Αποκάλυψη: Οι επόμενες επιθετικές ενέργειες των Ρώσων στην Ουκρανία

Πλέον σχεδόν κανείς δεν αμφιβάλλει ότι επίκειται μεγάλης κλίμακας επίθεση των Ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Το θέμα είναι πού , πότε και ποιοί θα είναι οι Αντικειμενικοί Σκοποί (ΑΝΣΚ)

Το τελευταίο χρονικό διάστημα Διεθνή ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά, αναφερόμενα ολοένα και περισσότερο σε επικείμενη μεγάλης κλίμακας  Ρωσική επίθεση  στην Ουκρανία.

Πλέον σχεδόν κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θα γίνει μια τέτοια επίθεση. Το θέμα είναι το εύρος και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.

Η Ρωσική σχεδίαση και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα

Πιθανότερο φαντάζει σε πρώτη Φάση η πλήρης “απελευθέρωση”του Ντονμπάς από τους Ρώσους μέχρι τον Μάρτιο.Έχοντας πετύχει αυτό στη συνέχεια θα προσπαθήσει ο Πούτιν να διαπραγματευθεί τάχα με τον Ζελένσκι ζητώντας του  προκειμένου να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, να αποδεχθεί ότι τα κατακτημένα εδάφη της χώρας του θα ανήκουν εφεξής στην Ρωσία.

Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να γίνει, οπότε και η Ρωσία θα επιτεθεί στον Βορρά, Φάση 2,  έχοντας ως ΑΝΣΚ την κατάληψη Σούμι και Χάρκοβου.

Εφόσον τα παραπάνω ευοδωθούν θα ακολουθήσει η Φάση 3 που περιλαμβάνει την απελευθέρωση του Χερσώνα και την συνένωση των Ρωσικών Δυνάμεων της Ουκρανίας με αυτές της Υπερδνειστερίας.

“Χάρκοβο και Σούμι  οι  επόμενοι  στόχοι της “Ειδικής επιχείρησης”  των Ρώσων στην Ουκρανία” είναι ο τίτλος σχετικού με το θέμα άρθρου Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κύρια αποσπάσματα είναι τα παρακάτω:

“Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας εξέφρασε την εκδοχή του για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι επιχειρήσεις στο εγγύς μέλλον, λέγοντας:

Τους τελευταίους μήνες, η Ρωσία συσσωρεύει αποθέματα στη ζώνη NVO, τα οποία, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, θα χρησιμοποιηθούν πλέον για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Ο Ισραηλινός πολιτικός επιστήμονας Yakov Kedmi πιστεύει ότι κατά μήκος της γραμμής επαφής υπάρχουν τρείς άξονες επιχειρησεων, όπως κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπου θα ενεργήσουμε.

Δεν συμφωνώ να ανοίξουμε τρία μέτωπα, γιατί  δεν έχουμε αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, όσο για την επίθεσή μας, είναι ήδη σε εξέλιξη.

Πρώτος ΑΝΣΚ η  πλήρης απελευθέρωση του Ντόνετσκ

Το κύριο καθήκον που πρέπει να επιλυθεί είναι η απελευθέρωση των  εδαφών  της περιοχής του Ντόνετσκ που θα ανήκουν στην Ρωσική επικράτεια.

Για κάποιο λόγο, κανείς δεν θέλει να ακούσει τα λόγια του Πούτιν, δηλαδή, ποιο καθήκον είχε τεθεί από τον Πρόεδρό μας πέρυσι.

Τον Ιούνιο, το περιέγραψε για άλλη μια φορά, λέγοντας ότι ο απώτερος στόχος του SVO είναι η απελευθέρωση του Donbass, η προστασία των ανθρώπων και η δημιουργία συνθηκών που θα πρέπει να εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.

«Δηλαδή δεν θα πάμε παρακάτω;» Αλλά αν σταματήσετε, η απειλή από το καθεστώς του Κιέβου θα παραμείνει και  θα είναι μόνιμη. Το πρόβλημα θα πρέπει ακόμα να λυθεί αργά ή γρήγορα.

Μιλάω για το γεγονός ότι η ειδική επιχείρηση στα σύνορα της ΛΔΚ πλησιάζει στο τέλος της. Αυτό όμως δεν είναι το τέλος. Και πάλι, ακούστε τον Πούτιν, όταν λέει ότι δεν αρνούμαστε διαπραγματεύσεις και διπλωματικές λύσεις.

Θα πάει ο Πούτιν μετά σε διαπραγματεύσεις;

Νομίζω ότι θα πάμε σε διαπραγματεύσεις μετά την πλήρη απελευθέρωση των εδαφών του Ντονμπάς, αλλά δεν θα οδηγήσουν σε τίποτα. Οι μάχες θα συνεχιστούν, αλλά αυτή τη φορά όχι σε μορφή NWO. Θα είναι μια πλήρης στρατιωτική επιχείρηση.

