Πανεύκολη τούρτα παγωτό με cookies

Χωρίς παγωτομηχανή και με μόνο τρία απλά υλικά, ετοιμάζουμε την πιο εύκολη αλλά απίστευτα νόστιμη και μπισκοτένια τούρτα.

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα ευρύχωρο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή και αφράτη σαντιγί.
  2. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, σκεπάζουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε αρχικά στο ψυγείο για 12 ώρες και στη συνέχεια στην κατάψυξη για άλλες 4 ώρες.
  4. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. Τη βυθίζουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό (προσέχοντας μην πέσει νερό μέσα στη φόρμα) και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  5. Κόβουμε το παγωτό σε φέτες και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

πηγη

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2021/09/cookies.html

Αφήστε μια απάντηση