ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΕΙΣΜΟΣ: Μήνυμα από την Γερμανία για το… Αιγαίο!!! «Πανηγυρίζει» ο Βαλασόπουλος, vid

Ξεκίνησαν απίστευτες αγάπες… Οι διεθνιστές παρακολουθούν, αν όχι σιγοντάρουν…

Και ξαφνικά πρέσβεις της Τουρκίας στην Ευρώπη, χαιρετίζουν την βοήθεια που προσφέρουν οι ελληνικές ομάδες διάσωσης!!!

Αποθεωτικά σχόλια για την κυβέρνηση των εμβολίων και των καταναγκασμών από όλη την διεθνιστική Ευρώπη και προετοιμασία για ΔΙΑΛΟΓΟ στο Αιγαίο!!!

Στην Γερμανία, την ευγνωμοσύνη του για την βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα, εξέφρασε ο τούρκος πρέσβης στο Βερολίνο Αχμέτ Μπασάρ Σεν, ενώ η στάση της ελληνικής πλευράς σχολιάζεται και από πολλά γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία υπενθυμίζουν την «διπλωματία των σεισμών».

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υποσχεθεί βοήθεια ταχύτερα από τις περισσότερες χώρες «σημαίνει πολλά για τον τουρκικό λαό», σημείωσε ο τούρκος διπλωμάτης Αχμέτ Μπασάρ Σεν σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Ομίλου FUNKE και πρόσθεσε ότι, όταν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει ξεπεραστεί, όλοι ελπίζουν σε μια περαιτέρω περίοδο «ρεαλιστικής συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου» μεταξύ των δύο χωρών.

Ο ίδιος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση Phoenix, επισήμανε: «Όταν πρόκειται για ανθρωπιστικές καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι δύο λαοί έχουν μεγάλη ευαισθησία ο ένας για τον άλλον. Αυτό συνέβαινε πάντα στην ιστορία (σ.σ. σε όλη την ιστορία;;; Όταν ο Κεμάλ κατέστρεφε την Σμύρνη και έσφαζε Έλληνες;;;), βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον σε καταστροφές. Και τώρα η Τουρκία είναι ευγνώμων για αυτή την βοήθεια».

Το γεγονός εκθειάστηκε ιδιαιτέρως στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης:

 

Ο πρέσβης της Τουρκίας στη Γαλλία, Αλί Ονανέρ, μίλησε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό A2 σχετικά με τις ανάγκες της χώρας του για την αντιμετώπιση του καταστροφικού σεισμού. Ο Ονανέρ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αποστολή βοήθειας από τη Γαλλία, αλλά και από την Ελλάδα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν «είναι, δυστυχώς, πιο συχνά οι δραματικές καταστάσεις που φέρνουν κοντά τους λαούς;» ο Ονανέρ είπε: «Έχετε δίκιο. Σε τέτοιες καταστάσεις κανείς δεν έχει το χρόνο να σκεφτεί τις όποιες διενέξεις. Και έχουμε επίσης την εμπειρία του σεισμού του 1999, όταν με κάποιες εβδομάδες διαφορά είχαμε μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία και στην Ελλάδα και μπορέσαμε να παράσχουμε βοήθεια στη γείτονα και σύμμαχο Ελλάδα και η Ελλάδα μας στήριξε κι εκείνη».

Μένει να φανεί πως θα μοιάζει αυτός ο διάλογος που φυσικά αφορά το Αιγαίο… Από πού θα υποχωρήσουν οι Τούρκοι;;; Από τις αξιώσεις τους για την Κρήτη;;; Μόλις κοπάσει η σκόνη από τον σεισμό, θα γίνει γνωστό…

photo freepik/intime

el.gr

Αφήστε μια απάντηση