Αλλά δεν νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περιμένει κανείς επίθεση σε όλη την πρώτη γραμμή του μετώπου, όπως λένε κάποιοι.

Αυτά τα λάθη που κάναμε στην αρχή, ελπίζω ότι θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε.

Η επίθεση σε Χάρκοβο και Σούμι

Νομίζω ότι είναι πιο πιθανό να περιμένουμε μια επίθεση στο έδαφος των περιοχών Σούμι και Χάρκοβο.

Γιατί εκεί;

Πρώτον, ένας μεγάλος αριθμός ρωσόφωνων ανθρώπων ζει που  μας υποστηρίζει και  δεύτερον, μπορείτε να επιτεθείτε εκεί απευθείας από το έδαφος της Ρωσίας.

Από την άποψη της υλικοτεχνικής υποστήριξης των στρατευμάτων και  επιμελητείας, αυτές είναι οι πιο βολικές κατευθύνσεις.

Και για τις επιθετικές δυνατότητες της ομάδας των ρωσικών στρατευμάτων που έχει δημιουργηθεί τώρα, η επίτευξη των Αντικειμενικών σκοπών είναι απολύτως εφικτές, με την προϋπόθεση βέβαια ότι μπορούμε να μεταφέρουμε μέρος των δυνάμεων σε αυτές τις περιοχές από τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Και αυτό είναι δυνατό μόνο αφού απελευθερώσουμε τα εδάφη στις παραπάνω περιοχές, αποδυναμώνοντας σοβαρά την δύναμη ουκρανικών στρατευμάτων παράλληλα εκεί.

Μόνο τότε θα είναι δυνατό να μιλήσουμε σοβαρά για την επίθεση στις κατευθύνσεις Σούμι και Χάρκοβο.

Όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα, αφού σε αυτή την περίπτωση θα επιστρέψουμε σε επανάληψη του παρελθόντος.

Παρεμπιπτόντως, η ουκρανική πλευρά προετοιμάζεται επίσης για μια τέτοια «επανάληψη». Τώρα προετοιμάζεται ενεργά το Κίεβο, χτίζοντας τσιμεντένιες οχυρώσεις εκεί.

Σκοπεύουμε να απελευθερώσουμε τη Χερσώνα;

Πρόκειται για μια πολύπλοκη επιχείρηση, που περιλαμβάνει τη διέλευση του Δνείπερου. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να γίνει αυτό ακόμα, καθώς θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες.

Αυτό μπορεί να είναι ήδη το επόμενο, τρίτο στάδιο μετά την επίθεση στην κατεύθυνση Σούμι και Χάρκοβο, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα ηττηθούν οριστικά. Τότε ναι, θα είναι δυνατή η διάβαση του Δνείπερου προκειμένου να κατευθυνθούμε στην Υπερδνειστερία.

«Αλλά η Ουκρανία σχεδιάζει επίσης μια αντεπίθεση, αν και ο Zaluzhny τώρα κλαίει ότι δεν έχει εφεδρεία, όπλα και, κυριολεκτικά, δηλώνει ότι τα στρατεύματά του «αιμορραγούν».

Είπε στη βρετανική έκδοση του The Economist ότι χρειαζόταν 300 τανκς, 600-700 οχήματα μάχης πεζικού, 500 οβιδοβόλα για να αποκαταστήσει την κατάσταση στο μέτωπο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023. Κανείς δεν θα του δώσει τόσα πολλά, φυσικά. 

Όμως η προμήθεια όπλων, αν και όχι σε τέτοια κλίμακα, θα συνεχιστεί. Η Δύση ετοιμάζει αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτοί όμως ετοιμάζονται, κι εμείς ήδη προχωράμε.

Πότε αναμένεται η Ουκρανική αντεπίθεση

Ο Zaluzhny λέει ότι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, το  γρηγορότερο χρονικό όριο που  θα μπορούν να συγκεντρώσουν δυνάμεις για να εξαπολύσουν επίθεση, είναι ο Μάρτιος και αυτό είναι στην καλύτερη περίπτωση.

Εμείς, έχοντας ξεκινήσει την επίθεση τώρα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε όλη την περιοχή του Ντόνετσκ μέχρι τον Μάρτιο.

Η Δύση το γνωρίζει καλά αυτό και κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει αυτό το σενάριο, κυρίως μέσω της προμήθειας όπλων. Είναι πολύ δύσπιστοι για το ενδεχόμενο μιας ουκρανικής αντεπίθεσης την άνοιξη, ενώ προβλέπουν μια σοβαρή επίθεση από τα ρωσικά στρατεύματα τον Απρίλιο.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται σοβαρά η χειρότερη επιλογή για το Κίεβο, όταν τακτικές μονάδες του πολωνικού στρατού μπορούν να εισέλθουν στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας, κάτι το οποίοστις 11 Ιανουαρίου στο Lvov, πιθανότατα, ο Zelensky διαπραγματευόταν με τους Προέδρους της Πολωνίας και της Λιθουανίας.”

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση