Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε επιτυχημένη υποβρύχια δοκιμή του στρατηγικού συστήματος «Haeil-2» – «Χτυπάει σε αποστάσεις 1.000 χλμ»!

Πρόκειται για πυρηνικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος παρόμοιο με την ρωσική τορπίλη Poseidon!

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα πως κατά το διάστημα 4-7 Απριλίου πραγματοποίησε υποβρύχια δοκιμή του στρατηγικού οπλικού συστήματος «Haeil-2» που σημαίνει ότι απόκτησε ένα όπλο παρόμοιο με την ρωσική πυρηνική τορπίλη «Poseidon»  όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ (KCNA).

«Η δοκιμή απέδειξε την αξιοπιστία του υποβρύχιου στρατηγικού οπλικού συστήματος και την ικανότητά του να εξαπολύσει φονική επίθεση», αναφέρει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο όρος «στρατηγικά» χρησιμοποιείται για την περιγραφή οπλικών συστημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πυρηνική επίθεση.

Σύμφωνα με τους βορειοκορεάτες το «πυρηνικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος επίθεσης «Haeil–2», φέρεται να ταξίδεψε 1000 χιλιόμετρα σε 71 ώρες στην ανατολική ακτή.

Ανάλογο οπλικό σύστημα έχει αναπτύξει και παράγει η Ρωσία, με τις τορπίλες Poseidon (ικανές να φέρουν πυρηνική γόμωση), αλλά αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές αμφισβητούν την πιθανότητα να έχει αποκτήσει η Πιονγκγιάνγκ τόσο προηγμένη τεχνολογία.

Προφανώς γιατί δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι η τεχνολογική πρόοδος της Βόρειας Κορέας δεν οφείλεται μόνο στις προσπάθειες του επιστημονικού προσωπικού της αλλά και στην μεταφορά τεχνογνωσίας από Κίνα και Ρωσία.

Με βάση λοιπόν την επιτυχημένη βορειοκορεατική δοκιμή η Βόρεια Κορέα είναι η δεύτερη χώρα στον πλανήτη που αποκτά ανάλογο οπλικό σύστημα

Η Βόρεια Κορέα θα ανήκει στο «μπλοκ» που δημιουργούν Κίνα και Ρωσία, οι οποίες την θέλουν ισχυρή για να δημιουργεί προβλήματα στους Αμερικανούς στην κορεατική χερσόνησο.

Η Ρωσία μάλιστα έχει λύσει και το διατροφικό πρόβλημα της Βόρεια Κορέας στέλνοντας μεγάλες ποσότητες δημητριακών.

Θεωρείται βέβαιο ότι η Βόρεια Κορέα παραδίδει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών στις ρωσικές δυνάμεις της Ουκρανίας και σύντομα όπως όλα δείχνουν στα ουκρανικά μέτωπα θα καταφθάσουν και Βορειοκορεάτες «εθελοντές» για να ενισχύσουν το προσωπικό των ρωσικών δυνάμεων.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση