Μετά το Reaper στην Κριμαία η ώρα της Βαλτικής για το ΝΑΤΟ: Σήκωσαν Eurofighter για ρωσικά μεταγωγικά – Βρήκαν όμως και Su-27

Πτήσεις που οξύνουν την κατάσταση στην Εσθονία

Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας αποδεικνύοντας πως η τόσο μεγάλη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Αεροσκάφη Eurofighter Typhoon της βρετανικής και της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν για να «συνοδέψουν» μια ομάδα ρωσικών αεροσκαφών κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας.

Έτσι μετά το drone στην Κριμαία οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Βαλτική αλλά τα ρωσικά Su-27 ήταν παρόντα και έτσι δεν σκέφτηκε κανένας πιλότος eurofighter να προχωρήσει περισσότερο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Μαρτίου 2023, ανέφερε το Σάββατο (18/3) η υπηρεσία Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δύο Typhoon φέρεται να συνόδευσαν ένα Tupolev-134 των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, συνοδευόμενο από ένα μεταγωγικό αεροπλάνο Antonov-12 και δύο μαχητικά Sukhoi-27.

Η Γερμανία και η Βρετανία περιπολούν από κοινού στον ουρανό πάνω από την Εσθονία.

Ρωσία: Πτήσεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες

Στις 15 Μαρτίου, μαχητικά αεροσκάφη των δύο χωρών εστάλησαν για να συνοδεύσουν τα ρωσικά Ilyushin-78 και Antonov-14 κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι όλες οι πτήσεις ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών προς την περιοχή του θύλακα του Καλίνινγκραντ και αντίστροφα πραγματοποιούνται πάνω από διεθνή ύδατα σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση