ΑΤΡΩΤΟΙ ρωσικοί πύραυλοι διαλύουν την ΑΕΡΑΜΥΝΑ της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ, vid

Τι ανακοινώθηκε στην Μόσχα! Κρύος ιδρώτας έχει «λούσει« Κίεβο και Ουάσινγκτον…

Οι ρωσικοί υπερηχικοί πύραυλοι Kinzhal είναι άτρωτοι στα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας (η οποία ενισχύεται από το ΝΑΤΟ), δήλωσε ο Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ενημέρωση ενώπιον στρατιωτικών ακόλουθους ξένων κρατών, αναφέρει το RIA Novosti και αναμεταδίδει η Pravda.

«Το αεροπορικό πυραυλικό σύστημα Kinzhal έχει επιδείξει υψηλή αποτελεσματικότητα και άτρωτο στα συστήματα αεράμυνας που αναπτύσσονται στην Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gerasimov.

Σημείωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν υπερηχητικά όπλα σε συνθήκες μάχης κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Το 9-A-7660 Kinzhal είναι ένα ρωσικό υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα αεροπορίας που μπορεί να διαλύσει, μεταξύ άλλων, πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που πλησιάζουν την Ρωσική Ομοσπονδία. Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal είναι ικανοί να κάνουν ελιγμούς και να πετούν κατά μήκος απρόβλεπτων τροχιών. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους πυραύλους Kinzhal να ξεπεράσουν τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Τον Αύγουστο του 2022, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal θα χρησιμοποιηθούν σε αεροσκάφη γενικής χρήσης MiG-31. Το αεροσκάφος ήταν εξοπλισμένο με σύστημα ελέγχου fly-by-wire και ενσωματωμένους υπολογιστές. Αυτός ο εξοπλισμός καθιστά δυνατή την αυτόματη μεταφορά του μαχητικού στην επιθυμητή τροχιά εκτόξευσης πυραύλων και την εκτόξευση του πυραύλου σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Μιλώντας στη συνάντηση, ο Gerasimov είπε επίσης ότι οι μάχες ήταν έντονες από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εχθροπραξίες εκτυλίχθηκαν σε μια τεράστια περιοχή και ήταν σκληρές από την αρχή», δήλωσε ο Βαλέρι Γκερασίμοφ, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, αναφέρει το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LPR) ως αποτέλεσμα ενεργών επιθετικών ενεργειών. Η Μαριούπολη καταλήφθηκε με ελάχιστες απώλειες. Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν τον έλεγχο στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, καθώς και στις περιοχές Χερσώνα και Zaporozhye (Zaporizhzhia).

 

 

 

 

 

 

 

scr

el.gr

Αφήστε μια απάντηση