5,6 σεισμός στη Μαλάτια/Μελιτηνή Τουρκίας. Νεκροί, τραυματίες κι αγνοούμενοι!!  Ο σεισμός έφτασε ως την Κόκκινη Μηλιά που είναι η Μελιτηνή!!!

Μετά το νέο σεισμό 5,6 που σημειώθηκε σήμερα Καθαρά Δευτέρα στις 9.04 π.μ στην Μαλάτια/Μελιτηνή της Τουρκίας σημειώθηκαν πολλές καταρρεύσεις κτιρίων υπάρχουν αγνοούμενοι τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια και ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 1 νεκρό που ανασύρθηκε και 69 τραυματίες τονίζει το AFAD. Ο σεισμός έφτασε ως την Κόκκινη Μηλιά που είναι η Μελιτηνή!!!

Το AFAD αναφέρει ”μετά τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή Yeşilyurt της επαρχίας Μαλάτια, διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν κατεστραμμένα κτίρια ως αποτέλεσμα των μελετών σάρωσης πεδίου και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εστάλησαν γρήγορα στην περιοχή και άρχισαν να εργάζονται.”29 κτίρια κατέρρευσαν σήμερα στη Μελιτηνή.

Δεν σταματάει…..

”Τα πρώιμα ανατολικορωμαικά χρόνια η Μελιτηνή αποκτάει πάλι μεγάλη σημασία” ιδιαίτερα λόγω των συγκρούσεων με τη σασανιδική Περσία. Ο Iουστινιανός οχυρώνει την πόλη..Iστορικές θα μείνουν οι συγκρούσεις Μουσουλμάνων και Ρωμιών για τη Μελιτηνή. Οι Μουσουλμάνοι φτάνουν το 640 μ.Χ και στη συνέχεια η Ρωμανία Η Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία – επίσης γνωστή και ως Εώον Κράτος αντεπιτίθεται” υποχωρεί και πάλι επιμένει”.

Η Κόκκινη Μηλιά η Μελιτινή σχετίζεται με πρόρρηση του Προφήτη του Γένους του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Η προφητεία του λέει:

«Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτιστεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά.

Όταν δείτε το χιλιάρμενον στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης”’…

Ο Οριενταλιστής, Ιστορικός, Πολιτικός Επιστήμονας, ο Καθ. Muhammet Şemsettin Gözübüyükoğlu (Muhammad Shamsaddin Megalommatis), συγγραφέας 12 βιβλίων, δεκάδων επιστημονικών άρθρων, εκατοντάδων εγκυκλοπαίδειας και χιλιάδων άρθρων είναι αυτός που σε κείμενο του ”το Βυζάντιο στην Ανατολή: η Κόκκινη Μηλιά. Μελιτηνή: η Κόκκινη Μηλιά” ισχυρίζεται ότι η Μελιτηνή είναι η Κόκκινη Μηλιά!

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση