Η γερμανική Βουλή ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την μεταφορά αρμάτων Leopard στην Ουκρανία

Η ψηφοφορία στην Bundestag, η οποία είναι σημαντική για την Ουκρανία, κατέληξε σε αποτυχία

Μετά από μια έντονη συζήτηση, σχεδόν όλες οι παρατάξεις υποστήριξαν την πρόταση να παραπεμφθεί το θέμα των τανκς για περαιτέρω συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag) δεν υποστήριξε πρόταση για την παροχή κύριων αρμάτων μάχης Leopard 1 και Leopard 2 στην Ουκρανία κατά την διάρκεια ψηφοφορίας την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι η κοινοβουλευτική ομάδα CDU/CSU επέμεινε ότι τα άρματα μάχης Leopard θα πρέπει να προμηθεύονται στην Ουκρανία. Οι Συντηρητικοί κάλεσαν την γερμανική κυβέρνηση να χορηγήσει άδεια στη βιομηχανία και σε τρίτες χώρες για την εξαγωγή των Leopard 1 και Leopard 2 και να προετοιμάσει τις παραδόσεις του Leopard 2 από την Bundeswehr (Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις).

«Μετά από μια έντονη συζήτηση, όλες οι παρατάξεις, πλην των Συντηρητικών, υποστήριξαν την πρόταση να παραπεμφθεί το θέμα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων για περαιτέρω συζήτηση. Ωστόσο, τόσο οι συντηρητικοί όσο και τα τρία κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού τάσσονται υπέρ της συνέχισης της υποστήριξης της Ουκρανίας με όπλα. Το δεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία», όπως και η Αριστερά, είναι αντίθετοι σε αυτό, ως συνήθως», αναφέρεται στο μήνυμα.

scr

el.gr

Αφήστε μια απάντηση