Μεγάλη ουκρανική επίθεση με δυτικά όπλα προ των πυλών: Ετοιμάζονται αμιγείς «αμερικανικές» ταξιαρχίες

Η μάχη στο Μπακχμούτ θα κρίνει την τύχη στο Ντονιέτσκ

Και μπορεί το Μπακχμούτ να κρίνει την τύχη του Ντονιέτσκ καθώς σε περίπτωση επικράτησης των ουκρανικών δυνάμεων ανοίγει ο δρόμος για το Σεβεροντονιέτσκ, στην δε ρωσική επικράτηση πλέον το Σλοβιάνσκ θα πέσει σαν ώριμο φρούτο αλλά το επιτελείο στο Κίεβο με την αμερικανική υποστήριξη ετοιμάζει και plan b που περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας μεγάλης κλίμακας επίθεση ανάλογης του Αυγούστου-Σεπτεμβρίου με τις νέες “αμερικανικές” ταξιαρχίες που ετοιμάζονται.

Μετά το “βρετανικό πείραμα” εκπαίδευσης των 10.000 Ουκρανών, η απόφαση πάρθηκε από τους Αμερικανούς επιτελείς μαζί με τις αποφάσεις αποστολής νέων βαρέων όπλων.

Δόγμα ΝΑΤΟ με όπλα ΝΑΤΟ. Οι Βρετανοί θεώρησαν ότι οι μάχες θα κριθούν μόνο σε κατοικημένες περιοχές και έτσι περιορίστηκαν να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς μόνο σε αυτό το είδος αγώνα και παρείχαν μόνο ατομικό εξοπλισμό και ελαφρύ οπλισμό, κάτι που όμως οδήγησε με την επιστροφή τους στην λιποταξία.

Τα αποτελέσματα, κράνη, στολές και όπλα να πωλούνται όσο -όσο και σε όποιον πλήρωνε. Πλέον ο στόχος είναι να δημιουργηθούν κανονικές μονάδες που θα επιχειρήσουν κανονικά στο πεδίο της μάχης σε επιχειρήσεις μηχανοκίνητου αγώνα μόλις παγώσει το έδαφος.

Οι Ουκρανοί διεξάγουν έναν καταστροφικό αγώνα φθοράς που κύριο λόγο έχει την καταστροφή του κυρίου υλικού των ρωσικών δυνάμεων εκμεταλλευόμενοι τις οργανωμένες – οχυρωμένες θέσεις στο έδαφος ώστε να τους αποκόψει από τις δυνατότητες περαιτέρω προώθησης ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στον ουκρανικό στρατό να προλαβαίνει να εκπαιδεύει νέες δυνάμεις και να ενσωματώνει νέα υλικά.

Πλέον θα δημιουργηθούν σε πρώτη φάση 4-5 μηχανοκίνητες ταξιαρχίες νατοϊκού – “αμερικανικού” τύπου με μ/κ τάγματα με ΤΟΜΑ M-2 Bradley (τα αρχικά 50 αναμένεται να αγγίξουν τα 400), επιλαρχίες αρμάτων Leopard-2/Challenger-2 και α/κ πυροβόλα/HIMARS με ήδη 20.000 Ουκρανούς να έχουν μεταβεί σε διάφορα αμερικανικά στρατόπεδα για να εκπαιδευτούν ταχέως ενώ η χρήση των ειδικών όπλων θα γίνει από μισθοφόρους.

Ο κρίσιμος πλέον παράγοντας είναι το πάγωμα του εδάφους όπου πλέον θα μπορέσουν να επιχειρήσουν τα βαρύτερα δυτικά τεθωρακισμένα που ώστε να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα έναντι των ρωσικών αρμάτων.

Στα δε ΤΟΜΑ οι Ουκρανοί προτιμούν τα αμερικανικά έναντι των Marder που τα θεωρούν παλαιού τύπου. Έτσι τα αμερικανικά οχήματα έχουν διπλά θερμικά σκοπευτικά με διπλό εκτοξευτή βαρέως τύπου για βλήματα TOW.

Όλα πλέον θα κριθούν όπως θεωρούν στο Κίεβο στο ανοιχτό πεδίο με τις μονάδες να καλύπτονται από νέα δυτικά αντιαεροπορικά όπως τα Crotale/SAMP-T/PATRIOT/IRIS-T και κάνωντας εκτεταμένη χρήση των πληροφοριών που θα παρέχουν τα νατοϊκά συστήματα σε real-time μέσω συστημάτων C-4i.

Για τον δε χρόνο διεξαγωγής της επίθεσης το σενάριο πλέον είναι για να ξεκινήσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση