Ν.Μεντβέντεφ: «Οι Δυτικοί έχουν αυταπάτες – Αν κινδυνέψει η Ρωσία θα μεταφέρουμε τον πόλεμο εκτός Ουκρανίας»

«Το δυτικό μπλοκ αποτελεί μονάχα το 15% του πλανήτη – Είναι πολλοί περισσότεροι μαζί μας»

Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Ν.Μεντβέντεφ σήμερα με εκτενές άρθρο του στην ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, προειδοποίησε τους Δυτικούς «πώς αν τεθεί θέμα ύπαρξης της Ρωσίας» αυτόματα αυτό θα θέσει θέμα «ύπαρξης της Ανθρωπότητας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «έναν κόσμο χωρίς την Ρωσία δεν τον θέλουμε και δεν μας χρειάζεται».

Με λίγα λόγια ο πόλεμος δεν θα περιοριστεί μόνο στο μέτωπο της Ουκρανίας όπως πολλοί στην Δύση έχουν αυταπάτες ότι θα συμβεί.

Ξεκαθαρίζει μάλιστα στους Δυτικούς και κυρίως τους Αμερικανούς, πως το δυτικό μπλοκ αποτελεί μονάχα το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού και πως αρκετές από τις υπόλοιπες χώρες τάσσονται υπέρ της Ρωσίας.

«Δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια» λέει χαρακτηριστικά, προφανώς εννοώντας Κίνα και Ιράν και με αρκετούς τρόπους και τη Ινδία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε δηλώσει πως «θα περάσουν αιώνες για να σταματήσουν να εκπέμπουν ραδιενέργεια τα ερείπια» μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο.

Ακολουθεί το άρθρο του Ν.Μεντβέντεφ.

«Η αρχή της τραγωδίας που εκτυλίσσεται σήμερα στην Ουκρανία τέθηκε στα τέλη του περασμένου αιώνα. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση.

Η ιστορία είναι αμείλικτη, Ρώμη και Κωνσταντινούπολη, Άραβες χαλίφηδες και ο Τζένγκις Χαν.

Η άνοδος και ο άδοξος θάνατος του Ναπολέοντα. «Ηλιοβασίλεμα» στις αποικίες της πανίσχυρης Βρετανίας.

Ευρώπη του Καρλομάγνου. Ίνκας και Πέρσες. Οθωμανική Αυτοκρατορία και Τσαρική Ρωσία.

Σε όποια από αυτές τις σελίδες ανοίξετε τους τόμους του παγκόσμιου χρονικού, θα βρείτε το ίδιο.

Μετά την ακμή της αυτοκρατορίας και τη χρυσή της εποχή, υπάρχει πολύς δρόμος για το ίδιο τέλος:

Στη διάλυση και τον πόλεμο ή τον πόλεμο και την αποσύνθεση .

Αυτός είναι ο παγκόσμιος νόμος . Και έτσι συνέβη με εμάς, με την ΕΣΣΔ, μόνο σε καθυστερημένη έκδοση.

Ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε συμβεί νωρίτερα, στη δεκαετία του 1990, στις δύο πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα, αλλά τώρα έχει φουντώσει.

Αυτή η εξέλιξη των γεγονότων συνδέεται με την αδυσώπητη και σκληρή πορεία της παγκόσμιας Ιστορίας.

Και, φυσικά, ο ισχυρότερος καταλύτης για τον πόλεμο μετά το θάνατο μιας αυτοκρατορίας είναι πάντα οι χώρες γύρω της, που θέλουν να διχάσουν περαιτέρω την κατεστραμμένη εξουσία.

Στην περίπτωσή μας, ήταν η παγωμένη και κυνική θέση του δυτικού κόσμου. Ο αγγλοσαξωνικός πολιτισμός, ο οποίος απλώς τρελάθηκε με βάση τις ιδέες της αποκλειστικότητας στην εξουσία και του πλασματικού μεσσιανισμού.

Δύο ημερομηνίες μπορούν να θεωρηθούν ως σημεία χωρίς επιστροφή.

Η πρώτη ήταν το φθινόπωρο του 2008, όταν ο δυτικός κόσμος υποστήριξε την επιθετικότητα της Γεωργίας εναντίον του οσετιακού λαού και σήκωσε στους ουρανούς τον ανόητο, ναρκομανή και τυχοδιώκτη (εννοεί τον τότε Γεωργιανό πρόεδρο Σαακασβίλι), που αργότερα απορρίφθηκε όχι μόνο από τη χώρα του, αλλά και από μια ξένη χώρα (εννοεί την Ουκρανία που τον είχε διορίσει κυβερνήτη της Χερσώνας!), όπου τράπηκε σε φυγή ως δειλός.

Στη συνέχεια δόθηκε στον επιτιθέμενο μια γρήγορη και στέρεη απόκρουση.

Το δεύτερο σημείο καμπής είναι η άνοιξη του 2014, όταν ο λαός της Κριμαίας εξέφρασε τη βούλησή του με ένα νόμιμο δημοψήφισμα, επιστρέφοντας για πάντα στην ιστορική του πατρίδα.

Στον δυτικό κόσμο, αυτό προκάλεσε μια φρενήρη, ανίκανη υστερία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι σπασμοί τους τροφοδοτούνται από τη σπηλαιώδη ρωσοφοβία και την επιθυμία να δημιουργήσουν έναν νεοσύστατο Φρανκενστάιν στο πρόσωπο της Ουκρανίας – μια ειδική «αντι-Ρωσία», για την οποία έγραψε ο πρόεδρος της χώρας μας.

Τι άλλο να πει κανείς; Ένα μόνο πράγμα: οι σοφοί προκάτοχοι των σημερινών ανεγκέφαλων δυτικών πολιτικών είπαν το εξής: Deus quos vult perdere dementat prius -το οποίο σημαίνει ότι όποιον ο Θεός θέλει να τιμωρήσει, πρώτα του στερεί τη λογική.

Ήταν αυτή η τρελή υστερία, η έμμονη επιθυμία να διαλύσουμε τη χώρα μας που οδήγησε τελικά σε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Η ιστορία δείχνει επίσης κάτι άλλο: οποιαδήποτε αυτοκρατορία που καταρρέει θάβει τον μισό κόσμο κάτω από τα ερείπιά της, ή ακόμα περισσότερο.

Φαίνεται ότι αυτοί που πρώτα κατέστρεψαν την ΕΣΣΔ και τώρα προσπαθούν να καταστρέψουν τη Ρωσική Ομοσπονδία δεν θέλουν να το καταλάβουν αυτό.

Έχουν αυταπάτες ότι, έχοντας στείλει τη Σοβιετική Ένωση στον άλλο κόσμο χωρίς ούτε μια βολή, θα μπορέσουν να θάψουν τη σημερινή Ρωσία χωρίς σημαντικά προβλήματα για τον εαυτό τους, ρίχνοντας στο καμίνι τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που εμπλέκονται στη σύγκρουση.

Αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες παρανοήσεις. Όπως και με την ΕΣΣΔ δεν θα λειτουργήσει. Εάν τεθεί σοβαρά το ζήτημα της ύπαρξης της ίδιας της Ρωσίας, δεν θα αποφασιστεί αυτό στο ουκρανικό μέτωπο.

Αλλά θα αποφασιστεί μαζί με το ζήτημα της περαιτέρω ύπαρξης ολόκληρου του ανθρώπινου πολιτισμού. Και εδώ δεν πρέπει να υπάρχει αμφισημία. Δεν χρειαζόμαστε έναν κόσμο χωρίς τη Ρωσία.

Η Ρωσία δεν θα το επιτρέψει αυτό. Και δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Οι δυτικές χώρες με τους δορυφόρους τους αποτελούν μόνο το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Είμαστε πολύ περισσότεροι και είμαστε πολύ πιο δυνατοί.

Η ήρεμη δύναμη της μεγάλης μας χώρας και η εξουσία των εταίρων της είναι το κλειδί για τη διατήρηση του μέλλοντος για ολόκληρο τον κόσμο μας».

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση