Τηγανιά με κοτόπουλο, πατάτες και αβγά

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αβγά, μέτρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 1 πατάτα, καθαρισμένη
  • 100 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σπάμε μέσα τα δύο αβγά, αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε για 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και την πατάτα σε κυβάκια 2 εκ.
  • Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε το νερό, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
  • Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετούμε από πάνω τα τηγανητά αβγά.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και σερβίρουμε.

πηγή

yiorgosthalassis

Αφήστε μια απάντηση