Από Ουκρανική επίθεση με οβίδες στη Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου-Βασιλιέφσκι στο Ντόνετσκ σκοτώθηκε εργαζόμενος της Μονής!!!

Από θραύσματα οβίδας που εκτόξευσαν οι Ουκρανοί για πολλοστή φορά κατά της Μονής Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου ΝικολάουΒασιλιέφσκι της επισκοπής Donetsk της Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, που βρίσκεται στο χωριό Nikolsky, στην περιοχή Volnovakhsky σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος της μονής.

Ιδρύθηκε το 1998 από τον χαρισματούχο Αρχιμανδρίτη Ζωσιμά (Sokur). Το μοναστήρι συνδυάζει δύο μοναστήρια – το ανδρικό μοναστήρι του Αγίου Βασιλείου (που εγγράφηκε το 2002) και το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου (καταχωρήθηκε το 2001). Είναι το μεγαλύτερο από τα νεοϊδρυθέντα μοναστήρια στην Ουκρανία.

Τέλος Οκτώβρη οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έβαλαν και πάλι κατά της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως του Αγίου Νικολάου και της Μονής Βασιλιέφσκι από εκδίκηση για την επίθεση του ρωσικού στρατού κοντά στο Vuhledar. Στις 9 Νοεμβρίου 2022, η Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου ΝικολάουΒασιλιέφσκι της επισκοπής Ντόνετσκ υπέστη βομβαρδισμό . Η μοναχή Ευπράξια τραυματίστηκε από θραύσματα οβίδας. Αναφέρεται από το SJ.

Το μοναστήρι Nikolo-Vasilyevsky κοντά στο Ντόνετσκ είναι ένα πνευματικό φρούριο, είναι ένα μοναστήρι ηρώων, δήλωσε τέλος Δεκέμβρη η Bilyana Zhivkovic, Σέρβα συγγραφέας, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Εταιρείας Ορθοδόξων Γυναικών της Σερβίας.
Τώρα έχουν μείνει 75 μοναχοί και μοναχές από τους/τις 260 που δεν θέλουν να φύγουν από τη μονή.

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση