ΥΠΕΘΑ: Θα συνεχίσουμε την ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ στήριξη προς Ουκρανία

Τι άλλο θα τους δώσουμε ακόμα;;;;

Για τις εκλογές, την αλλαγή πλεύσης στα ελληνοτουρκικά, τα εξοπλιστικά αλλά και την Ουκρανία μίλησε στα “Παραπολιτικά” ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποστολής κι άλλων φορτίων με πολεμικό υλικό από την Ελλάδα στην Ουκρανία, παρά την έκδηλη αντίθεση του ελληνικού λαού σε κάτι τέτοιο!!

Ειδικότερα ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει στρατιωτικά την Ουκρανία, στο μέτρο, όμως, των δυνατοτήτων να παρέχει αμυντικό εξοπλισμό που δεν αποδυναμώνει με κανένα τρόπο και καθ’ οιαδήποτε περίπτωση την αμυντική μας διάταξη».

Υπενθύμισε, δε, ότι «είναι σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση παράδοσης των τεθωρακισμένων οχημάτων παλαιάς σοβιετικής κατασκευής, των BMP δηλαδή, μένουν δέκα από αυτά να παραδοθούν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Στο πλαίσιο της ανταλλαγής που κάναμε με τους Γερμανούς, όπου ανταλλάσσοντας τα BMP παίρνουμε τα πιο σύγχρονα και πιο κατάλληλα για τις δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις Marder γερμανικής κατασκευής».

Γιατί ο ΥΠΕΘΑ μιλάει για “μη αποδυνάμωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ελλάδας”;;;

Τα παρακάτω φορτία δηλαδή που ήδη στείλαμε τον τελευταίο χρόνο στους Ουκρανούς για να τα κάνουν στάχτη οι Ρώσοι μας περίσσευαν;;

(φωτο:eurokinissi)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση