Τραμπ, εγγονός De Gaulle και Γερμανοί ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ καλούν για «ΕΙΡΗΝΗ» με την Ρωσία – Τι απαντά η Μόσχα

Οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης οδηγούν την κατάσταση στον όλεθρο…

Παρά το γεγονός πως η Ρωσία, παρά τις πιέσεις, δεν κλιμακώνει τον πόλεμο, προκειμένου να μην ανακόψει την ανοδική πορεία της ρωσικής οικονομίας, ενώ αντιθέτως πλήττεται εκείνη της Δύσης, δεν αποκλείεται τα πράγματα να εξωθηθούν από την διεθνιστική πλευρά στα άκρα…

Ως εκ τούτου, υπάρχουν φωνές που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ΗΠΑ και Ευρώπη από την μέγγενη των διεθνιστών που φτωχοποιούν τους πολίτες της Δύσης με πρόσχημα την Ρωσία για να τους παρουσιάσουν καινούριο πολίτευμα διακυβέρνησης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΑΜΠ

Την θέση ότι αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, θα διαπραγματευόταν και θα πετύχαινε το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες διατύπωσε ο Donald Trump, ο οποίος συνεχίζει τη δριμεία κριτική του κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Biden απέναντι στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση.

«Ακόμα και τώρα, εάν ήμουν πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσα να διαπραγματευτώ το τέλος αυτού του τρομερού πολέμου εντός 24 ωρών», ανέφερε σε ανάρτηση του στο Truth Social ο Trump.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΡΩΣΙΑ

Στην τοποθέτηση αυτή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος σημείωσε με νόημα πως ο Trump δεν απέχει από την αλήθεια.

«Θεωρητικά, ο Trump δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εάν θέλει πραγματικά να βάλει τέλος σε αυτή την σύγκρουση στην Ουκρανία, μπορεί να το κάνει πολύ γρήγορα, χρησιμοποιώντας την δυνατότητα του να δώσει εντολή στο καθεστώς του Κιέβου.

Μια τέτοιου είδους οδηγία για το καθεστώς του Κιέβου από την Ουάσινγκτον είναι αρκετή. Και τότε όλα θα μπορούν να τελειώσουν. Όχι βέβαια μέσα σε μια ή σε δύο ημέρες. Αλλά το κλειδί για το καθεστώς του Κιέβου βρίσκεται στα χέρια της Ουάσινγκτον», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥΣ CHARLES DE GAULLE ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Σε μια συζήτηση για την 80ή επέτειο από το τέλος της Μάχης του Στάλινγκραντ, ο Pierre de Gaulle, εγγονός του πρώην Γάλλου Προέδρου Στρατηγού Charles de Gaulle, είπε ότι η συσσώρευση δυτικών όπλων στην Ουκρανία αυξάνει τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου:

“Δυστυχώς, αυτή η απόφαση θα συνεπάγεται την προμήθεια ολοένα πιο ισχυρών όπλων μεγαλύτερης εμβέλειας. Δυστυχώς, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης. Αυτός είναι ο γκρεμός στον οποίο βρισκόμαστε.”

Το συνέδριο «Μνήμη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ρωσία και την Γαλλία για την 80ή επέτειο από την νίκη στη μάχη του Στάλινγκραντ», στο οποίο συμμετείχε ο Ντε Γκωλ, ξεκίνησε και συνοδευόταν από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης του RT .

Ο εγγονός του στρατηγού είπε ότι είναι καιρός να “φέρουν τους Αμερικανούς στα συγκαλά τους” για την σύγκρουση, καθώς και για μια διαρκή ειρήνη με την Ρωσία.

“Είναι καιρός η Γαλλία και ο Πρόεδρός της να θυμηθούν ότι είναι ένα μεγάλο ανεξάρτητο έθνος και να παίξουν τον ρόλο που πραγματικά έχουν. Πρέπει να δοθούν σοβαρές εγγυήσεις στην Ρωσία”, πρόσθεσε ο Ντε Γκωλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία και η Γαλλία μοιράζονται μια ιστορία που μας δένει περισσότερο από τις περιστασιακές συγκρούσεις συμφερόντων και το γεγονός ότι το Παρίσι έχει γίνει μη φιλικό προς την Μόσχα. Είπε ότι οι ομοιότητες στην ιστορία βοηθούν στη διαχείριση της σύγκρουσης συμφερόντων.

Οι απλοί Γάλλοι θα πλήρωναν πολύ υψηλό τίμημα για την συνεχιζόμενη αντιπαράθεση. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, συνέχισε ο Πιερ ντε Γκωλ:

«Θα ήθελα να δείξει περισσότερη ανεξαρτησία σε αυτόν τον ρόλο και να σεβαστεί τις ευθύνες που του έχουν ανατεθεί. Εύχομαι ο Μακρόν να μην αποκλειστεί από την διαδικασία διαπραγμάτευσης από μεγαλύτερους παίκτες και να σταματήσει αμέσως η κλιμάκωση με τις παραδόσεις όπλων, για τις οποίες πληρώνουμε υψηλό τίμημα».

ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ – ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΗΣ DDR ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Χθες, 30 Ιανουαρίου, δύο ανοιχτές επιστολές δύο πρώην στρατηγών του Εθνικού Λαϊκού Στρατού της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, (DDR) παραδόθηκαν στον Ακόλουθο Άμυνας στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, Σεργκέι Τσούχροφ.

Σε αυτές τις δύο επιστολές, που αλληλοσυμπληρώνονται, ο απόστρατος στρατηγός Manfred Grätz, πρώην υφυπουργός, και ο απόστρατος στρατηγός Sebald Daum παρουσιάζουν τις θέσεις τους σχετικά με την «τρέχουσα πολεμική υστερία στην Γερμανία που υπήρξε ποτέ».

Κάτω από τον τίτλο “Γερμανικά τανκς εναντίον της Ρωσίας – αναταραχή στην συνείδησή μου”, ο απόστρατος στρατηγός Manfred Grätz καλεί σε ειρήνη». Για τον στρατηγό Grätz, τα μέτωπα ήταν εδώ και καιρό ξεκάθαρα. “Είμαστε στη μέση (του πολέμου). Τι άλλο πρέπει να κάνει κανείς όταν έχει ήδη προμηθεύσει άρματα μάχης και άλλα βαριά όπλα με “ευγενή” στόχο να νικήσει την Ρωσία;”

Υπό τον τίτλο «Διαμαρτυρία ενάντια στη συνεχή υποστήριξη της Ουκρανίας με τανκς και άλλο βαρύ πολεμικό εξοπλισμό από την Γερμανία», ο απόστρατος στρατηγός Sebald Daum ρωτά: «Έχουν ξεχάσει οι άνθρωποι ότι δεν είναι η Ρωσία που έχει κινηθεί προς τα σύνορα της Γερμανίας ή της ΕΕ; αλλά τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που στέκονται σήμερα στα σύνορα της Ρωσίας;». Στην συνέχεια υπενθυμίζει ότι ήταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που οργάνωσαν πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014, απέλασαν τον εκλεγμένο πρόεδρο και όπλισαν στρατιωτικά την Ουκρανία και την τοποθέτησαν εναντίον της Ρωσίας για οκτώ χρόνια πολέμου.

Στο τέλος της επιστολής του, ο απόστρατος στρατηγός Manfred Grätz καλεί όλους τους πρώην αξιωματικούς να αντιδράσουν προς την κυβέρνηση του Βερολίνου και να πιέσουν για ειρήνη εδώ και τώρα.

Οι δύο επιστολές των δύο στρατηγών έχουν ήδη κάνει πάταγο στην Γερμανία. Για παράδειγμα, το Ανατολικογερμανικό Συμβούλιο Επιτρόπων Συλλόγων (OKV) με τις σχεδόν 30 ενώσεις του, μερικές από τις οποίες είναι διασκορπισμένες σε όλη τη χώρα και εξακολουθούν να έχουν πολλές χιλιάδες μέλη, κάλεσε όλα τα μέλη, τους συμπαθούντες και άλλους ενδιαφερόμενους πολίτες να υψώσουν την φωνή τους και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

photo freepik

el.gr

Αφήστε μια απάντηση