάντησε τον Πολωνό ομόλογο του Rajmund Andrzejczak. Πιθανότατα έχει τεθεί πλέον επί τάπητος το σενάριο εισόδου πολωνικών τακτικών δυνάμεων στην δυτική Ουκρανία.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, προχώρησε σε σημαντικές δηλώσεις τονίζοντας ότι ο “ρωσικός Στρατός θα λάβει ότι χρειάζεται” σημειώνοντας πως η “Ρωσία πλέον πολεμά όλο το ΝΑΤΟ”.

Πιθανότατα ο Μεντβέντεφ ζήτησε στρατιωτική βοήθεια και συζήτησε πλέον το σενάριο χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων. Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε ενεργά πλέον “εθελοντές” από Κίνα, Ιράν και Β.Κορέα στα ουκρανικά μέτωπα; Μάλλον αυτό μοιάζει να είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο αυτή τη στιγμή.

Β.Πούτιν: Όλη η δύναμη του ΝΑΤΟ πολεμά κατά της Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε, ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους αρχηγούς Άμυνας της Μόσχας ότι θα διασφαλίσει πως οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας του είναι έτοιμες για μάχη.

O Πούτιν υποσχέθηκε να δώσει στις ένοπλες δυνάμεις ό,τι ζητήσουν για να τους παρέχει στήριξη τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν οικονομικά όρια σε αυτά που θα παρέχει η κυβέρνηση σε όρους εξοπλισμού και υλικών.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως η Ρωσία θα αυξήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες σε όλα τα πεδία, χαρακτήρισε ήρωες τους Ρώσους στρατιώτες και υποστήριξε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σημασία που έχουν τα drones στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Κατηγόρησε επίσης, το ΝΑΤΟ ότι χρησιμοποιεί όλες του τις δυνάμεις κατά της Ρωσίας και προέτρεψε τους στρατιωτικούς ηγέτες να χρησιμοποιήσουν την πείρα που απέκτησαν στις μάχες στη Συρία και στην Ουκρανία.

Τόνισε, δε, ότι η Ρωσία επικεντρώνεται στη σημασία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι ο ρωσικός πύραυλος Sarmat – που φέρει την ονομασία “Satan II” – θα είναι έτοιμος να αναπτυχθεί στο εγγύς μέλλον.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη πως ο ρωσικός στόλος θα εφοδιαστεί από τις αρχές Ιανουαρίου με νέους υπερηχητικούς πυραύλους cruise τύπου Zircon, που ανήκει στη νέα γενιά όπλων που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια από τη Μόσχα.

«Στις αρχές Ιανουαρίου, η φρεγάτα Admiral Gorshkov θα είναι εξοπλισμένη με νέους πυραύλους Zircon, που δεν έχουν αντίστοιχους σ ’όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Putin.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο ρωσικό ΥΠΑΜ, σημείωσε ότι 300 χιλιάδες Ρώσοι βρίσκονται στη ζώνη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, άλλοι 150 χιλιάδες άνθρωποι υποβάλλονται τώρα σε στρατιωτική εκπαίδευση στα πεδία εκπαίδευσης και αυτό είναι αρκετό για τη διεξαγωγή της λεγόμενης “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που βοηθούν τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και όσους στέλνουν αυτοκίνητα, εξοπλισμό και ζεστά ρούχα. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους και να υποκλιθούμε», σημείωσε επίσης ο Πούτιν.

Δείτε βίντεο

Βασικά σημεία της ομιλίας του Β.Πούτιν

Χαρακτηριστικές ήταν επίσης οι αναφορές του στον “δυτικό εχθρό” αλλά και τις δυνατότητες της ρωσικής πολεμικής μηχανής.

«Οι μάχες έχουν επισημάνει θέματα πάνω στα οποία πρέπει να εργαστούμε ιδιαίτερα. Δηλαδή, επικοινωνίες, αυτοματοποιημένα συστήματα διοίκησης και ελέγχου για στρατεύματα και όπλα κ.α.».

▪️Το στρατιωτικό δυναμικό και οι δυνατότητες των χωρών του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούνται ενεργά εναντίον της Ρωσίας

▪️Η Ρωσία είναι ενήμερη για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τα μέσα αντιμετώπισης που χρησιμοποιούνται από αυτές

▪️Η Ρωσία έχει καλή εμπειρία στην ανάπτυξη υποβρύχιων drones, η βιομηχανία είναι ικανή να αναπτύξει αεροπορικά και επίγεια drones

▪️Η χρήση UAV στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω

▪️Η Ρωσία θα διατηρήσει την ετοιμότητα μάχης και θα βελτιώσει την πυρηνική της τριάδα

▪️Τα όπλα του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναλυθούν και να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας

Δείτε βίντεο


«Όχι σε στρατιωτικοποίηση της οικονομίας»

Η Ρωσία δεν θα εμπλακεί στη στρατιωτικοποίηση της χώρας ή της οικονομίας, επεσήμανε στην ομιλία του μπροστά σε Ρώσους αξιωματικούς ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

▪️Η Ρωσία έχει τα πάντα, όχι μόνο «φυλλάδια» όπως αρκετοί γείτονες της χώρας

▪️Η Ρωσία δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, όταν η οικονομία καταστράφηκε για το συμφέρον της άμυνας.

▪️Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλοι οι στόχοι στον στρατιωτικό τομέα θα επιτευχθούν

▪️Η σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν αναπόφευκτη. Καλύτερα σήμερα παρά αύριο.

Δείτε βίντεο


Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μεντβέντεφ στην Κίνα – Μετέφερε «προσωπικό μήνυμα» του Πούτιν στον Σι

Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Πεκίνο και είχε συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά την οποία, όπως δήλωσε, συζήτησαν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ανάρτησε βίντεο στον λογαριασμό του στο Telegram στο οποίο παρουσιάζεται να συναντά τον Σι, να χαμογελά για φωτογραφίες και συνάντηση ανάμεσα σε Κινέζους και Ρώσους αξιωματούχους.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι με τον Σι συζήτησαν για τη «χωρίς όρια» στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας, όπως και για την Ουκρανία. Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

«Συζητήσαμε τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κυβερνώντα κόμματα της Κίνας και της Ρωσίας (…) τη διμερή συνεργασία εντός της στρατηγικής εταιρικής μας σχέσης, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της βιομηχανικής παραγωγής. Επίσης συζητήσαμε διεθνή ζητήματα -συμπεριλαμβανομένης βεβαίως της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές», πρόσθεσε.

Το Russia Today σε ρεπορτάζ του αναφέρει ότι ο Μεντβέντεφ μετέφερε προσωπικό μήνυμα του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Σι Τζινπίνγκ.

Δείτε βίντεο

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση