Στο επόμενο βήμα η Ρωσία θα “καταρρίψει” αμερικανικούς δορυφόρους-Στόχος το GPS και η παγκόσμια οικονομία

ΗΡωσία, μετά την απόσυρση της συνθήκης START, για τα πυρηνικά όπλα, ετοιμάζει πιθανότατα το επόμενο βήμα της κατά των ΗΠΑ, ειδικά στον χώρο άνω της στρατόσφαιρας με στόχο τον στόλο δορυφόρων της αναζητώντας τρόπους να τους “εξουδετερώσει”.

Πρόκειται για σχέδιο κατάρριψης ή τύφλωσης αμερικανικής κατά βάση δορυφόρων, με απώτερο στόχο να μπλοκαριστεί το παγκόσμιο σύστημα αναγνώρισης GPS.

Αυτό θα ήταν λογικά το επόμενο  βήμα πριν την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μικρής ισχύος στα πεδία των μαχών.

Πραγματικά μιλάμε  για τρομερά σενάρια, τόσο σαν ιδέα όσο και σαν εκτέλεση για ολόκληρο τον πλανήτη, ο οποίος βασίζεται στα πάντα στο GPS.

“Στην ρωσική Δούμα προτάθηκε η κατάρριψη αμερικανικών δορυφόρων. Θα κάνει η Ρωσία ένα τέτοιο βήμα και υπό ποιες συνθήκες;’, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Αλεξάντερ Περεντζίεφ.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν τακτικά αμερικανικούς δορυφόρους στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.

Με τη βοήθεια του GPS, οι Ουκρανοί στοχεύουν τους πυραύλους τους κατά των ρωσικών πόλεων στις περιοχές των Ρωσόφωνων περιοχών του Ντονμπάς, όπως την Ζαπορίζιε, καθώς και εντός ρωσικού εδάφους στο Μπιελγκοραντ.

Η ουσία είναι ότι στην Ρωσία εξετάζουν πολύ σοβαρά την ανάγκη εξουδετέρωσης της διαστημικής απειλής από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μ. Σερεμέτ, βουλευτής της ρωσικής Δούμας από την Κριμαία, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, πρότεινε να χαρακτηριστούν οι αμερικανικοί δορυφόροι, ο οποίοι μοιράζουν δεδομένα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ως νόμιμοι στόχοι.

Κατά τη γνώμη του, οι αμερικανικοί δορυφόροι απειλούν άμεσα την ασφάλεια της Ρωσίας.

Ωστόσο, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Ανάλυσης και Κοινωνικο-Ψυχολογικών Διαδικασιών του ινστιτούτου PRUE., Α.Πλεχάνοφ, και ο Α.Περεντζίεφ δεν συμφώνησαν με τον Βουλευτή.

Οι ίδιοι αμφέβαλλαν για μια τέτοια κίνηση, αφού οποιαδήποτε κατάρριψη αμερικανικών δορυφόρων, θα σήμαινε άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε διαστημικό επίπεδο.

«Σε αυτή την περίπτωση, θα αρχίσουν και οι Αμερικανοί επίσης να καταρρίπτουν τους δορυφόρους μας. Η συνέχεια θα  είναι δύσκολη. Είναι σαφές ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι μας βλάπτουν, αλλά το να διασχίσουμε αυτή τη γραμμή ισοδυναμεί με πυρηνικό χτύπημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις παρούσες συνθήκες, αν δεν υπάρχουν κανονικές επικοινωνίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, θα προχωρήσουμε στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με όλες τις συνέπειες», είπε  πηγή του PolitExpert.

Ο πολιτικός επιστήμονας Α. Περετνζίεφ συμβούλεψε τους ειδικούς στην χώρα του, να μην ξεπεράσουν την κόκκινη  γραμμή σχετικά με τους δορυφόρους των ΗΠΑ.

“Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε τη λύση του προβλήματος από την άλλη πλευρά. Δηλαδή να προσπαθήσουμε να μην καταστρέψουμε άμεσα τους δορυφόρους των ΗΠΑ, αλλά να εξουδετερώσουμε την επίδρασή τους”, δηλώνει ο ίδιος.

Ρωσικές πηγές τονίζουν ότι οι δορυφόροι στο διάστημα μπορούν να τυφλωθούν, χρησιμοποιώντας διάφορα σήματα για να αποτρέψουν τη λειτουργία τους στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Αλλά για αυτό πρέπει να αναπτυχθεί ταυτόχρονα ένα κατάλληλο σύστημα προστασίας.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις με τη βοήθεια των οποίων τα στρατεύματά μας να μπορούν να εξαπατήσουν τους δορυφόρους, και να τους στήσουν παγίδες”,ανέφερε ο Ρώσος ειδικός.

Πρόκειται για συστήματα με τα οποία θα μεταδίδονται ψευδείς πληροφορίες σε συσκευές.

Η Ρωσία έχει το πιο αποτελεσματικό και ισχυρό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου στην ξηρά. Πρέπει όμως να μιλήσουμε για τη βελτίωση του ηλεκτρονικού πολέμου όχι μόνο στη Γη, αλλά και στο διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι δυνατή η αποτελεσματική απάντηση σε όλους τους δορυφόρους των ΗΠΑ », τόνισε ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας.

Η δημιουργία συστημάτων για την αντιμετώπιση του στόλου δορυφόρων της Δύσης θα εγκυμονεί λιγότερους παγκόσμιους κινδύνους από την καταστροφή του”, πιστεύει ο Περενντζίεφ.

Την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν διαστημόπλοιο ικανό να “απομακρύνει” ρωσικούς δορυφόρους”.Αυτό είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ρωσικής Στρατιωτικής Διαστημικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Ανατόλι Νέστετσουκ.

Οι εκτιμήσεις πολλών ειδικών είναι ότι μετά την απόσυρση των Ρώσων από την συμφωνία για τα πυρηνικά, η κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ θα προσανατολιστεί στο διάστημα, με τρομερές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση